Foto’s

Foto's, Lifestyle

Foto bewerken apps: 5 gratis apps voor de mooiste foto’s

Op Facebook en Instagram delen we tegenwoordig veel foto’s, stories en video’s van alles wat we doen. Heerlijke vakanties, mooie stranden, de eerste schooldag, prachtige gerechten, feestjes, borrels en familiemomenten. Met onze mobiele telefoon maken we de hele dag foto’s van allerlei dingen die we meemaken. Om je foto’s nog net wat mooier te kunnen maken zijn er oneindig veel apps in de appstore te vinden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wij zetten 5 gratis foto bewerken apps voor je op een rijtje.

Lees verder

 
Baby, Foto's, Fotografie, Kinderen

5 x inspiratie voor sfeervolle kerstfoto’s

Voordat ik moeder werd was er één ding wat ik me had voorgenomen om nooit te gaan zullen doen: een foto van mijn kind gebruiken voor een kerstkaart. Want wie zit daar nou op te wachten? Maar je raadt het al…  Toen mijn dochters eerste kerst naderde kwam mijn mamarazzi-hart naar boven en wilde ik heel graag een mooie kerstfoto van haar maken. En toen die foto best aardig uitpakte kon ik het niet laten om hem toch voor een kerstkaart te gebruiken, zij het alleen voor zeer naaste familie. Shame on me, haha!

Ondertussen nadert kerst weer en ook nu wil ik graag weer een foto van haar maken. Niet perse voor een kerstkaart, maar gewoon voor later als mooi aandenken. Op zoek naar inspiratie kwam ik op Pinterest een paar leuke kerstfoto’s tegen die ik graag met jullie wil delen:
Lees verder

 
Foto's

De leukste Halloweenkostuums voor kinderen

Rawwrrrr! Het is Halloween vandaag! Het typische Amerikaanse fenomeen neemt ook in Nederland de laatste jaren enorm in populariteit toe, met name bij kinderen. En waarom ook niet, een verkleedpartijtje en langs de deuren gaan voor snoep is toch ook groot feest?

De leukste, liefste en grappigste kostuums op een rij. En een optie voor als je lastminute tóch Halloween wil vieren maar geen tijd hebt om een kostuum te maken of te kopen:

Lees verder

 
Foto's, Kinderen

Speciaal voor Dierendag: Prachtige foto’s van kinderen en dieren

Elena Shumilova is een Russische fotografe die ontzettend mooie foto’s maakt van haar twee kinderen in en rondom hun boerderij, veelal in de prachtige natuur en vaak ook samen met hun huisdieren. Elena gebruikt natuurlijk licht, zowel binnen als buiten en bewerkt de foto’s achteraf. Dat maakt dat het heel pure foto’s zijn die een magische sfeer ademen. Op Werelddierendag leek het me leuk om de mooiste foto’s te delen die deze moeder maakte van haar kinderen met hun dieren. Lees verder

 
Baby, Foto's, Kinderen

Je baby fotograferen: drie creatieve perspectieven

Veelvuldig je baby fotograferen: oef, schuldig! Ook ik maak ontzettend veel foto’s (en af en toe een filmpje) van dochterlief. Vaak genomen met mijn iPhone (want: altijd in de buurt) en dan ontstijgen ze het huis-tuin-en-keuken-kiekjes-niveau meestal niet. Maar soms zit er toch een pareltje bij dat het fotoalbum wel haalt. En dat zijn vaak de foto’s die net een beetje anders zijn, bijvoorbeeld een mooie zwart-wit foto of foto’s genomen vanuit een leuk perspectief. Niets mis natuurlijk met een recht-toe-recht-aan foto, ook die kunnen geweldig leuk zijn! Maar mocht je op zoek zijn naar wat afwisseling, dan geef ik hieronder drie tips om je baby vanuit een creatief perspectief te fotograferen: Lees verder

 
Foto's

Ontroerende fotoserie van de eerste ontmoeting met adoptiekindje

Fotografe Kirsten Anne legt onder andere bruiloften, verlovingen en pasgeboren baby’s vast op de gevoelige plaat. Maar een adoptie stond al lange tijd op haar verlanglijst. Onlangs was het zo ver: ze mocht het moment vastleggen dat haar beste vriendin en haar partner hun baby Tilly Pearl gingen ophalen. Van het slopende wachten tot het eerste moment dat ze hun dochter in hun armen houden: Mooier dan dit wordt het vandaag niet, dit is écht liefde op het eerste gezicht.  Lees verder