Review: Sesamstraat broodbeleg en koekjes

Margot - 12-08-2015
header-sesamstraat

Als je in de supermarkt bij het zoete broodbeleg staat, schreeuwt het schap je toe met -tig soorten jam, vlokken, hagelslag, pasta en alles wat er nog meer in de categorie 'zoet' valt. Ik loop dat schap meestal hard voorbij, want ik denk: veel suikers, niet gezond, doei! Maar heel eerlijk: ik hou wel van een wit broodje met vlokken op zijn tijd of een boterham met kaas met jam (guilty pleasure)en mijn zoontje is dol op een boterham met appel-perenstroop. Dus toen ik van LAFOOD hun lijn met Sesamstraat broodbeleg en koekjes mocht gaan testen, dacht ik: yes! En omdat ze claimen dat er minder suiker en troep in zit, dacht ik nog een keer: yes!

Benieuwd hoe de producten zijn bevallen?

De Sesamstraat-lijn van LAFOOD is een lijn met naar eigen zeggen gezond broodbeleg, koekjes, ijs en yoghurt. Ik kreeg de hele collectie broodbeleg en de koekjes thuisgestuurd, wat een feest om uit te pakken, kijk!

sesamstraat-pindakaas-kokosbrood-jam

Deze producten zaten er in het pakket en dit zijn de belangrijkste kenmerken:

  • Rinse appelstroop - rijk aan ijzer
  • Pindakaas - 94% pinda's, weinig transvetten
  • Aardbeienjam - 50% fruit, alleen fruitsuikers
  • Abrikozenjam - 50 % fruit, alleen fruitsuikers
  • Kokosbrood - 35 % kokos, rijk aan vezels
  • ABC-koekjes - volkoren tarwemeel

Wat vinden de testers ervan?

Mijn zoontje begint inmiddels te stralen en te wijzen als het blik Sesamstraat appelstroop op tafel komt. Die is dus om. Maar ik ook! Wat is dit lekkere appelstroop zeg, heerlijk zoet en makkelijk smeerbaar ook. Ik smul graag een boterhammetje met hem mee. Als deze pot op is, koop ik zeker weer een nieuwe.

Het Sesamstraat fruitbeleg - ofwel jam - is ook goedgekeurd in ons huis. Ik had verwacht dat er minder smaak aan zou zitten omdat er minder suiker in zit, zoals bij halvajam. Niet waar dus: de suiker in de Sesamstraat-jam is vervangen door appelconcentraat en smaakt wat mij betreft naar 'gewone' jam: lekker zoet.

Omdat mijn zoontje pas 1 jaar is geworden en ik hem nog niet alles te eten geef, heb ik een aantal producten doorgegeven aan mijn neefje (2 jaar) en nichtje (4,5 jaar). Zij hebben mogen proeven van het kokosbrood, de pindakaas en de ABC-koekjes.

De ABC-koekjes werden natuurlijk meteen uitgepakt en opgegeten. In no time was het zakje leeg: goedgekeurd dus! Ik heb ze zelf natuurlijk ook even geproefd. Doorgaans houd ik niet van de smaak van kinderkoekjes, maar deze zijn prima niet te zoet en met de smaak van een vleugje druivensap.

De Sesamstraat pindakaas bestaat voor 94% uit pinda's en dat is veel. Ter vergelijking de pindakaas van Calvé bevat 85% pinda's. Ondanks dat is de Sesamstraat pindakaas smeuïger dan die van het bekendere merk. Win-win! Ook is de Sesamstraatpindakaas wat milder van smaak, en dat valt bij de kids wel in de smaak.

Kokosbrood. Moet ik nog meer zeggen? Volgens mij is dit voor kinderen hét favoriete broodbeleg. Mijn neefje en nichtje hebben er van gesmuld.

Wat vind ik ervan?

Lekker! En het staat superleuk op de ontbijt- en lunchtafel, de vrolijke verpakkingen met de bekende Sesamstraatfiguren.

Ik ben geen voedingsdeskundige, maar etiketten lees ik altijd wel en een klein duikje in de ingrediëntenlijst vertelt me dat er gestreefd is naar een gezonder alternatief voor zoet broodbeleg: minder of geen geraffineerde suikers en nauwelijks of geen kunstmatige toevoegingen. Echt gezond is zoet broodbeleg natuurlijk nooit, daarvoor zijn er gezondere opties mogelijk. Maar als je afwisselend gezond en zoet broodbeleg gebruikt, dan passen de Sesamstraatproducten daar zeker bij als gezondere keuze dan de meeste zoete broodbelegsoorten.

De Sesamstraatproducten zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Niet alle filialen hebben alle producten overigens.

 

WINACTIE

Ik mag 2 Sesamstraatpakketten weggeven met bovenstaande producten erin! Like onze Facebookpagina en wie weet win jij 1 van de 2 pakketten.

Deze winactie is gesloten.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners