Kinderen

meester freek vonk
Kinderen

Online les van meester Freek Vonk

Vanmorgen werd Finn wakker en het eerste wat hij vroeg was: ‘Mag ik op Youtube kijken of er al een nieuw filmpje is van Freek Vonk?’ Ook bioloog en jeugdsuperheld Freek Vonk zit natuurlijk thuis en die tijd gebruikt hij goed. Gisteren dropte hij een eerste filmpje als ‘Meester Freek’ op zijn eigen Youtube-kanaal. Die hebben we uiteraard meteen bekeken. En mijn zoon de Freek-bingewatcher kan dus héél moeilijk wachten op de volgende.

Lees verder
 
corona activiteiten met kinderen
Kinderen

Tips voor thuisactiviteiten tijdens de corona-weken

Drie weken vakantie is toch echt iets anders dan drie weken (of misschien langer) thuis moeten zitten terwijl alles dicht is. Geen bioscoop, geen museum, niet naar het zwembad, pretpark of even de stad in voor een koffietje en wat lekkers. Scholen en horeca zijn dicht en het advies is om thuis te blijven en sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Die eerste dagen kom je misschien wel door, maar ik kan me voorstellen dat je wat ideetjes zoekt voor de afwisseling.

Hierbij inspiratie voor activiteiten binnen, buiten, met schermpjes, zonder schermpjes en natuurlijk wat educatieve tips. Met dank aan onze school en de tips die ik via onze Instagrampagina kreeg. Ik zal dit artikel blijven aanvullen de komende weken, dus stuur vooral je tips door!

Lees verder
 
Hoe praat je met je kind over het coronavirus?
Kinderen, Ouderschap

Hoe praat je over het coronavirus met je kind?

‘Ik hoop dat B. vandaag weer beter is!’ hoor ik vanaf de achterbank als ik mijn zoontje naar school breng deze ochtend. ‘Ik weet het niet hoor, hij was flink ziek,’ antwoord ik. ‘Misschien heeft hij wel het coronavirus!’ zegt zoon eerder opgewekt dan bezorgd. ‘Hoe weet jij dat, over het coronavirus?’ vraag ik. Hoewel er geen sprake is van angst bij hem, wil ik niet dat hij zich zorgen gaat maken. Hij is nog maar 5 jaar en veel te pienter, dus ik weet wel dat ik hem niet helemaal weg kan houden van het nieuws. Hoe praat ik er dan het beste met hem over?

Lees verder
 
wanneer mag je kind een telefoon
Kinderen, Opvoeding

Wanneer mogen kinderen een telefoon?

Wanneer jij het als ouder beslist, nietwaar? Je kind een telefoon geven ja of nee en zo ja, wanneer dan? Dat is voor ouders vaak een dilemma. Het is heel makkelijk om mee te gaan in de moderne technologieën, maar toch is er een aantal zaken waar je bij stil kunt staan. Wat is de reden dat je kind een mobiel wil? Wat is jullie gezinssituatie? Kan je kind het aan om met een smartphone om te gaan? Nadenken over dit soort zaken is belangrijk als voordat je overgaat tot het aankopen van een mobiele telefoon. Als je je afvraagt ‘wanneer mogen kinderen een telefoon?’, dan kunnen volgende overdenkingen je wellicht helpen om een beslissing te nemen.

Lees verder
 
 
 
kinderfeestje thuis
Feestje, Kinderen

Tips voor een leuk kinderfeestje thuis

Er zijn heel veel manieren om een kinderfeestje te vieren, zowel buitenshuis als binnenshuis. Voor beide keuzes valt wel iets te zeggen: uitbesteden kost wat meer, maar het scheelt je organiseren en opruimen. Zelf doen is heel leuk en kostenbesparend, maar kost ook wat meer tijd aan voorbereiding en naderhand opruimen. Wil je een kinderfeestje thuis vieren, maar zoek je inspiratie? We hebben een rijtje leuke ideeën hoer je een leuk kinderfeestje thuis kunt vieren:

Lees verder
 
kinderkamer opruimen
Huishouden, Kinderen

Hoe houd je de kinderkamer opgeruimd en netjes?

Kinderen spelen veel, daarbij hoort helaas ook rommel maken en dus opruimen. Als je zelf een opgeruimd type bent, kan dit soms lastig zijn. Kinderen spelen het liefst de hele dag door, maar opruimen vinden ze meestal minder leuk. In dit artikel een paar tips over het opruimen en netjes houden van de kinderkamer. Hoe houd je de kinderkamer opgeruimd en netjes?

Lees verder
 
kan hij nog niet...?
Kinderen, Persoonlijk

Kan hij nog niet…?

Er zijn dingen die je kind echt op een bepaald moment moet kunnen. Eén daarvan is plassen en poepen op de WC als het naar de basisschool gaat. Dat moet gewoon, juf of meester heeft geen tijd voor het verschonen van luiers. Nu zit ik even heel hard te denken wat er verder echt op een bepaalde leeftijd móet… Ik kan eigenlijk niets bedenken. Al zijn er een heleboel mensen die meningen hebben over wat op een bepaalde leeftijd ‘hoort’, zoals bijvoorbeeld de fietshandelaar waar we een fiets wilden kopen voor de 4de verjaardag van onze zoon. Vol ongeloof riep hij door de zaak ‘Kan hij nog niet fíetsen?!’ Of we dan op een flat woonden, want dat zou de enige verklaring kunnen zijn volgens hem.

Lees verder