Koken voor je kind

Koken voor je kind, Recepten

3 x gezonde pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik moet het eerste kind nog tegenkomen die je daar geen plezier mee doet. En ik geef toe: ook ik ben groot liefhebber. Het is echt een feestmaaltijd, maar doorgaans niet echt heel gezond. Want meestal gaat er zoetigheid op als stroop, suiker of zelfs chocoladepasta. Één keer in de zoveel tijd is dat natuurlijk prima, maar het kan gezonder. En dan blijft het nog steeds een feestmaaltijd, maar met het excuus dat je het vaker op tafel kunt zetten. Drie keer mijn favoriete pannenkoekenrecepten die je met een gerust hart vaker op het menu kunt zetten:

Lees verder

Baby, Koken voor je kind

Nieuwe rubriek: Koken voor je kind

Mijn zoontje is 10 maanden en eet als een dokwerker (als ie zin heeft), iets waar ik me niks bij kon voorstellen toen we 4 maanden geleden begonnen met het aanbieden van vast voedsel. Mijn kleine melkdrinkende baby die brood, wortel, macaroni en avocado naar binnen werkt? Help! Dat zag ik nog niet voor me.

Lees verder

Koken voor je kind, Recepten

Recept: Bananenpannenkoeken met boekweit

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je baby! Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor Bananenpannenkoeken met boekweit

1 banaan

2 eieren

+/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn )

1 kopje water

Evt. een snufje kaneel

Zo maak je Bananenpannenkoeken met boekweit

Doe de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij, mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes. Voeg vervolgens het kopje water toe en mix het geheel met een garde, voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe. Het blijft een wat dikker beslag, maar je kunt er prima dunne pannenkoekjes van maken. Doe wat (room)boter in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Even bruin laten worden en klaar! In een kleine koekenpan kun je er ongeveer 9 a 10 pannenkoekjes van maken. Bestrooi eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar).

Eet smakelijk!