Koken voor je kind

Eten, Koken voor je kind

4 tips voor leuker en makkelijker koken

Heel lang heb ik gedacht dat ik koken leuk moest gaan vinden, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik maar moet accepteren dat dat niet gaat gebeuren. Ik vind het gewoonweg niks aan. Ik hou van lekker eten, maar het liefst heb ik dat iemand anders het klaarmaakt. Als ik het zelf moet klaarmaken moet het vooral niet teveel moeite kosten. Pakjes en zakjes probeer ik wel zoveel mogelijk te vermijden, want ik vind vers eten belangrijk. Als jij ook niet zo’n geboren keukenprinses bent, deel ik graag mijn tips hoe ik het mezelf toch zo makkelijk en leuk mogelijk maak op de dagen dat ik geacht wordt te koken. Lees verder

 
Eten, Koken voor je kind, Reviews

Mepal Cirqula: bewaren, opwarmen en serveren in 6 hippe kleuren + WINACTIE

Sinds ik een kind heb breng ik meer tijd door in de keuken, misschien herken je dat wel. Ik ben nog steeds geen ster in koken, maar ik kook en bak meer zelf dan voorheen. En dus maak ik ook veel meer gebruik van alles in mijn keukenkastjes. Mijn grootste vriend in de keuken sinds de babytijd is de staafmixer (halleluja) en ik heb ook ineens een grotere verzameling bewaarbakjes. In het kader van ‘one can never have too many bewaarbakjes’ was ik dan ook blij dat ik een set nieuwe Mepal Cirqula bewaarkommen mocht ontvangen en reviewen. Blij worden van bewaarbakjes word ik niet zo makkelijk, hoor. Maar de collectie Mepal Cirqula ziet zo stijlvol uit dat ik het in eerste instantie zonde vond om ze in de keukenkast op te bergen.

Lees verder

 
Kerstmis, Koken voor je kind

Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een stressvrije kerst! Ik heb de luxe dat er voor mij wordt gekookt dit jaar, maar ik vind het wel leuk om wat hapjes en snacks voor overdag te maken. Vooral zoet, want dat valt bij het hele gezin in de smaak. En het is ook nog eens superleuk om samen met je kind te maken.

In samenwerking met Grando Keukens delen wij drie leuke makkelijke recepten voor knusse kerstsnacks. En ben je koffieliefhebber, vergeet dan vooral niet verder te lezen, want we mogen een Kitchen Aid Artisan Nespresso weggeven!  Lees verder

 
 
Koken voor je kind, Recepten

3 x gezonde pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik moet het eerste kind nog tegenkomen die je daar geen plezier mee doet. En ik geef toe: ook ik ben groot liefhebber. Het is echt een feestmaaltijd, maar doorgaans niet echt heel gezond. Want meestal gaat er zoetigheid op als stroop, suiker of zelfs chocoladepasta. Één keer in de zoveel tijd is dat natuurlijk prima, maar het kan gezonder. En dan blijft het nog steeds een feestmaaltijd, maar met het excuus dat je het vaker op tafel kunt zetten. Drie keer mijn favoriete pannenkoekenrecepten die je met een gerust hart vaker op het menu kunt zetten:

Lees verder

 
Baby, Koken voor je kind

Nieuwe rubriek: Koken voor je kind

Mijn zoontje is 10 maanden en eet als een dokwerker (als ie zin heeft), iets waar ik me niks bij kon voorstellen toen we 4 maanden geleden begonnen met het aanbieden van vast voedsel. Mijn kleine melkdrinkende baby die brood, wortel, macaroni en avocado naar binnen werkt? Help! Dat zag ik nog niet voor me.

Lees verder

 
Koken voor je kind, Recepten

Recept: Bananenpannenkoeken met boekweit

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je baby! Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor Bananenpannenkoeken met boekweit

1 banaan

2 eieren

+/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn )

1 kopje water

Evt. een snufje kaneel

Zo maak je Bananenpannenkoeken met boekweit

Doe de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij, mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes. Voeg vervolgens het kopje water toe en mix het geheel met een garde, voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe. Het blijft een wat dikker beslag, maar je kunt er prima dunne pannenkoekjes van maken. Doe wat (room)boter in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Even bruin laten worden en klaar! In een kleine koekenpan kun je er ongeveer 9 a 10 pannenkoekjes van maken. Bestrooi eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar).

Eet smakelijk!