Kinderuitjes, Reviews, Tips

Leuk uitje voor dinoliefhebbers: Oertijdmuseum in Boxtel

Deze vakantie heb ik met mijn twee zonen het Oertijdmuseum in Boxtel bezocht. Mijn jongste zoon is een enorme dino-fan en slaat me de hele dag om de oren met dinofeitjes en scenes uit Jurassic Park-films. Dit museumbezoek was helemaal het einde voor hem! Bij aankomst zagen we al een enorme T-rex en het dinobos liggen, dus de feitjesmachine kwam al tot leven.

Het Oertijdmuseum heeft een binnengedeelte en een buitengedeelte, als je de route volgt krijg je alles te zien. Binnen in het museum was er veel te zien vanuit de oertijd: o.a. fossielen, stenen, platen en wat interactieve activiteiten. Het was een uitgebreide collectie en leuk om te zien, maar we kwamen voor de dino’s. Ondanks dat we die zeker tegen kwamen onderweg werden de heren pas écht enthousiast toen ze de grote ruimte met de dino-skeletten in liepen. Hier stonden o.a. diverse skeletten opgesteld van een aantal dinosaurussen en alleen het formaat is al erg indrukwekkend. Hier hebben we dus behoorlijk wat tijd doorgebracht.

oertijdmuseum dinosaurushal

Dinoskelet opgraven in de oertijdtuin

Daarna zijn we de oertijdtuin, door ons oneerbieding dinobos genoemd, in gegaan. In dit bos van 2 hectare groot staan veel bijzondere planten en struiken, maar vooral veel grote dinosaurussen in allerlei verschillende soorten en samenstellingen. Al feitjesspuwend ging mijn kleine man er doorheen, bij elke dino wist hij ‘gelukkig’ wel iets te vertellen. Het was ook mogelijk om een dinoskelet op te graven in het zand, erg leuk! Uiteraard is er ook nog een speeltuin, die mag niet ontbreken.

Eindoordeel: Ondanks dat een klein deel binnen wat gedateerd aandoet, maakt de rest van het museum dat ruimschoots goed. Het dinobos is ook erg leuk en behoorlijk groot, dus je kunt er behoorlijk wat tijd doorbrengen op een mooie dag. Wat mij betreft een aanrader.

oertijdmuseum - dino opgraven

oertijdmuseum boxtel - dinotuin

oertijdmuseum boxtel - oertuin

Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is in 1999 geopend, in 2007 is de dinosaurushal aangebouwd en is de oertijdtuin uitgebreid. Het museum is leuk voor jong en oud en er worden regelmatig workshops en lesprogramma’s georganiseerd, onder andere voor scholieren.

Adres Bosscheweg 80 in Boxtel
Entreeprijzen: volwassenen €10,00 en kinderen van 3 t/m 11 jaar €7,00 (Museumkaart is hier niet geldig)

Korting! Tot en met 30 augustus 2018 kun je met korting naar het Oertijdmuseum

Open van dinsdag tot en met zondag van 1-:00-17:00 uur
Leuk! Je kunt er ook kinderfeestjes geven!

Kijk voor meer informatie op www.oertijdmuseum.nl

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie