Kinderen, Knutselen

Leuke Sinterklaas surprises gemaakt van een schoenendoos

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! Heb je alle cadeautjes al in huis? Gedicht al geschreven? Sinterklaas surprise klaar? Gedichten en surprises komen vaak op het laatste moment pas aan bod, als de cadeaus al van het lijstje gestreept zijn. Althans, in mijn geval. Eerder deelde ik al een rijtje leuke surprises, onder andere van een jukebox. Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een surprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Surprises gemaakt van een lege schoenendoos, want die heeft iedereen wel in huis. Misschien moet je nog wel even op pad voor gekleurd papier, lint, wol, folie of wat lijm. Succes en veel plezier!

Frozen sinterklaas surprise Elsa

surprise Frozen

 

Zoek een mooi plaatje van Elsa, vergroot deze en print ‘m uit in kleur. Beplak de doos met gekleurd papier, versier ‘m met letters, glitters en figuurtjes. Maak Elsa’s prachtige lange lokken van cremekleurig wol en maak het af met wat mooie strasssteentjes.

 

 

 

 

 

Zwembad surprise

zwembad surprise

 

Voor een waterratje: een surprise van een zwembad. Je kunt ‘m zo uitgebreid maken als je wil, met duikplank, glijbaan, mensen in het water, zwembanden, ballen etc etc. Deze surprise heeft met een rubberen slang die dient als glijbaan en gekleurd folie als water.

 

 

 

 

 

Sinterklaas surprise paard

surprise paard

 

Hier heb je twee schoenendozen voor nodig, je buren hebben er vast wel eentje over. 😉 Verder heb je nodig: gekleurd papier in de favoriete kleur van de ontvanger. Een beetje wol voor de manen en een paar WC-of Keukenrollen om de nek en de benen te maken. Easy!

 

 

 

 

Surprise Frozen’s Olaf

surprise FrozenVoor deze vrolijke Olaf heb je stevig karton nodig in de kleuren wit, zwart, oranje en bruin. Je kunt ‘m uit de losse pols natekenen, maar een plaatje uitvergroten, printen en overtekenen is makkelijker. En vergeet niet de schoenendoos te beplakken met wit papier.

 

 

 

 

 

 

Surprise kaptafel

sinterklaas surprise kaptafel

 

Beplak de schoenendoos met gekleurd papier en zoek een stuk karton waar je de spiegel van maakt met aluminiumfolie. Zoek wat items die op een kaptafel horen, zoals lippenstift, sieraden, potje creme, etc etc. Het leukst is als je op het laatste moment nog wat spulletjes van de ontvanger zelf ertussen plaatst. ‘Hoe komt de knutselpiet hier nu weer aan?’

 

 

 

 

Surprise muizenhuis

sinterklaas surprise muizenhuis

 

Een heus speelhuisje met meubeltjes, echte dekentjes en een kleedje en kleine knuffelmuisjes. Natuurlijk kan het ook met andere poppetjes of diertjes, als er geen muisjes te vinden zijn. Wat je hiervoor kunt gebruiken: Gekleurd papier, stukjes stof/vilt, luciferdoosjes, satéprikkers, etc. Erg leuk om te bewaren en later nog mee te spelen.

 

 

 

 

Autogarage surprise

surprise auto
Superleuk, deze autogarage. Ook om later nog mee te spelen! Beplak de doos met gekleurd papier en maak streepjes om parkeervakken te maken. Plak met plakband (of lijm, maar dat is moeilijker weer te verwijderen) een paar autootjes in de doos. Niet in huis? Bij de Action heb je voor een prikkie een paar leuke mini-auto’s.

 

Legoblokjes

surprise Legoblok

 

Een vrolijk gekleurd LEGO/DUPLO-blok. Wat heb je nodig: lijm, plakband, gekleurd papier, WC-rollen en zes keer het LEGO-logo geprint. Verder red je je wel hiermee, toch? Easypeasy.

 

 

Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk ons blog met de leukste Sinterklaassurprises of kijk op onze Pinterestpagina!

Bron foto’s: Pinterest

Vorige bericht Volgende bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie