Leuke kerstfilms voor kinderen en gezinnen op Netflix

Margot - 18-12-2020
kerstfilms-voor-kinderen

The most wonderful time of the year doorbrengen in je eigen kleine kringetje. Niet hoe je het voor je zag, waarschijnlijk. Maar we maken gewoon het thuis extra gezellig met lekker eten, gezellige versiering, veel lichtjes, kaarsjes en natuurlijk een gezellige kerstfilm.

Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben de leukste kerstfilms op Netflix voor je op een rij gezet. Van gezellige en spannende kerstfilms voor het hele gezin tot lieve korte films voor de allerkleinsten. En zijn ze naar bed? Dan is het tijd voor een heerlijke feelgood serie of film voor jou.

kerstsokken-kerstfilms-voor-gezin

Kerstfilms animatie

Angela's Christmas

Alle leeftijden

Angela's Christmas is zo'n lieve korte kerstfilm (hij is 30 minuten, perfect voor de kleinsten onder ons) die je ieder jaar kunt blijven kijken. De film uit 2018 gaat over Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

Angela's Christmas Wish

Alle leeftijden

Het vervolg op Angela's Christmas, dit jaar uitgekomen. Haar vader werkt ver weg, in Australië. De vastberaden Angela heeft een plan en een grote wens om haar familie voor de feestdagen weer bijeen te brengen.Iets langer dan de eerste film, Angela's Christmas Wish duurt 47 minuten.

Klaus

Vanaf 6 jaar

Jespers familie heeft een postbedrijf, maar de egoistische Jesper heeft totaal geen ambitie om daar iets mee te doen. Zijn vader stuurt hem naar een afgelegen stad in het Noorden om daar postbode te worden, maar niemand schrijft daar brieven. Dan raakt hij daar bevriend met een bijzondere man, een speelgoedmaker die Klaus heet. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.

The Polar Express

Alle leeftijden

Volgens mij heeft Netflix The Polar Express een paar jaar overgeslagen op Netflix, maar ik ben heel blij dat de film weer te zien is. Wat een heerlijke kerstfilm vind ik het! In The Polar Express hoort Billy op kerstavond geen rendieren, maar een trein. En hij woont niet naast het spoor. Buiten staat de Polar Express die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool. Met stemmen van onder andere Tom Hanks.

Kerst met Henk en de vuilniswagen

Alle leeftijden

Op kerstavond maakt de Kerstman een noodlanding op het autokerkhof. Dan helpen Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden hem om het kerstfeest voor iedereen te redden. Een korte film, 28 minuten, dus ideaal voor de kleinsten onder ons.

Op Netflix vind je ook de serie 'De Vuilniswagen' over de hoofdrolspelers uit bovenstaande film: de zesjarige Henk en zijn beste vriend, een reusachtige vuilniswagen. Ze beleven de mooiste avonturen met hun dierenvrienden.

Bob's broken sleigh

Vanaf 6 jaar

Bob is een overenthousiaste elf die de slee van de Kerstman heeft verbetert als cadeau aan hem. Maar als hij ver van huis neerstort en verdwaald raakt, heeft hij zelf wat magie nodig. Drie vreemde wezens helpen hem om terug te keren naar de Noordpool. Film duurt 46 minuten, echt precies goed voor de aandachtsspanne van mijn kind en misschien ook wel de jouwe. :)

Troll's Holiday

Vanaf 6 jaar

Korte film van 26 minuten.

In deze kerstspecial van de Trolls beseft koningin Poppy dat Bridget en de Bergens geen feestdagen hebben. Dan bedenkt ze een plan waarbij Knoest en hun vrienden een feestdag moeten instellen. Met stemmen van onder andere Anna Kendrick, Justin Timberlake en Zooey Deschanel.

Een buitenaardse kerst

Vanaf 6 jaar.

Een jonge elf denkt dat een kleine alien een kerstkado is, maar weet niet dat haar nieuwe pop de zwaartekracht van de aarde wil vernietigen en alle cadeautjes wil stelen.

Mighty Express - een machtige kerstmis

Alle leeftijden

Deze film duurt 25 minuten en is van de maker van Bob de Bouwer en Paw Patrol

Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken!

Kerst met Toet Toet Cory Carson

Alle leeftijden

Leuk voor de kleintjes, de film duurt ook maar 21 minuten.

Een bekend ogende vreemdeling met geheugenverlies valt binnen. Cory helpt hem zodat hij zich de magie van kerst herinnert en het feest voor iedereen wordt gered.

Kerstfilms voor het hele gezin

netflix-kerstfilms

Jingle Jangle - A Christmas Journey

Vanaf 6 jaar

Ik kijk er echt naar uit om deze nieuwe kerstfilm, dit jaar uitgekomen, te kijken! Het belooft namelijk een nieuwe kerstklassieker te worden. Jingle Jangle gaat over uitvinder Jeronicus Jangle. Hij had de mooiste speelgoedwinkel van het land en bedacht steeds het meest bijzondere speelgoed. Als hij op het punt staat een nieuwe uitvinding te lanceren, wordt hij verraden door een van zijn leerlingen. Jaren later komt zijn lieve kleindochter in zijn leven en is net zo'n genie is als hij. Hoofdrollen:Forest Whitaker,Keegan-Michael Key,Hugh Bonneville

De Familie Claus

Alle leeftijden

De nieuwste Nederlandse kerstfilm op Netflix gaat over Jules en hij houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie. Hij beseft dat alleen hij Kerstmis kan redden. Hoofdrollen:Jan Decleir, Mo Bakker,Bracha van Doesburgh

Christmas Chronicles

Vanaf 9 jaar

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat.

Hoofdrollen:Kurt Russell,Darby Camp,Judah Lewis

En het vervolg: Christmas Chronicles 2

Vanaf 9 jaar

In deze spiksplinternieuwe sequel van Christmas Chronicles is Kate inmiddels een tiener. Ze is niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen. Hoofdrollen:Kurt Russell,Goldie Hawn,Darby Camp

A family reunion Christmas

Alle leeftijden

M'Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les over het belang van familie, vergeven en empathie. Korte film: 28 minuten.

How the Grinch Stole Christmas

Alle leeftijden

De Grinch heeft echt een hekel aan kerstmis. Hij besluit kerst in het dorpje van de Wie's te verpesten maar de vriendelijkheid van kleine Cindy Lou Who en haar familie doen zijn hart smelten. Met in de hoofdrol natuurlijk Jim Carrey als Grinch.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners