Altijd inspiratie dankzij Francesca Kookt

Bregje - 29-11-2017
de-eetkalender-francesca-kookt-meervoormamasnl-1511956926-92612

Vertel eens, hoe vaak begin jij je boodschappenlijstje met de vraag: 'Wat zullen we deze week nou weer eten?' Bij mij is het bijna wekelijks het geval en daarom kwam de Eetkalender van Francesca Kookt precies op tijd! Foodblogger Francesca heeft voor het derde jaar de Eetkalender uitgebracht. Een kalender vol inspiratie, recepten, tips en weetjes.

De Eetkalender 2018: voor het hele gezin

De Eetkalender is een kalender met voor elke dag van de week een recept waar vis-, vlees- en vegagerechten elkaar afwisselen. Er zitten handige boodschappenlijstje bij zodat je je weekboodschappen makkelijk kunt doen. En natuurlijk kun je er ook al je afspraken, uitjes en feestjes op kwijt! De recepten op de Eetkalender zijn geschikt voor het hele gezin. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, zodat je kookt met producten die op dat moment volop te krijgen zijn. En dat is nog duurzaam ook. Wat dacht je van aardappels met rozemarijn, tomaat en worst uit de oven? Of Indonesische nasi goreng die je in 20 minuten op tafel zet? Vind je koken teveel gedoe? Geloof me, als je de gerechten en de foto's voorbij ziet komen krijg je vanzelf zin om aan de slag te gaan in de keuken, zeker als je weet dat je lekker snel kunt gaan genieten!

eetkalender-weekmenu-francescakooktnl-meervoormamasnl-1511957110-72147

Handige indeling

De kalender is iets groter dan A4 formaat. Iedere maand begint met pagina waarop je een seizoenskalender, een maandoverzicht en een favoriet recept van een andere blogger vindt. Op de seizoenskalender staan de groenten, fruit en vis die deze maand verkrijgbaar zijn. Het maandmenu laat je in één oogopslag zien wat je die maand kunt verwachten.

seizoenskalender-eetkalender-francescakooktnl-meervoormamasnl-1511957139-52119


de-eetkalender-maandpagina-francescakooktnl-meervoormamasnl-1511960000-27953

4 recepten per week, 1 kliekjesdag

Op de kalender staan ruim 200 verschillende recepten. Van maandag tot en met donderdag staat er een nieuw recept op het menu. Op vrijdag is het Kliekjesdag en eet je de restjes op die eerder in de week zijn overgebleven. Denk aan overgebleven pasta, groenten en vlees. Bij Kliekjesdag staan steeds een paar suggesties vermeld van gerechten die je met de restjes kunt maken. Handig! En op deze manier gooi je minder weg en bespaar je geld.

Snelle en makkelijke recepten

De meeste recepten op Francesca's Eetkalender zet je binnen 30 minuten op tafel. De recepten zijn heel duidelijk beschreven en makkelijk te maken. Het voordeel van deze kalender is dus dat je altijd inspiratie bij de hand hebt! Ik vind dat zelf soms best een uitdaging, zeker met een peuter die niet altijd evenveel zin heeft om te eten.

Dankzij deze kalender heb ik volop keus en kan ik voordelig boodschappen doen, door producten van het seizoen te kopen.

Achterin de Eetkalender vind je nog een uitgebreide seizoenskalender, waarop producten staan die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Als je verder bladert, kom je bij de uitgebreide receptenindex, waarin alle recepten soort gerecht en vervolgens op alfabet gerangschikt zijn. Dat komt goed van pas als je de truffelburger uit januari nog eens wilt eten in april! ;)

De Eetkalender 2018 bestel je voor €19,95 op www.francescakookt.nl

Winactie Eetkalender Francesca Kookt

In samenwerking met Francesca mogen we een Eetkalender 2018 verloten onder onze lezers. Wil jij kans maken op de kalender? Laat dan onder dit blog of op Facebook een berichtje achter. Deze winactie is gesloten, de winnaar is bekendgemaakt via Facebook.

In samenwerking met FrancescaKookt.nl

Bregje is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Overdag werkt ze in de zorg en in haar vrije tijd hobby’t ze als fotografe. En dat allemaal in het gezellige Brabant.
lees meer blog's van Bregje

Ook veel gelezen:
Social
Partners