Mama’s met een missie

Mama's met een missie

Mama met een missie: Sanne Meijboom – I Like Local

Eten en slapen bij een rijstboer en zijn familie in Thailand, logeren bij een familie in Tanzania en helpen op hun boerderij, een fietstocht maken door historisch Manila of een cursus Gambiaans koken. En dan niet georganiseerd door een commerciële reisorganisatie, maar door de locals zelf. Unieke activiteiten ondernemen tijdens je reis en daarmee ook nog de lokale bevolking steunen. Met dat doel voor ogen richtte Sanne Meijboom I Like Lokal op, een duurzame reissite die reizigers met locals verbindt in 15 verschillende landen in Azië en Afrika.

Sanne woont in Kenia met haar man Ronald en dochter Luna (3), en ze is zwanger van hun tweede kindje. Voor Meer Voor Mama’s interviewde ik haar over I Like Local, haar werkzaamheden, doelen en hoe haar man en haar dochter betrokken zijn bij haar werk.

Lees verder

 
Mama's met een missie

Mama met een missie: Marjolijn Hermus – Stichting Babyspullen

Toen bleek dat ik zwanger van een jongetje was, kreeg ik van vriendinnen die zoontjes hebben tassen vol spullen en kleding waar hun kleine was uitgegroeid. Tel daar nog alle cadeautjes en mijn eigen shopping sprees  bij op en je begrijpt dat onze zoon niets tekort komt. Al snel was hij uit zijn eerste maatjes gegroeid en ik wilde de kleding en speeltjes die nog goed waren niet zomaar weg doen, maar aan iemand geven die het nodig had. Via een vriendin kwam ik op Stichting Babyspullen, een stichting die babykleding en babyspeelgoed inzamelt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Marjolijn Hermus is oprichtster van Stichting Babyspullen. Voor de rubriek Mama Met Een Missie interviewde ik Marjolijn over haar stichting, hoe deze is ontstaan, haar doel met de stichting en het combineren van werk en moeder-zijn.

Lees verder

 
Mama's met een missie

Mama met een missie: Mandy Ladan – Mommaluv

Een spiksplinternieuwe rubriek op Meer Voor Mama’s: Mama’s Met Een Missie. In deze rubriek willen we graag mama’s aan het woord laten die een stichting of organisatie hebben opgericht met als doel de wereld een stukje mooier te maken.

Deze maand de allereerste ‘mama met een missie’: Mandy Ladan. Mandy richtte Stichting Mommaluv op om zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen. Zwangere vrouwen in Nederland kunnen als kraamcadeau een donatie vragen voor deze moeders en daarna op de hoogte blijven hoe het gaat met deze mama’s en hun kindjes. Lees het interview met Mandy over haar prachtige stichting, maar ook over de schaarse tijd voor jezelf als mama en de emotionele ontmoeting met Vicky, het eerste Mommaluv-kindje dat even oud is als haar eigen dochtertje.  Lees verder