Eten, Koken voor je kind, Reviews

Mepal Cirqula: bewaren, opwarmen en serveren in 6 hippe kleuren + WINACTIE

Sinds ik een kind heb breng ik meer tijd door in de keuken, misschien herken je dat wel. Ik ben nog steeds geen ster in koken, maar ik kook en bak meer zelf dan voorheen. En dus maak ik ook veel meer gebruik van alles in mijn keukenkastjes. Mijn grootste vriend in de keuken sinds de babytijd is de staafmixer (halleluja) en ik heb ook ineens een grotere verzameling bewaarbakjes. In het kader van ‘one can never have too many bewaarbakjes’ was ik dan ook blij dat ik een set nieuwe Mepal Cirqula bewaarkommen mocht ontvangen en reviewen. Blij worden van bewaarbakjes word ik niet zo makkelijk, hoor. Maar de collectie Mepal Cirqula ziet zo stijlvol uit dat ik het in eerste instantie zonde vond om ze in de keukenkast op te bergen.

Mepal Cirqula: bewaren, invriezen, ontdooien, serveren, meenemen

De kommen uit de Mepal Cirqula serie hebben het uiterlijk van een stijlvolle serveerschaal en dankzij het gebruik van speciaal materiaal kan deze én niet stuk én kan ie tegen warmte en (vries)kou. In deze veelzijdige kom kun je bewaren, opwarmen en serveren en doordat ie lekproof is kan je ‘m ook heel goed meenemen voor onderweg. Handig voor boterhammetjes en tussendoortjes voor mijn zoon of voor mijzelf, nu ik mijn goede voornemen (meer gezonde snacks in plaats van ‘even snel iets lekkers bij de kiosk’) in de praktijk probeer te brengen.

De Mepal Cirqula kommen zijn er in acht verschillende formaten: van compact (350ml) tot groot (3 liter). Van restje jus of peuterkoekjes-to-go tot pannenkoekbeslag of pastasalade-voor-de-hele-familie. Je stapelt ze makkelijk in of op elkaar én het staat ook nog eens leuk, want de Cirqula kommen zijn er in zes kleuren: Nordic Black, Nordic White, Nordic Blue, Nordic Green, Nordic Blush en Nordic Lime.

rosti mepal cirqula kleuren

Van vriezer tot diner

In de babytijd maakte ik voorraadjes babyhapjes voor in de vriezer en ook nu maak ik met regelmaat een grote pan stamppot of pasta die ik in delen kan invriezen. Of er blijft een restje eten over voor de volgende dag, of een halve boterham die later in de ochtend wordt verorberd. Wel zo fijn als je dan bakjes in alle formaten in huis hebt. De Mepal Cirqula wordt ook wel ‘multikom’ genoemd, want naast deze kommen heb je in je keuken eigenlijk niets meer nodig qua bewaren en serveren. Je kunt er eten in bewaren in de koelkast of in de vriezer en daarna kun je het in de magnetron weer opwarmen. En had ik al gezegd dat ze in zes leuke kleuren verkrijgbaar zijn? De Mepal Cirqula misstaat daarom ook zeker niet op tafel. Ik heb verschillende formaten, allemaal in een andere kleur en dat staat zo feestelijk!

rosti mepal cirqula

Minimaliseren in je keukenkast

Argh, die verschillende formaten en merken bewaarbakjes die allemaal nét niet in elkaar passen. En dan het juiste dekseltje er nog bij zien te vinden. First world problems, ik weet het. Maar wel vervelend als je niet zoveel kastruimte hebt én ook nog eens houdt van een beetje overzicht in de keukenkast. Ik was bang dat ik geen plek zou hebben voor de stapel Mepal Cirqula kommen in mijn zojuist geminimaliseerde keukenkast, maar eureka: de kommen passen precíes in elkaar en nemen daardoor weinig ruimte in. Ik zou er bij wijze van spreken nog eenzelfde stapel bij kunnen kopen die er nog bij in past.

Alle specs van de Mepal Cirqula op een rij:

 • bewaren in koelkast of vriezer;
 • opwarmen in de magnetron;
 • het deksel is deels doorzichtig, zodat je niet hoeft te gissen naar de inhoud;
 • 100% lekproof en daardoor ook geschikt om mee te nemen;
 • stapelbaar en nestbaar (ze passen in elkaar);
 • de kommen zijn vaatwasbestendig;
 • verkrijgbaar in 8 maten en 6 stijlvolle kleuren;
 • gemaakt van Polypropyleen (PP) / thermoplastisch elastomeer (TPE);
 • 100% BPA-vrij;
 • onbreekbaar.

Kijk voor de hele collectie Mepal Cirqula kommen op www.mepal.com

Winactie Mepal Cirqula

Je kunt kans maken op een set Mepal Cirqula kommen zoals op onderstaande foto. We mogen maar liefst 6 x zo’n set weggeven! Laat een berichtje achter onder dit blog of onder de Facebookpost.

Deze winactie duurt van vrijdag 26 januari tot maandag 29 januari 23:59 uur. Op dinsdag 30 januari maken we via onze Facebookpagina de winnaars bekend.

rosti mepal bewaarkom

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mepal. Alle meningen over het product zijn van de schrijver van dit blog. 

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

25 Reacties

 • Avatar
  Reageer Teetjemineetje januari 26, 2018 at 19:37

  Ja! Ik doe mee! Want naast mijn kantoorartikelen fetisj (ik smul van notitieboekjes, pennen, agenda’s, gekleurd papier, perforators en mappen!) heb ik een misschien wel nóg grotere keukenartikelen fetisj. Een hele kast vol heb ik met allerlei soorten kunststof bakjes in alle soorten en vormen. Desondanks heb ik al een paar keer verlekkerd met de mepal bakjes in Nordic Blush in m’n handen gestaan. En tot nu toe braaf weer teruggezet… want heb ik ze nu echt nodig? Maar hey… als ik ze win dan is het meant to be toch? En dan ga ik de liefste Mepal moeder voor deze beauties zijn en ze élke dag gebruiken!

  • Avatar
   Reageer Margot januari 30, 2018 at 16:35

   Hoi Teetjemineetje, je bent een van de winnaars van een Mepal Cirqula set! Stuur je je gegevens naar info@meervoormamas.nl? Groetjes, Margot

 • Avatar
  Reageer Saskia januari 26, 2018 at 23:40

  Wat een gave winactie en wat een fantastische set. Ik ga een poging doen om een set te bemachtigen. Ik wil wat gezonder en gevarieerder gaan eten en met deze bewaarbakken hoop ik makkelijker soep of yoghurtproducten mee te nemen. Als ik niet win ga ik zelf een paar van deze Cirqula bewaarbakken op de kop tikken

 • Valerie
  Reageer Valerie januari 27, 2018 at 00:45

  Wat een toffe winactie! Ik doe graag mee!

 • Avatar
  Reageer Givenny januari 27, 2018 at 00:46

  Oh super graag! Komt goed van pas met een tweede op komst.

 • Avatar
  Reageer Anita H. januari 27, 2018 at 00:53

  Wat een mooie bakjes. Ik waag graag een kans.

 • Avatar
  Reageer Mirella januari 27, 2018 at 01:40

  Ja ik doe mee! Onze jongste gaat heel binnenkort aan de groentehapjes, komt dus heel erg van pas! Daarnaast neemt mijn man regelmatig een avondmaaltijd mee om op zijn werk op te eten, ook hij gaat hier blij mee zijn!

 • Avatar
  Reageer Jenifer januari 27, 2018 at 07:01

  Wat een super leuke winactie! Wij doen mee!! Met 3 Jongens onder de 4 jaar is het eten in huis niet aan te slepen! Erg handig om dus af en toe maaltijden van te voren te maken en in te vriezen! Of een paar boterhammetjes in mee te nemen! En leuk voor het oog vind deze mama ook heel leuk tussen al het jongensgeweld

  • Avatar
   Reageer Margot januari 30, 2018 at 16:34

   Hoi Jenifer, je bent een van de winnaars van een Mepal Cirqula set! Stuur je je gegevens naar info@meervoormamas.nl? Groetjes, Margot

 • Avatar
  Reageer Tessy januari 27, 2018 at 07:54

  Als ik je review lees klinkt het erg handig en praktisch. Ideaal dat je ze in elkaar kunt zetten. En verschillende maten is ook fijn, want de bakjes die ik nu heb zijn vaak of net te klein of aan de grote kant. Ik maak dus graag kans op deze set met leuke kleurtjes!

 • Avatar
  Reageer Lisa postma januari 27, 2018 at 09:43

  WoW, prachtige bewaar kommen!
  Met een kleintje van 10 maanden bewaar en Vries ik veel in.
  Wat fijn dat deze kommen in de vaatwasser kunnen en dat ze BPA vrij zijn.
  Een pluspuntje voor mij!

 • Avatar
  Reageer Chantal Obbink januari 27, 2018 at 10:52

  Wauw wat een gave actie! Ontzettend handig dit! Ik doe dan ook heel graag mee

 • Avatar
  Reageer Laura januari 27, 2018 at 11:41

  Haha herkenbaar! Ook hier is de staafmixer mijn best friend… en die bakjes overal mooie kleuren zijn dit zeg, beter dan dat schreeuwerige groen en blauw dat nu steeds uit mn keukenkastjes komt gevallen…

 • Avatar
  Reageer Ing januari 27, 2018 at 14:36

  Wat een onwijze gave winactie!! En de bakjes zijn idd heel mooi!! Ik wil graag meedoen voor mijn Syrische buurvrouw! Zij hebben niet veel spullen, en 6 kinderen, waarvan 3 kleintjes….❤️

 • Avatar
  Reageer Mirte januari 27, 2018 at 16:41

  Yes de oplossing! Geen tornado meer van vergeelde bakjes en incomplete bakjes die de kast uit vliegen, maar deze mooie set..! Alleen even opletten dat Guusje ze niet achterover drukt voor in haar keukentje en voor haar klei projecten …!!

 • Avatar
  Reageer kempenaers anita januari 27, 2018 at 17:14

  wat leuke potjes en kleurrijk mooi om op tafel te zetten, koelkast, diepvriezer, magnetron, zeer welkom

 • Avatar
  Reageer brants harry januari 27, 2018 at 17:15

  doe graag mee voor deze mooie kleurrijke dozen voor mijn vrouwtje kan dit goed gebruiken

 • Avatar
  Reageer Danielle januari 27, 2018 at 20:01

  Wauw dit zijn echt hele mooie opbergbakjes! En zo te lezen zijn ze ook nog eens ideaal en praktisch! Inderdaad helemaal onmisbaar in een huishouden met kinderen en kom er nu vaak te kort dus zou heel goed uitkomen! En wil ook zeker vaker iets invriezen, zodat er ook iets gezonds op tafel kan staan als we laat thuis komen of als mama niet zo’n zin heeft om te koken! 😉

 • Avatar
  Reageer Grete Karina januari 27, 2018 at 20:37

  Wat een fijne handige set, ik loot heel graag mee!
  Ideaal om kliekjes in te bewaren en daarna meteen in de magnetron in op te kunnen warmen.
  Mooie kleurtjes ook.
  Nu maar duimen…..

 • Avatar
  Reageer Rachel Cornelissen / reedsj januari 28, 2018 at 13:04

  Wauw heel tof! Eindelijk bakjes die multifunctioneel én mooi zijn! Super handig met een peuter en baby nummer 2 onderweg. Deze zouden we graag winnen!

 • Avatar
  Reageer Anita H. januari 28, 2018 at 14:19

  Ik ding heel graag mee! Handig en mooi.

 • Avatar
  Reageer Sufina Khan januari 28, 2018 at 22:50

  In deze handige en kleurrijke bewaarkommen zou ik alles langer kunnen bewaren en kunnen genieten van al het lekkers dat ik maak met de kids. Zo leer ik ze ook dat je beter met eten moet omgaan en minder te verspillen in deze tijd. Ik zie meer voordelen dan nadelen nadat ik je review heb gelezen. Dus reken maar dat we meedoen en 8 duimen draaien hier overuren.

 • Avatar
  Reageer henk meinderts januari 29, 2018 at 09:13

  Ik ben een alleenstaande vader en heb een dochter met een burnout thuis zitten. Elke avond kook ik en dan is het maar afwachten of ze mee wil eten want haar eetlust is vaak weg en moet ik het bewaren cq invriezen dus de bakjes zijn zeer welkom hier.

 • Avatar
  Reageer Solenn Vitters januari 29, 2018 at 13:12

  Zou echt super fijn zijn en ze zien er ook nog eens heel mooi uit

 • Avatar
  Reageer Roxanne januari 29, 2018 at 15:49

  Het bewaar bakjes probleem, zo herkenbaar! Ik maak zelf de hapjes voor onze dame van 9 maanden en kom altijd bakjes te kort…. Of ze mogen niet in de vriezer, magnetron, vaatwasser…. En dan nog passen ze niet in de kast. Deze Mepal bakjes klinken erg handig en hebben ook nog eens super leuke kleurtjes en design 🙂

 • Plaats een reactie