Baby, Koken voor je kind

Nieuwe rubriek: Koken voor je kind

Mijn zoontje is 10 maanden en eet als een dokwerker (als ie zin heeft), iets waar ik me niks bij kon voorstellen toen we 4 maanden geleden begonnen met het aanbieden van vast voedsel. Mijn kleine melkdrinkende baby die brood, wortel, macaroni en avocado naar binnen werkt? Help! Dat zag ik nog niet voor me.

Stiekem vond ik het best spannend en had ik enorm veel vraagtekens: Hoe pak je dat aan? Waarmee begin je? Kies je voor potjes of maak je het zelf? Ga je pureren, prakken of geef je stukjes (Rapley)? Hallo bomen, waar is het bos. Ik heb me daarom ook suf gegoogled en tot in den treure ingelezen: want wat zijn hier veel opties, theorieën en ideeën over!

Grote Vriend Vriezer

Van één ding was ik in ieder geval stellig overtuigd: ik ga zelf koken, want dat is vers en gezond en zo kan hij aan aparte smaken wennen. Nu moet ik bekennen dat ik inmiddels wel wat potjes in de voorraadkast heb staan voor nood en als ik even écht geen inspiratie heb. Maar het meeste kook ik zelf. Het kost in het begin even wat extra tijd en moeite omdat je kind dan nog niet ‘met de pot kan mee-eten’, maar ik ben inmiddels dikke vrienden met de vriezer geworden. Ik kook meestal wat meer dan ik nodig heb en vries dan alles in kleine porties in. Scheelt een hoop tijd!

Koken voor je kind

In de rubriek ‘Koken voor je kind’ wil ik graag met jullie delen hoe en wat je kunt koken voor je kind. Leuke recepten, maar ook tips over invriezen of gezonde snacks voor onderweg bijvoorbeeld. Ik hoop dat ik je hiermee wat praktische tips en inspiratie kan meegeven.

Om te starten hier alvast een favoriet:

Bananenpannenkoeken met boekweitmeel (vanaf 9 maanden)

Note: Bij de recepten die ik plaats zet ik de aanbevolen leeftijd. Hierin volg ik het introductieschema van Stefan Kleintjes, lactatiekundige en kinderdiëtist. Dit is een leidraad die ik volg i.v.m. mogelijke allergieën.

 

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie