Kinderen, Reviews

Review Qibbel voorzitje + winactie

Toen ik de vraag kreeg of ik het Qibbel voorzitje wilde testen en reviewen, hoefde ik niet lang na te denken: natuurlijk! Enige ‘probleem’ op dat moment was dat ik geen fiets had waar ik het zitje op kon gebruiken dus volgde een korte (ik wilde gáán!) zoektocht naar de voor mij meest ideale moederfiets. Ik vermoed dat het normaal andersom zou zijn: je hebt een fiets en koopt een zitje dat daarbij en bij je wensen/eisen past. Maar in dit geval vond ik het zitje zó mooi dat ik er graag een fiets bij zocht. Dus vond ik een matdonkerblauwe Cortina die met zijn grijze accenten helemaal afgestemd is op mijn nieuwe Qibbel voorzitje. 

Qibbel fietsstoeltje zelf samenstellen

Op de site van Qibbel kun je eenvoudig jouw gewenste fietsstoeltje samenstellen. Te beginnen met een basis in wit of antraciet, die je vervolgens ‘pimpt’ met bekleding. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 18 stylingsets. Ik koos voor een antracietkleurige basis en een stylingset in effen grijs met een blauw motiefrandje. En toen was de lol nog niet voorbij want ik mocht er ook nog een toybar bij kiezen; een speelstuurtje met een toeter en ‘navigatie’. Het windscherm en de bevestigingshulpstukken waren de laatste accessoires die ik erbij uitzocht. Alles werd keurig op tijd en netjes verpakt bezorgd en ik ben nog altijd heel blij met mijn keuze voor de vrij neutrale maar daardoor ook stoere en rustige kleurcombinatie.

En toen was het wachten op mijn fiets. Toen die binnen was bij de fietsenwinkel mocht ik het zitje brengen en hebben ze het er daar op gemonteerd. Iets wat ik ook eenvoudig zelf had gekund, verzekerden ze me bij de winkel, want Qibbel levert degelijke producten en duidelijke instructies.

Qibbel voorzitje op mamafiets

Qibbel toybar speelstuur

Fietsen met voorzitje

Het grote fietsplezier kon beginnen! Inmiddels was zoonlief oud en ontwikkeld genoeg om mee te kunnen – om mee te mogen op de fiets moeten baby’s zelfstandig kunnen gaan zitten vanuit ligpositie. Dus zodra het een beetje mooi weer was, gingen we erop uit. Het fietsstoeltje is mooi strak qua design en door het slanke ontwerp is het stuurslot goed bereikbaar en makkelijk te bedienen. De voetsteunen zijn in hoogte te verstellen en helemaal aan te passen aan de beentjes en voetjes van de kleine meneer. Ook het tuigje waarmee ik Teun in het zitje gesp geeft vertrouwen: een driepuntsgordel die je alleen met twee handen open kunt krijgen. Het windscherm is eveneens strak van ontwerp en voorzien van dezelfde stof als de bekleding. De toybar kan meteen rekenen op uitgebreide belangstelling. Een slimme zet van Qibbel, want op de leeftijd van zo’n 10 maanden zijn baby’s tijdens hun eerste fietsritje nog meer bezig met dat wat recht voor ze zit (ook de fietsbel en handvatten) dan met hun omgeving – dat is althans mijn ervaring.

Het eerste fietstochtje is wat onwennig, vooral voor mama die moet wennen aan het zwaartepunt van een moederfiets. Maar al gauw vinden we onze weg samen: mijn mooie moederfiets, het kekke Qibbel-voorzitje, onze miniman en ik. Met het mooie weer van de afgelopen week hebben we er dankzij Qibbel al een paar mooie fietstochtjes op zitten. En er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen de komende tijd!

Qibbel voorzitje fietsstoeltje

Qibbel voorzitje

Het Qibbel voorzitje is geschikt voor kinderen tot 15 kilo, en te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan gaan zitten. Het Qibbel voorzitje is verkrijgbaar bij de betere fietswinkels en is online via www.qibbel.nl zelf samen te stellen vanaf € 69,45 (inclusief bevestiging en stylingset basis). Naast de veiligheid die het Qibbel fietsstoeltje biedt is een windscherm een aanrader, zowel voor het comfort als voor de veiligheid van je kindje. Zo voorkom je tranende oogjes door de wind, stof en vliegjes en wordt je kindje niet helemaal doorweekt bij een (onverwachte) regenbui.

Winactie Qibbel voorzitje

Maak kans op een Qibbel voorzitje in jouw favoriete kleuren! Meer Voor Mama’s mag een complete set weggeven: voorzitje + bevestiging + stylingset + toybar! Wat moet je doen? Laat ons op onze Facebookpagina weten wie je graag meeneemt op de fiets en wie weet win jij een voorzitje van Qibbel in de kleuren van jouw keuze. Succes!

Deze winactie loopt van zondag 30 april 2017 tot en met zaterdag 6 mei 2017.

 

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

 

Lees ook:

Review Qibbel 6+ junior kinderzitje

Review Qibbel fietsstoeltje achterzitje

Review Cortina Roots mamafiets

Vorige bericht Volgende bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

1 Reactie

  • Reageer Vlijtig Liesje mei 13, 2016 at 08:03

    Ik stoeltje ziet er goed uit. En mooie neutrale kleur, die overal bij past.

    Ik moet glimlachen om de kale plek op het achterhoofd van je kindje. Ik herinner me die nog van mijn kinderen : )

  • Plaats een reactie