5 meest populaire huisdieren voor gezinnen

Heeft jouw kind een huisdier ook hoog op zijn verlanglijstje staan? Huisdieren leveren veel plezier op, maar er is wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kies een huisdier dat past bij je kind en jullie gezin. Dit zijn de vijf meest populaire...

Bloedverlies tijdens je tweede trimester

Als je zwanger bent wil je absoluut geen bloed vinden in het toilet of in je onderbroek. Toch kan het gebeuren dat je er tijdens je zwangerschap te maken krijgt. Ook als je al in het tweede trimester van je zwangerschap zit. In dit artikel lees je wat mogelijke...

Veilig internetten: Hoe bescherm je je kind online?

Veilig internetten is belangrijk. Je kind komt overal in aanraking met het internet. Op school, om een werkstuk te kunnen maken, bij vriendjes en vriendinnetjes thuis, en waarschijnlijk ook thuis op de computer. We kunnen niet meer zonder het internet. Je kind...

Groeicurve baby: de groeiontwikkeling van je kind

Als kersverse ouder zijn er veel nieuwe dingen die op je afkomen. Eén van deze dingen is de groeicurve van jouw baby. Zowel voor als na de geboorte is de groei van jouw baby belangrijk om te bepalen of het kindje gezond is. Met behulp van de groeicurven kan je zien of...

Vroeggeboorte

Normaal duurt een zwangerschap ongeveer 40 weken, maar in Nederland worden ieder jaar ongeveer tussen de 12.000 en 15.000 kinderen te vroeg geboren. Als we spreken over een vroeggeboorte dan bedoelen we niet de baby’s die met 38 of 39 weken geboren worden. Pas als een...

Hoewel Rusland het grootste land ter wereld is en een visum voor Rusland aanvragen tijdrovend kan zijn, beperken reizigers zich vaak tot de twee wereldsteden in het westen: Moskou en Sint-Petersburg. Ook een vakantie met de Transsiberië Express behoort tot de mogelijkheden. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht is Rusland en Moskou in het bijzonder erg kindvriendelijk en dus een leuke bestemming voor jonge gezinnen.

Wandel doorheen het Gorkipark in Moskou

Het Gorkipark is een stukje natuur waar je tot rust kan komen in het centrum van Moskou. Vooral tijdens de zomermaanden is dit een leuke plek om je kinderen even te laten ravotten terwijl je op het gras ligt. Ook staan er tal van verkoopstandjes waar je een ijsje kan kopen en zijn er tal van fonteinen om van te genieten.

Sint Basilius Kathedraal Moskou

St. Basil’s Cathedral on Red Square in Moscow and golden clouds with the first rays of the autumn sun

Bewonder het Rode Plein

Het Rode Plein is niet alleen het hart van Moskou, maar ook van Rusland. Dit beroemde plein is dan ook een niet te missen bezienswaardigheid tijdens je vakantie in Rusland. Het plein is omringd door de Sint Basilius Kathedraal, het Kremlin, het Lenin mausoleum en het winkelcentrum GUM.

Bezoek de Moskou Zoo

Net als iedere wereldstad heeft ook de Russische hoofdstad een zoo. Maar waarom is deze het bezoeken waard? Wel in tegenstelling tot de meeste West-Europese dierentuinen hebben ze hier diersoorten die je elders niet vindt zoals de zwarte panter, sneeuwtijger of muskusos.

Het metrosysteem in Moskou en Sint-Petersburg

Wie met kinderen reist, zal snel merken dat je beperkter bent wat het afleggen van afstand betreft. Kinderen worden immers snel moe. Gelukkig beschikken de twee wereldsteden in Rusland over een uitgebreid metrosysteem. En wat voor een. Zo is de metro in zowel Moskou als Sint-Petersburg een bezienswaardigheid op zich. De metrostations werden gebouwd als paleizen voor het volk en dat is nog steeds goed te merken.

Moskou en Sint-Petersburg, een leuke stedentrip voor jonge gezinnen

 

Reizen met de Transsiberia Express

De Transsiberia Express is een treinreis die op het verlanglijstje van heel wat reizigers staat. En hoewel het gaat om een duizenden kilometers lange reis, is deze goed te doen met kinderen. Zo reizen kinderen jonger dan vijf jaar gratis en tot tien jaar aan een verminderd tarief. Kies indien mogelijk voor een apart compartiment zodat je kinderen makkelijk kunnen slapen tijdens het reizen.

transiberia-express

Visumvoorwaarden voor een reis naar Rusland

Wie naar Rusland op vakantie wil, moet op voorhand een visum voor Rusland aanvragen om het land binnen te kunnen. Een visum voor Rusland aanvragen kan als je voldoet aan bepaalde voorwaarden en enkel via de ambassade of via een visumbureau.

Ambassade of visumbureau?

Twijfel je of je wil een visum voor Rusland aanvragen via de ambassade of een visumbureau? Je visum in orde brengen via een visumbureau heeft als voordeel dat je het meeste werk aan een externe partij overlaat. Zo hoef je niet veel tijd te verliezen met het wachten in de rij en wordt alles voor je geregeld. Het nadeel is wel dat deze optie iets duurder is dan zelf langsgaan bij de ambassade.

visum aanvraag voor Rusland

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Er zijn tal van visumvoorwaarden voor een reis naar Rusland waaraan je zult moeten voldoen om een visum te bemachtigen. Zo dien je zoals steeds over een paspoort te beschikken dat nog minstens zes maanden geldig is na de einddatum van je visum. Ook heb je een recente kleurpasfoto nodig en een ingevulde aanvraag voor je visum. Naast deze aanvraag heb je nog enkele andere documenten nodig voor je reis naar Rusland. Zo is een uitnodigingsbrief vereist en heb je bewijs van reisverzekering nodig. Een uitnodigingsbrief kan worden voorzien door een lokale touroperator of de accommodatie van je eerste overnachting.

Wat je nog moet weten

Een toeristenvisum voor Rusland is 30 dagen geldig en kan worden aangevraagd vanaf drie maanden voorafgaand aan je reis. Vanaf 2021 zou je ook een e-visum kunnen aanvragen voor Rusland, maar voorlopig is dit nog niet mogelijk.