5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

‘Ik zag mijn vrouw met Hyperemesis Gravidarum aftakelen’

De eerste 10 weken van mijn zwangerschap was ik vaak misselijk, maar nadat ik mezelf dwong iets te eten ging het meestal wel. Hoe anders is dat voor zwangere vrouwen die HG hebben (Hyperemesis Gravidarum). HG is nog steeds een onbekende zwangerschapsziekte waar veel...

Zo behoud je een goede relatie als je kinderen hebt

Het krijgen van een of meer kinderen is voor veel jonge stellen een grote droom. Want wat is er mooier dan samen met je partner een baby'tje krijgen als bekroning op jullie unieke liefde en band? Hoe mooi moeder worden ook is als je in een goede relatie zit, toch...

Hoewel Rusland het grootste land ter wereld is en een visum voor Rusland aanvragen tijdrovend kan zijn, beperken reizigers zich vaak tot de twee wereldsteden in het westen: Moskou en Sint-Petersburg. Ook een vakantie met de Transsiberië Express behoort tot de mogelijkheden. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht is Rusland en Moskou in het bijzonder erg kindvriendelijk en dus een leuke bestemming voor jonge gezinnen.

Wandel doorheen het Gorkipark in Moskou

Het Gorkipark is een stukje natuur waar je tot rust kan komen in het centrum van Moskou. Vooral tijdens de zomermaanden is dit een leuke plek om je kinderen even te laten ravotten terwijl je op het gras ligt. Ook staan er tal van verkoopstandjes waar je een ijsje kan kopen en zijn er tal van fonteinen om van te genieten.

Bewonder het Rode Plein

Het Rode Plein is niet alleen het hart van Moskou, maar ook van Rusland. Dit beroemde plein is dan ook een niet te missen bezienswaardigheid tijdens je vakantie in Rusland. Het plein is omringd door de Sint Basilius Kathedraal, het Kremlin, het Lenin mausoleum en het winkelcentrum GUM.

Bezoek de Moskou Zoo

Net als iedere wereldstad heeft ook de Russische hoofdstad een zoo. Maar waarom is deze het bezoeken waard? Wel in tegenstelling tot de meeste West-Europese dierentuinen hebben ze hier diersoorten die je elders niet vindt zoals de zwarte panter, sneeuwtijger of muskusos.

Het metrosysteem in Moskou en Sint-Petersburg

Wie met kinderen reist, zal snel merken dat je beperkter bent wat het afleggen van afstand betreft. Kinderen worden immers snel moe. Gelukkig beschikken de twee wereldsteden in Rusland over een uitgebreid metrosysteem. En wat voor een. Zo is de metro in zowel Moskou als Sint-Petersburg een bezienswaardigheid op zich. De metrostations werden gebouwd als paleizen voor het volk en dat is nog steeds goed te merken.

sint-petersburg

Reizen met de Transsiberia Express

De Transsiberia Express is een treinreis die op het verlanglijstje van heel wat reizigers staat. En hoewel het gaat om een duizenden kilometers lange reis, is deze goed te doen met kinderen. Zo reizen kinderen jonger dan vijf jaar gratis en tot tien jaar aan een verminderd tarief. Kies indien mogelijk voor een apart compartiment zodat je kinderen makkelijk kunnen slapen tijdens het reizen.

transiberia-express

Visumvoorwaarden voor een reis naar Rusland

Wie naar Rusland op vakantie wil, moet op voorhand een visum voor Rusland aanvragen om het land binnen te kunnen. Een visum voor Rusland aanvragen kan als je voldoet aan bepaalde voorwaarden en enkel via de ambassade of via een visumbureau.

Ambassade of visumbureau?

Twijfel je of je wil een visum voor Rusland aanvragen via de ambassade of een visumbureau? Je visum in orde brengen via een visumbureau heeft als voordeel dat je het meeste werk aan een externe partij overlaat. Zo hoef je niet veel tijd te verliezen met het wachten in de rij en wordt alles voor je geregeld. Het nadeel is wel dat deze optie iets duurder is dan zelf langsgaan bij de ambassade.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Er zijn tal van visumvoorwaarden voor een reis naar Rusland waaraan je zal moeten voldoen om een visum te bemachtigen. Zo dien je zoals steeds over een paspoort te beschikken dat nog minstens zes maanden geldig is na de einddatum van je visum. Ook heb je een recente kleurpasfoto nodig en een ingevulde aanvraag voor je visum. Naast deze aanvraag heb je nog enkele andere documenten nodig voor je reis naar Rusland. Zo is een uitnodigingsbrief vereist en heb je bewijs van reisverzekering nodig. Een uitnodigingsbrief kan worden voorzien door een lokale touroperator of de accommodatie van je eerste overnachting.

Wat je nog moet weten

Een toeristenvisum voor Rusland is 30 dagen geldig en kan worden aangevraagd vanaf drie maanden voorafgaand aan je reis. Vanaf 2021 zou je ook een e-visum kunnen aanvragen voor Rusland, maar voorlopig is dit nog niet mogelijk.