Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

De nachtmerrie van elke ouder: je bent een dagje in een pretpark met je kinderen of op vakantie in een stadje op een markt en je ziet je kind ineens niet meer. Net liep hij toch nog naast me? We hadden net elkaar hand nog vast. Je kijkt en roept, maar het is zo druk dat je 'm niet meer ziet.

SOS armbandje

Ook al let je nog zo goed op, een hand is gauw losgelaten en in een menigte ben je elkaar snel kwijt. Mij lijkt het vreselijk, en zeker in het buitenland zou ik volledig in paniek schieten. Op vakantie en met dagjes uit doen we onze zoon dan ook altijd een SOS armband om. Dat is een armbandje met de naam van mijn zoontje erop en mijn telefoonnummer.

Natuurlijk blijf je opletten, maar het is een fijn idee dat je kind(eren) een zichtbaar bandje om hun pols hebben met jouw gegevens. Mocht je ze onverhoopt kwijtraken, dan staat jouw nummer of dat van je partner duidelijk op het bandje vermeld en kan degene die je kind vindt jullie bellen. Het stelt mij enigszins gerust dat áls we elkaar kwijt raken, er een mogelijkheid is dat we elkaar snel weer zien.

SOS bandjes in trendy kleuren

Als je een dagje naar het zwembad gaat, op skivakantie bent, in een pretpark, op de camping, op schoolreisje, bij een bezoek aan een festival… Kortom: op plekken waar veel mensen samenkomen, kan het goed zijn om voorbereid te zijn en je kind een SOS-armband om te doen of een ID-tag op een van de schoenen.

bandje-met-naam

ID4All heeft een ruime collectie SOS-bandjes in verschillende vrolijke kleuren en trendy printjes en van verschillende materialen en designs. De SOS armbandjes kun je voor je kind laten graveren met een persoonlijke tekst erop. Het meest voor de hand liggend is de naam van je kind en jouw telefoonnummer. Maar ook als je kind bijvoorbeeld een allergie heeft, kun je dat laten graveren op de SOS armband of ID-tag. In geval van nood kan dan de hulpverlener meteen zien wat er aan de hand is.

bandje-contact-gegevens

De siliconen SOS-bandjes van ID4All zijn er in veel verschillende felle kleurtjes én printjes (bijvoorbeeld een stoere camouflageprint, een flamingoprint of een kleurige regenboog) en zijn handig voor een dagje strand of zwembad. Het is stevig en betrouwbaar materiaal, ze zijn makkelijk om te doen en bestand tegen (zee)water.

Wil je kind er helemaal hip bij lopen, dan zijn er sos-bandjes in supertoffe printjes die ID4ALL-eigenaresse Brigitte zelf heeft ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dierenprint, Ibiza-print, camouflageprint, voetbalprint en ze zijn er ook in frisse uni-kleuren. Deze trendy bandjes hebben een gekleurd aluminium plaatje waar jouw gegevens in gegraveerd kunnen worden. Daarnaast kun je er ook leuke icoontjes in laten graveren, bijvoorbeeld een hartje, voetbal, autootje of een smiley. Deze bandjes zijn gemaakt van zacht geweven polyester en voelen fijn aan. Het materiaal is stevig en bestand tegen (zee)water.

ID4All heeft ook ID tags die je kunt vastmaken aan de veters van de schoenen van je kind. De ID tags zijn lichtgewicht aluminium plaatjes waarin de naam van je kind en jouw telefoonnummer gegraveerd wordt. De plaatjes zijn geschikt voor schoenen van kinderen en volwassenen.

Bij een bestelling vanaf drie polsbandjes is verzenden gratis, dus bestel ze gelijk in al je favoriete kleuren en voor al je kinderen samen.

Maak afspraken samen

Nou is zo'n SOS-bandje natuurlijk één ding, maar je kind is kwijt. En nu? Met heel jonge kinderen kun je moeilijk afspraken maken, maar een kleintje zonder papa of mama wordt wel gauw opgemerkt. Er is altijd wel iemand die zich ontfermd over je kind en het SOS bandje ziet en jou of je partner belt.

Met oudere kinderen kun je prima bespreken wat ze moeten doen als jullie elkaar kwijt raken. Spreek af waar je elkaar weer ziet als jullie elkaar kwijt raken en/of dat ze een strandwacht/medewerker van een attractiepark/winkelverkoper moeten aanspreken en hun bandje laten zien zodat ze jou kunnen bellen.

Wat je ook kunt doen is een herkenbare parasol meenemen voor op het strand zodat het makkelijk is om deze terug te vinden na een duik in zee. Of trek je kinderen herkenbare kleding aan (felle kleurtjes, altijd handig) en een kleurrijk petje is ook altijd een goed idee.

Dit blog is geschreven in samenwerking met ID4All.