Met korting naar Het Oertijdmuseum in Boxtel

Margot - 02-08-2018
lrks3197-1533239381-19643

Het Oertijdmuseum in Boxtel, ook bekend als het Dinosaurusmuseum, is het is grootste geologisch museum van Nederland. Zin in een dagje tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken? Tot 30 augustus 2018 kun je met flinke korting naar Het Oertijdmuseum. Profiteer deze maand nog van deze mooie deal voor een leuk uitje in de zomervakantie! Lees snel verder om ook te profiteren van de speciale kortingsactie.

Wat is Het Oertijdmuseum?

Het Oertijdmuseum ofwel Dinosaurusmuseum in Boxtel is gelegen naast de A2 en is erg makkelijk te bereiken. Het museum heeft veel te bieden voor jong en oud. Je vindt er verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes. Er is een bioscoop waar diverse films worden afgespeeld. En binnen hangt het skelet van de grootste potvis van Nederland en staan vele dinosaurusskeletten. Zelfs eentje van een T-Rex!

Buiten is er een speeltuin, een oertijdtuin en oertijdwoud. Tussen de meer dan 1.000 soorten bomen en struiken staan allerlei levensechte diermodellen uit lang vervlogen tijden. Onze kleuter keek zijn ogen uit.Het Oertijdmuseum is een leuk uitje in de vakantie, en een educatieve en leuke ervaring!

dino-breed

Wat kun je allemaal doen bij Het Oertijdmuseum?

Ontdek alles over dinosaurussen en de oertijd

Het Oertijdmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit de oertijd. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit lang vervlogen tijden.

dino-close


dino-skelet

Arboretum

In het arboretum vind je bomen en struiken met bijzondere eigenschappen, zoals de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom. De unieke bomen, zoals de Ginkgo, Magnolia en diverse cipressen, voeren je direct terug naar het Trias, het Jura en het Krijt-tijdperk.

Oertijdtuin en Oertijdbos

Wanneer je naar buiten loopt via het restaurant van het museum, kom je in de oertijdtuin. De oertijdtuin is ruim vier hectare groot en ligt rondom het museumgebouw. In de tuin vind je diverse dinosaurussen.Het Oertijdmuseum doet hier zijn bijnaam als Dinosaurusmuseum duidelijk eer aan! Ook kun je vanuit de tuin in het Oertijdbos komen. In het bos kun je een wandeling maken via een speciaal wandelpad. Je ontdekt er nog meer dinos en andere dieren uit de oertijd en je kunt de puzzelroute volgen om kans te maken op een leuke prijs.

dino-groot

Speeltuin

Uiteraard mag een speeltuin voor de allerkleinsten niet ontbreken in het Oertijdmuseum. Even lekker rondrennen, schommelen en spelen terwijl de ouders een oogje in het zeil houden.

Eten en shoppen

Tijdens je bezoek kun je op verschillende plekken even uitrusten met iets lekkers om te eten. Er is een restaurant in het museum en aan de rand van het bos is ook nog een terras waar je drinken en ijsjes kunt krijgen.

Na afloop van een fijne dag kun je uiteraard allerlei souvenirs kopen. Het assortiment is bijzonder breed, van fossielen en dinosaurustanden, tot mineralen, kristallen en speelgoed. Voor ieder wat wils!.

Met korting naar Het Oertijdmuseum in Boxtel

Tot en met 30 augustus 2018 kun je met korting naar Het Oertijdmuseum in Boxtel. Voor €14,00 kun je een kortingsvoucher kopen die toegang geeft tot het museum voor 1 volwassene én 1 kind (t/m 11 jaar). Je hebt dan direct drie euro korting!

De voucher neem je mee bij je bezoek aan het museum en fungeert als betalingsbewijs. Je kunt dus in een keer bij het museum naar binnen. De voucher is geldig tot een half jaar na de aanschafdatum.

PS: Heb je nog geen genoeg van alles wat met dinos te maken heeft? Dan kun je deze vakantie ook nog met korting naar World of Dinos

Op zoek naar andere leuke uitjes met kinderen? Kijk dan ook snel bij onze andere tips!

Pret voor het hele gezin in Attractiepark Toverland Zelf aardbeien plukken, snoepen en lekker spelen op het Aardbeienterras Voor fans van politie, brandweer en ambulance: het Veiligheidsmuseum PIT 

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners