VVoor ik het wist was ze geboren! - Het verhaal van Myke

Myke - 10-05-2019
adorable-baby-baby-feet-266011-1-1557489681-83424

De laatste weken van mijn zwangerschap bleef mijn bloeddruk stijgen. Na een gesprek met de gynaecoloog werd besloten de bevalling de volgende ochtend in te leiden. Ik vond het zo’n ontzettend raar idee. Ik was helemaal niet nerveus voor de bevalling, maar toen ik wist dat het de volgende dag ging gebeuren werd ik me toch een partij zenuwachtig. Niet normaal! Na een slapeloze nacht vertrokken we naar het ziekenhuis.

Ingeleide bevalling

Natuurlijk had ik het een en ander gelezen over het inleiden van de bevalling. Vooral het woord weeën-storm was blijven hangen. Als ik dat maar niet zou krijgen dan zou het wel goedkomen. Om 9.00 uur waren we in het ziekenhuis. Gelukkig had ik al een klein beetje ontsluiting waardoor ze meteen begonnen met het breken van de vliezen. Ik had gehoopt dat daardoor de weeën spontaan zouden beginnen. Helaas… het bleef rustig! Vanaf half twaalf kreeg ik wee-opwekkers via een infuus. Ook toen voelde ik helemaal niets. Het is best wel gek om in een bed te liggen wachten tot er iets gebeurt. Ik ging spontaan aan mezelf twijfelen. Is dit nou een wee? Mm.. nee toch niet. Uiteindelijk begonnen de weeën om 14.00 uur ’s middags.

Van 3 cm naar volledige ontsluiting in 60 minuten

En toen ging het ineens razendsnel. De weeën kwamen snel achter elkaar en waren behoorlijk heftig. Het was gelukkig geen weeën-storm. Na elke wee had ik een ieniemienie pauze voor de volgende kwam! De verloskundige vertelde me dat ze na 1,5 uur zouden kijken hoeveel ontsluiting ik had. Ik vroeg haar hoe lang ik al bezig was, waarop ze zei “een half uur”. Een half uur pas?! OMG dan moet ik nog zeker een uur weeën wegpuffen voordat ze überhaupt komen kijken hoever ik ben. De verloskundige was de kamer nog niet uit of ik voelde dat ik persdrang had. Dat kon toch niet?!?

Voor ik het wist was ze geboren

Vliegensvlug piepte mijn man de verloskundige op. Ze kwam gelukkig heel snel terug samen met de arts-assistent. Ik was bang dat ze zouden zeggen dat ik pas 5 centimeter had. Gelukkig was niets minder waar. Ik had volledige ontsluiting en twee persweeën later was daar ons lieve, prachtige, kleine, mooie meisje! Het is niet te beschrijven wat er door me heen ging. Ik moest huilen en lachen tegelijk. Om 14.59 uur is onze dochter geboren. Ze is kerngezond en de allermooiste. 

Nutteloze naweeën

Het grote nadeel van zo’n supersnelle bevalling zijn de naweeën. Die naweeën voelen enorm nutteloos en hielden me vooral ’s nachts wakker. Maar los daarvan kijk ik terug op een hele fijne bevalling. Na een nachtje in het ziekenhuis mochten we lekker naar huis. Het was supermooi om te zien hoe haar grote broer meteen ontzettend lief was. Hij bekeek zijn zusje aandachtig en deelde heel veel kusjes uit.

Myke woont samen met haar man en hun zoon​ en dochter in 's-Hertogenbosch. Ze werkt sinds februari 2018 als freelancer tekstschrijver en communicatiespecialist voor verschillende leuke opdrachtgevers. Naast schrijven is ze dol op sporten en reizen. Het liefst geen huisje op een vakantiepark, maar liever de alternatieve en iets meer avontuurlijke plekjes ontdekken. Gelukkig kan dat ook met kind​eren​!
lees meer blog's van Myke

Ook veel gelezen:
Social
Partners