Leuke manieren om zwangerschap aan te kondigen

Rianne - 21-07-2016
aankondigingzwangerschapheaderorigineel

Als je erachter komt dat je zwanger bent, wil je dat mooie nieuws (na een tijdje) graag met de buitenwereld delen! Waarschijnlijk eerst met naaste familie en vrienden, en later met de ‘kring’ daarbuiten. Een leuke manier om je zwangerschap aan te kondigen, of het nu alleen voor familie is of op social media, is via een gave foto! Een tijdje geleden was ik zelf op zoek naar inspiratie op Pinterest, en kwam daarbij wat ontzettend leuke voorbeelden tegen als zwangerschap aankondiging:

Aankondiging zwangerschap met krijtbord

Met een bord, krijtbord of stuk karton zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is zeker ook een goede optie als er al een kindje is, die het bord vast kan houden. 

zwangerschap-aankondiging-krijtbordje


zwangerschap-aankondiging-fotoshoot-krijtbord

Zwangerschap aankondigen met schoenen

Een hele leuke optie voor als je liever zelf niet op de foto gaat, is een foto te maken van de schoenen van jou en je partner (en van eventuele kinderen) voorzien van jullie geboorte jaartal. Voor de toekomstige baby kun je (neutrale) babyschoentjes neerzetten, of een vraagteken plaatsen. 

zwangerschapsaankondiging-schoentjes


schoenen

Uitgerekende datum op kalender

Nog een mooie optie voor als je liever niet zelf op de foto gaat, maar die wel heel leuk weergeeft wanneer jullie je kindje verwachten:

hello-world

Echofoto als zwangerschapsaankondiging

Op het moment dat je je zwangerschap bekend wil maken heb je ongetwijeld al een echofoto. Zo'n foto zegt natuurlijk meteen alles! Met een echofoto kun je veel leuke dingen te doen, ook als je al een kindje hebt. 

zwangerschap-aankondiging-echofoto

 

Aankondiging krijten op de grond of muur

Als je zelf creatief of handig bent, kun je ook leuke dingen doen met krijt op de grond of krijt op een muur:

big-sister


we-are-expecting

Zwangerschap aankondigen tijdens feestdagen

Het moet natuurlijk maar net zo uitkomen, maar misschien wil je je zwangerschap wel precies rondom een feestdag bekend maken, bijvoorbeeld rondom Kerst, Pasen of Valentijnsdag. Hoe leuk is het dan om je aankondiging hiermee te combineren!

zwangerschapsaankondiging-kerstmis

zwangerschapsaankondiging-schoentjes-in-kerstboom

Spreekt één specifieke categorie foto’s je aan? Op ons Pinterestbord vind je van iedere categorie meerdere voorbeelden, dus neem vooral een kijkje! Lees ook ons blog met zes leuke manieren om familie en vrienden te vertellen dat je zwanger bent.

Rianne is getrouwd en moeder van twee dochters (2014 en 2016). Ze woont in een rustig dorp en werkt op een ministerie in het drukke Den Haag. Houdt van reizen, uit eten gaan met familie en vrienden, fotograferen en, sinds ze moeder is, ook erg van slapen.
lees meer blog's van Rianne

Ook veel gelezen:
Social
Partners