Een goede oppas kan jouw leven een stuk eenvoudiger maken. Een oppas waar je echt op kunt vertrouwen en waar jouw kinderen respect voor hebben. Het kan jouw leven zomaar een stuk aangenamer maken wanneer je een goede oppas hebt. Het kan je daarom ook echt wel wat waard zijn om een goede oppas te hebben. Hoe bepaal je precies de tarieven voor de oppas? In dit artikel lees je alles over het kiezen van het juiste uurtarief voor jouw  .

Vaste prijzen oppasservice

Er zijn genoeg opvang en oppasservices waar je een vaste prijs betaalt. Zo kun je via zogenaamde uitzendbureaus een oppas huren. Je betaalt dan een vaste prijs per uur. Hier gaat natuurlijk een percentage van direct naar het uitzendbureau, dus jouw oppas zal niet het volledige tarief verdienen. Een groot voordeel van een service zoals deze, is dat je altijd een extra aanspreekpunt hebt en dat de aangeboden oppassers een goede reputatie en ervaring hebben. Het maakt het logistieke gedeelte ook een stuk eenvoudiger. Je kunt vaak zoeken op tijd en prijs en zo de beste optie voor jou kiezen.

Oppasservices vergelijken

Er zijn veel verschillende oppasservices beschikbaar. Je doet er dus goed aan om extra rond te kijken en de services te vergelijken. Het uurtarief kan een hoop schelen wanneer je even doorzoekt. Zorg ervoor dat je weet wat jij belangrijk vindt. Vind je ervaring van de oppas belangrijk of gaat jouw belang toch voornamelijk uit naar een voordelig uurtarief. Vergeet ook nooit om reviews en ervaringen te lezen van de oppasservice. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Vind jouw perfecte oppas dankzij een oppasservice online die oppassers met gezinnen koppelt.

Oppas is de buurt

Vind jij liever zonder een tussenpersoon een oppas in de buurt? Dat kan ook! Adverteer in de lokale krant of zet een berichtje op social media. Je kunt dan al gauw verschillende aanvragen ontvangen van geschikte oppassers. Wanneer je zelf een oppas zoekt, is het belangrijk dat je zelf al een duidelijk beeld het van het uurtarief. Je kunt dit uurtarief natuurlijk zelf bepalen wanneer je zelf een oppas zoekt. We hebben de volgende punten die je overweging kunt nemen voor het bepalen van het uurtarief op een rijtje gezet:

Leeftijd oppas

Het buurmeisje van 16 jaar dat af en toe eens komt oppassen kun je een ander uurtarief bieden dan bijvoorbeeld een vaste oppas die een aantal dagen per week bij jou oppast. Je kunt de leeftijd en het basis minimumloon voor die leeftijd in acht nemen. Wanneer een 16-jarige bijvoorbeeld in de supermarkt zou werken, verdient het minder dan een tientje per uur. Om de oppasbaan aantrekkelijk te maken kun je bijvoorbeeld een tientje per uur rekenen. Voor iemand die al wat ouder is en met meer regelmaat oppast, kun je een duurder uurtarief instellen.

Ervaring

Op basis van ervaring kun je ook het uurtarief aanpassen. Iemand die veel ervaring heeft met (jonge) kinderen, kun je bijvoorbeeld meer laten verdienen, dan iemand waarvan het oppassen het eerste baantje is.

Aantal kinderen

Wanneer je op een kind past of op vier, dan scheelt dat een hoop qua werk en drukte. Dit kun je ook meenemen in het bepalen van het uurtarief. Een oppas dat op jouw grote gezin kan passen, verdiend natuurlijk wel een extra zakcentje.

Extra klusjes

Wil je dat jouw oppas ook een aantal lichte huishoudelijke taken verricht wanneer hij of zij komt oppassen? Dan kun je het uurtarief best wat verhogen. Geniet van een opgeruimd huis en opgevouwen was wanneer je thuiskomt. Dit is ook zeker wel wat extra waard.

Uurtarief en beschikbaarheid

Natuurlijk is het fijn als je wat geld kunt besparen om een oppas. Maar een grote reden om dit toch misschien aan te passen, is de beschikbaarheid van de oppas. Ben jij op zoek naar een oppas die op flexibele tijden beschikbaar is? Bijvoorbeeld een buurmeisje dat kan komen oppassen wanneer jij en jouw partner in het weekend naar een feestje willen? Dan is het uurtarief van groot belang. Wanneer je een aantrekkelijk uurtarief biedt, dan is de kans groter dat de oppas ook op het allerlaatste moment nog beschikbaar is. Voor een tientje per uur komt de oppas wel een keer extra langs. Voor een laag tarief heeft het minder zin om extra tijd te besteden voor de oppas. Een aantrekkelijk uurtarief, biedt jou ook meer zekerheid.

Waardering

Een goede oppas is een echte uitkomst voor jou en jouw kinderen. Een oppas die lang kan blijven en waar jouw kinderen een goede band mee hebben, is veel waard. Je doet er dan ook goed aan om jouw waardering te laten blijken. Maak het ook aantrekkelijk voor de oppas om bij jullie te blijven. Dit doe je door het werk extra te waarderen. Een kleinigheidje op de verjaardag of een leuk kerstpakket zijn manieren om jullie waardering voor het werk te uiten.

Vakantiegeld?

Een belangrijk element wat je ook moet doorrekenen in het uurloon, is dat je als oppasgezin geen vakantiegeld biedt voor de oppas. Wanneer je schrikt van de hoge tarieven die oppassers vragen, is dit een vaak vergeten element. Wanneer jullie met wintersport gaan en voor twee weken geen oppas nodig hebben, heeft de oppas geen werk en inkomen. Het vakantiegeld is dus belangrijk om mee te laten wegen in het uurloon.

Wat doen jouw vriendinnen?

Ga je voor het eerst op zoek naar een oppas en weet je niet hoe je dit moet aanpakken en wat je de oppas moet betalen? Vraag dan eens aan vriendinnen of collega's hoe zij hun oppas hebben gevonden. Hoe bepalen zij het uurtarief en zijn zij tevreden over hoe ze dit aanpakken? Doe informatie op zodat jij de beste keuze kunt maken.

Een oppas is een geweldige investering in jouw gezin. Jij geniet van meer vrije tijd en van een extra hulp voor het gezin. Een goede oppas is veel waard. Het is dus belangrijk dat jij jouw eisenpakket op een rijtje hebt voordat je op zoek gaat naar een oppas. Zo weet je precies wie je zoekt en waarvoor je het uurtarief over hebt. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een oppasservice die geschikte oppassers aan gezinnen koppelt. Zo vind je altijd een geschikte oppas en betaal de oppasservice zelf.