Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

Partners en experts

Meervoormamas.nl is het mamablog voor en door jonge moeders. Het is een platform voor iedereen met een kinderwens, zwangere vrouwen, moeders en gezinnen met kinderen.

Met onze informatie, blogs en advertenties willen we zo relevant mogelijk zijn voor onze doelgroep. Wij werken graag samen met bedrijven en organisaties. We zoeken hierbij partners die graag in contact komen met onze doelgroep en die ook echt meerwaarde kunnen bieden voor ons platform en voor onze doelgroep.

Om de informatie op Meervoormamas.nl informatief en betrouwbaar te maken, werken we ook graag samen met deskundigen uit verschillende vakgebieden. Naast de blogs en ervaringsverhalen van onze mamabloggers, delen we informatieve artikelen in samenwerking met deskundigen en professionals. Voor onze informatieve artikelen maken we o.a. gebruik van de kennis van:
– Kinderfysiotherapeut
– Psycholoog
– Verloskundige
– Voedingsdeskundige
– Experts op het gebied van autisme
– Experts op het gebied van veiligheid

Ben jij deskundig op een gebied dat interessant kan zijn voor onze doelgroep en zou je graag kennis willen delen op Meervoormamas.nl? Of heb je een bedrijf met interessante producten voor vrouwen, moeders en gezinnen met kinderen en zou je graag met ons willen samenwerken? Neem dan contact met ons op via partners@meervoormamas.nl.

Hier vind je een overzicht van enkele van onze partners:

autisme-centraal-logo_1344

De opleiders van Autisme Centraal zijn deskundig in het werkveld en denken mee over heel wat onderwerpen en uitdagingen. Met verschillende onderwerpen en invalshoeken, maar met dezelfde overeenkomt; samen op weg naar meer autisme vriendelijkheid! Waarbij je vertrouwd wordt gemaakt met de Autisme Centraal Methodiek waar Autisme Centraal voor staat. De methodiek is een houvast, een kader. Met een diep respect voor mensen met autisme en hun directe omgeving.

Voor meer informatie:
www.autismecentraal.com

boba-utismegroep-logo_1346

Boba is een landelijk opererende persoonlijke innovatieve GGZ instelling voor ambulante integrale zorg. Praktisch, in de volksmond: doen-zorg. De medewerkers van Boba nemen gezamenlijk de verantwoording om resultaat gericht te werken aan persoonlijke doelen op maat. Omdat mensen met autisme informatie “anders” verwerken en dat dit naast voordelen helaas ook belangrijke nadelen oplevert. Het draait om de perfecte match tussen de begeleider en de persoon met autisme.

Voor meer informatie:
www.boba.nl

veiligheid-nl-fira-logo_1347

VeiligheidNL richt zich al 35 jaar op het veiliger maken van de woon-, werk- en leefomgeving van miljoenen mensen. De impact van letsel kan enorm zijn, zowel emotioneel als financieel. Om maximale impact te behalen, richt VeiligheidNL zich op de meest voorkomende en meest ernstige letsels.

Eén van de meest kwetsbare groepen is de kinderen. Bij het voorkomen van ongevallen en letsel zijn zij afhankelijk van hun ouders/verzorgers. Die willen natuurlijk niets liever dan dat de kinderen plezierig en veilig opgroeien en dat hen onnodig leed bespaard blijft. Vanzelfsprekend kun je niet alle ongelukken uitsluiten, maar door het nemen van de juiste maatregelen kan veel onnodig letsel voorkomen worden. Daar helpt VeiligheidNL, samen met haar partners, graag bij. Door de juiste, betrouwbare en onafhankelijke informatie en (waar nodig) praktische tools te bieden aan ouders, verzorgers én professionals.

Dit doet VeiligheidNL niet alleen op het gebied van kinderveiligheid maar ook vanuit 5 andere kernthema’s: valpreventie, sportblessurepreventie, gezond gehoor, veilig werken en verkeer.

Voor meer informatie:
www.veiligheid.nl

best-choice-vitaminespray-logo_1345

Gewoonborstvoeding.nl is dé webwinkel op het gebied van borstvoeding en borstvoedingsproducten. De winkel is al meer dan 10 jaar een begrip bij zwangere vrouwen en jonge moeders. Je kunt er terecht voor het kopen van alle producten rondom de borstvoeding. De winkel is in 2008 opgericht door een verloskundige en lactatiekundige. Ontstaan vanuit de drang om eerlijke en bruikbare informatie te geven en goede producten te leveren aan vrouwen die borstvoeding geven en om haar eigen ervaring aan andere ouders mee te geven. Op dit moment is er een team van professionals betrokken bij alle zaken rondom Gewoonborstvoeding.nl. Je kunt daarom altijd contact met ze opnemen voor persoonlijke adviezen voor het geven van borstvoeding en bij vragen rondom de producten.

Voor meer informatie:
www.gewoonborstvoeding.nl

best-choice-vitaminespray-logo_1345

Kinderboekerij is ervan overtuigd dat iedereen in Nederland moet kunnen lezen en schrijven. Kinderboekerij is opgericht in 2016 door twee ondernemende vaders die vinden dat iedereen in Nederland moet leren lezen en schrijven. Dat is hun belangrijkste doel! Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat kinderen al vroeg leren en ervaren hoe leuk lezen is. Iedere maand stelt het team van de Kinderboekerij een boekenpakket samen met 4 mooie kinderboeken. De boekenpakketten worden afgestemd op de leeftijd en het geslacht van jouw kind(eren). Educatie, ontspanning en creativiteit staan hierbij centraal.

In samenwerking met verschillende bekende uitgevers zoals Studio 100, Sesamstraat, Casterman, Disney, Zwijsen, Nickelodeon en Zapp zorgen ze voor een leuk en verrassend pakket met populaire titels waar kinderen veel plezier aan beleven. 

Voor meer informatie:
www.kinderboekerij.nl

best-choice-vitaminespray-logo_1345

Supergoods.nl is dé webwinkel op het gebied van kruiden, voedingssupplementen en etherische oliën. De naam van de winkel zegt het al: supergoede producten om jezelf supergoed te voelen. Je kunt er terecht voor het kopen van allerlei verschillende producten om je fit en gezond te voelen. In de webshop kun je eenvoudig online vitamines, voedingssupplementen en etherische olie kopen tegen een scherpe prijs. Ook voor advies op het gebied van deze producten ben je bij Supergoods aan het goede adres. 

Voor meer informatie:
www.supergoods.nl