Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Kinderwens en zwanger worden

Het krijgen van een kind is een belangrijke mijlpaal in het leven van veel koppels. Hoewel zwanger worden voor sommige stellen een eenvoudig proces kan zijn, kan het voor anderen een uitdaging zijn. Als jij en je partner moeite hebben om zwanger te worden, is het belangrijk om te weten dat je niet de enige bent. Ongeveer 10-15% van de paren in de vruchtbare leeftijd heeft moeite met zwanger raken. Maar gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om je kansen op een succesvolle zwangerschap te vergroten. Een van de belangrijkste stappen is het zorgen voor goede voeding en een gezonde levensstijl om sneller zwanger te worden.

Een gezonde levensstijl om sneller zwanger te worden

Het is geen geheim dat een gezonde levensstijl tal van voordelen biedt voor ons lichaam. Uit klinisch onderzoek blijkt dat het verbeteren van voeding en levensstijl een belangrijk verschil kan maken voor zowel mannen als vrouwen die een baby proberen te krijgen. Het zorgt ook voor een verbeterde vruchtbaarheid, bij zowel mannen als vrouwen. Naast je vruchtbare dagen berekenen, delen we hier graag nog enkele tips om je te helpen je kansen op een zwangerschap te verhogen en om sneller zwanger te worden:

1. Zorg voor een gezond dieet

Een gezond dieet is essentieel voor de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Het eten van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, mager eiwit, en gezonde vetten kan helpen om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om een gezonde zwangerschap te ondersteunen. Zorg voor voedingsstoffen om sneller zwanger te worden zoals foliumzuur, calcium, ijzer, omega-3 vetzuren en eiwitten.

Voeding gezond en sneller zwanger

Neem dagelijks minimaal 400 microgram foliumzuur vanaf ten minste één maand vóór het zwanger willen worden en tot ten minste 12 weken zwangerschap om het risico op geboorteafwijkingen te verminderen. En beperk de inname van cafeïne tot maximaal 200 milligram per dag, wat neerkomt op ongeveer twee kopjes koffie.

2. Beweeg regelmatig om sneller zwanger te worden

Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen om je kansen op een zwangerschap te vergroten en om sneller zwanger te worden. Het kan helpen om je gewicht op een gezond niveau te houden, je energie te verhogen en je stress te verminderen. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.

Overgewicht en obesitas kunnen een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Het is belangrijk om een gezond gewicht te behouden door een gezond dieet te volgen en regelmatig te bewegen.

3. Vermijd slechte gewoonten

Het vermijden van slechte gewoonten zoals roken, drinken en drugsgebruik is essentieel voor de vruchtbaarheid. Deze gewoonten kunnen niet alleen schadelijk zijn voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je toekomstige baby.

Roken verhoogt het risico op miskraam, vroeggeboorte, laag geboortegewicht en andere complicaties. Vermijd ook het gebruik van alcohol als je zwanger wilt worden of al zwanger bent, omdat het de ontwikkeling van de foetus kan schaden en complicaties kan veroorzaken.

4. Zorg voor minder stress om sneller zwanger te worden

Stress kan een belangrijke factor zijn bij het verminderen van de vruchtbaarheid. Het kan de hormonen beïnvloeden die betrokken zijn bij de ovulatie en de voortplanting. Om sneller zwanger te worden, kun je proberen om stress te verminderen door ontspanningsoefeningen, meditatie, yoga of andere stressverlichtende activiteiten.

Gebruik van voedingssupplementen bij kinderwens

Naast bovenstaande tips voor het verhogen van je kansen om sneller zwanger te worden, kunnen ook het gebruik van de voedingssupplementen van Proceive bij een kinderwens aan te raden zijn. Proceive heeft de meest functionele, uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen voor mannen en vrouwen voor kinderwens en zwangerschap en voor elke fase.

Proceive Kinderwens supplement

Supplementen van Proceive

Proceive is een nieuw merk in Nederland en komt oorspronkelijk uit Ierland. Voordat Proceive op de markt kwam, werd de kinderwens supplementen markt gedomineerd door producten die voor zowel zwangerschap als kinderwens zijn. Deze producten bevatten een beetje van een paar voedingstoffen en bevatten niet genoeg van deze stoffen om daadwerkelijk te kunnen helpen. Zowel zwanger worden als zwanger zijn zorgen voor verschillende behoeften van het lichaam.

Proceive bestaat uit een reeks producten die de juiste voedingsstoffen op de juiste niveaus leveren. De supplementen zijn ontwikkeld met behulp van meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken naar de meest belangrijke voedingsstoffen. Elk product biedt op maat gemaakte ingrediënten die met de optimale sterkte worden geleverd in zeer goed opneembare vormen. De supplementen zijn samengesteld om het lichaam te ondersteunen tegen de toenemende eisen van een moderne levensstijl zoals stress, gebrek aan slaap, slechte voeding en het krijgen van kinderen op latere leeftijd.

Verschillende situaties vragen om verschillende supplementen

Het assortiment van supplementen van Proceive is afgestemd op de leeftijd, het geslacht en de situatie van de persoon. Er zijn supplementen beschikbaar rondom een kinderwens en rondom de daadwerkelijke zwangerschap. Proceive producten bevatten de juiste hoeveelheden voedingstoffen en zijn zonder kleurstoffen, conservering of andere onnodige toevoegingen.

Wanneer je samen met je partner een kinderwens hebt, zijn er speciale supplementen voor mannen en voor vrouwen. Op de website van Proceive vind je uitgebreide productinformatie en ingrediënten. Ook lees je er alles over de voordelen van het gebruik van verschillende supplementen voor mannen en vrouwen om sneller zwanger te worden.

Proceive voedingssupplementen

Wanneer je supplementen wilt gebruiken tijdens je zwangerschap, zijn er allerlei varianten beschikbaar. Zo zijn er supplementen voor de volgende momenten:

  • Trimester 1 – speciaal afgestemd voor de eerste 12 weken van de zwangerschap
  • Trimester 2 – speciaal afgestemd voor week 13 – 27 van de zwangerschap
  • Trimester 3 – speciaal afgestemd voor week 28 – 40 weken van de zwangerschap en tijdens de eerste weken na de geboorte

De producten zijn te koop bij Holland & Barret, bij diverse online webshops of op www.proceive.nl

Raadpleeg een arts

Als jij en je partner al een jaar proberen zwanger te worden zonder succes, is het belangrijk om een arts te raadplegen. Een arts kan bepaalde medische aandoeningen diagnosticeren en behandelen die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden.