Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Hoe kun je leren vertrouwen als je zo vaak teleurgesteld bent? Adoptieblog van Cat over hechting na de adoptie van haar kindje en de impact op hun gezin.
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Het leukste na het ontdekken dat je zwanger bent: het delen met je vrienden en familie! Bekijk hier onze tips voor een leuke zwangerschapsaankondiging.
Op zoek naar handige seksstandjes tijdens de zwangerschap? Lees hier alle tips en de beste standjes voor een actief seksleven gedurende de zwangerschap.
Na de geboorte zijn er praktische zaken die geregeld moeten worden. Lees hier alles over de 8 praktische zaken die je moet regelen na de geboorte van je kind.
Heeft jouw baby last van spuitluiers? Wat is een spuitluier? En hoe kun je spuitluiers voorkomen? Hier lees je alles wat je moet weten over spuitluiers.
De Moedermelkbank levert donormelk aan te vroeg geboren baby’s op NICU’s, wat hun overlevingskansen vergroot door infecties en darmontstekingen te voorkomen.
Pesten is vreselijk, en helaas in deze tijd houdt pesten niet op bij het schoolplein. Online pesten, bijvoorbeeld via social media, heet cyberpesten. Wat kun je ertegen doen?
Het is zover! Voor het eerst op schoolkamp. Een spannende tijd voor je kind, maar misschien ook wel voor jou als ouder. Hét hoogtepunt uit groep 8 waar we als volwassenen ook allemaal onze eigen herinneringen aan hebben. Een belangrijke volgende stap naar zelfstandigheid. De basisschoolperiode wordt afgesloten en de middelbare school lonkt.
Veel moeders kennen het wel, de beslommeringen van het gezin slokken bijna alle tijd op. Geniet jij nog wel genoeg, buiten je gezin om? Lees onze tips om te genieten!
Maak en geniet samen van een heerlijk herfstdrankje: appel-kaneel karameldrank. Deze warme, zoete traktatie maak je heel makkelijk zelf. Perfect voor knusse herfstdagen met het hele gezin!
Hij komt, hij komt… Maar wanneer en waar? Lees hier wanneer de intocht van Sinterklaas dit jaar is, hoe laat en waar de tv-uitzending is en waar je de Sint en de Pieten kunt toezwaaien.
Even uitblazen, het is herfstvakantie! Kinderen hebben de eerste weken school erop zitten en zijn toe aan ontspanning en leuke dingen. Onze tips voor een leuke herfstvakantie met kinderen.
Zelf vetbollen maken voor vogels is leuk om te doen in de winterperiode. Een leuke doe-het-zelf bezigheid samen met je kinderen. Lees ons simpele stappenplan!
Niets leuker in de herfst dan na een boswandeling en daarna mooie herfstknutsels maken van alle herfstschatten: eikels, herfstbladeren, kastjes. Dit kun je allemaal knutselen met kastanjes.
‘We gaan binnenkort beginnen met zakgeld,’ zegt een vriendin als we op het schoolplein staan na te praten. Onze zoons zijn ongeveer even oud – bijna 7 jaar – en ik denk: oeh, dat...
Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te...
Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele...
Het moment is gekomen voor je peuter: het is tijd om in een groot bed te gaan slapen! Een kussen, dekens en een nieuw bed op de kinderkamer, hij kan zijn geluk niet op. Maar hoe enthousiast je kind...
Ben jij al druk bezig met je kind leren fietsen? Elk kind leert op zijn of haar eigen tempo fietsen, gemiddeld is dit rond hun 5e jaar. Voor deze leeftijd kun je al een hoop doen om kinderen te...
Je peuter op de tablet, is dat okee? En zo ja, hoe lang dan? Tablets, smartphones, laptops en computers, onze kinderen groeien er mee op. Bijna elke ouder die ik ken laat zijn kind wel eens een...
Mijn zoon is heel lief, vrolijk, sociaal, zacht, hooggevoelig en een boef. En hij heeft TOS, een taalontwikkelingsstoornis. Wat is TOS? TOS is de afkorting voor een taalontwikkelingsstoornis. Het is...
Als kinderfysiotherapeut zie ik vaak kinderen in de praktijk die moeite hebben met schrijven op school. Één onderdeel waar wij dan onder andere naar kijken is de zithouding tijdens het schrijven,...
Nationale Buitenspeeldag, is een supergoed initiatief om het buitenspelen te stimuleren. Door heel Nederland worden er jaarlijks voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet. Wat is de...
Als ik buiten loop, kijk ik regelmatig om me heen op welke manier mensen lopen. Hoe zijn de schoenen afgesleten? Wat voor (stevige) schoenen heeft iemand aan? Loopt iemand op zijn tenen? Als...