Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen.

Met 42 weken zwanger is het inleiden van de bevalling noodzakelijk, maar voor het zover is, kun je het een en ander proberen om zelf het proces te versnellen, zodat je hopelijk snel de voortekenen dat de bevalling dichtbij is ziet. Zelf je bevalling opwekken? Dit zijn onze tips!

1. Seks

Je zult er waarschijnlijk absoluut geen zin in hebben, maar veel vrouwen zweren erbij. Dit is de manier waarop je je bevalling zelf kunt opwekken. Niet alleen trekt je baarmoeder samen tijdens een orgasme, iets dat het ook doet tijdens je weeën, maar ook het sperma van je partner werkt mee. Hierin zit prostaglandine, een hormoon dat je baarmoeder kan laten samentrekken. Het is dus iets wat je kunt proberen! Let op: je kunt GEEN seks meer hebben nadat je vliezen gebroken zijn in verband met infectiegevaar.

Bevalling opwekken met seks

2. Ananas eten voor bevalling opwekken

Houd je van ananas? Dan kun je hier maar beter genoeg van in huis hebben, wanneer je de bevalling wilt opwekken. Deze vrucht bevat kinine en dit zou kunnen helpen de bevalling op gang te brengen. Hoewel ananas eten een geliefde methode is, is het belangrijk te vermelden dat zijn werking nooit wetenschappelijk bewezen is. Het past goed in het rijtje met feiten en fabels over bevallen.

3. Stimuleer je tepels

Oxytocine is een hormoon dat weeën opwekt. Benieuwd hoe je dit hormoon kunt aanmaken? Simpel! Masseer je tepels of vraag je partner dit te doen. Je zult hiervoor wel toegewijd moeten zijn, want om echt een verschil te maken is een massage van 15 minuten tot drie uur per dag wel nodig.

4. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Sowieso is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk om bepaalde zwangerschapskwaaltjes te voorkomen, maar ook als je de bevalling wilt opwekken kan het zeer nuttig zijn, ten minste, dat wordt beweerd. Baat het niet dan schaadt het niet, want een wandelingetje in het park helpt je ook om je hoofd lekker leeg te maken. Helemaal niet verkeerd als je gestrest bent dat je al over je uitgerekende datum bent.

5. Oefeningen doen voor bevalling opwekken

Naast de gewone dagelijkse bewegingen, kun je ook specifieke oefeningen doen die de bevalling zouden kunnen opwekken. Beweeg je heupen in een cirkel om zo in je bekken meer ruimte te creëren. Met hetzelfde doel kun je één been op de weg zetten en één op de stoep. Loop vervolgens zo de straat uit.

Vrouw gaat pittig eten

6. Pittig eten

Sommigen zeggen dat pittig eten de bevalling kan opwekken, doordat het je darmwerking stimuleert. Tegelijkertijd zou hierdoor de baarmoeder kunnen samentrekken. Het nadeel van deze methode is dat, als je niet gewend bent aan pittig, je diarree kunt krijgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

7. Drink vrouwenmantelthee

Hoewel vrouwenmantelthee drinken afgeraden wordt aan het begin van de zwangerschap, is het een aanrader, wanneer je je weeën probeert op te wekken. Dankzij de tannine in de vrouwenmantel kan je baarmoeder gaan samentrekken. Een ander voordeel van vrouwenmantelthee drinken is dat je sneller stopt met bloeden na de bevalling.

Bevalling opwekken met vrouwenmantelthee

8. Caulophyllum thalictroides voor de bevalling opwekken

Het nemen van dit homeopathische middel stimuleert de rijping van de baarmoedermond en kan de bevalling opwekken. Hierdoor zul je sneller ontsluiten en, doordat het wee ondersteunend werkt, een makkelijke bevalling. Net als vrouwenmantelthee helpt het om bloedingen na de bevalling te verminderen.