Review: Makkelijk en gezond eten met de biologische maaltijdbox van Ekomenu

Al je boodschappen aan huis bezorgd in precies de juiste hoeveelheden én met recepten zodat je meteen aan de slag kan met koken. Ideaal toch? Een maaltijdbox aan huis is een goede manier om heel gemakkelijk gezond te eten. Ik mocht van Ekomenu hun biologische...

‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen.

Met 42 weken zwanger is het inleiden van de bevalling noodzakelijk, maar voor het zover is, kun je het een en ander proberen om zelf het proces te versnellen, zodat je hopelijk snel de voortekenen dat de bevalling dichtbij is ziet. Zelf je bevalling opwekken? Dit zijn onze tips!

1. Seks

Je zult er waarschijnlijk absoluut geen zin in hebben, maar veel vrouwen zweren erbij. Dit is de manier waarop je je bevalling zelf kunt opwekken. Niet alleen trekt je baarmoeder samen tijdens een orgasme, iets dat het ook doet tijdens je weeën, maar ook het sperma van je partner werkt mee. Hierin zit prostaglandine, een hormoon dat je baarmoeder kan laten samentrekken. Het is dus iets wat je kunt proberen! Let op: je kunt GEEN seks meer hebben nadat je vliezen gebroken zijn in verband met infectiegevaar.

Bevalling opwekken met seks

2. Ananas eten voor bevalling opwekken

Houd je van ananas? Dan kun je hier maar beter genoeg van in huis hebben, wanneer je de bevalling wilt opwekken. Deze vrucht bevat kinine en dit zou kunnen helpen de bevalling op gang te brengen. Hoewel ananas eten een geliefde methode is, is het belangrijk te vermelden dat zijn werking nooit wetenschappelijk bewezen is. Het past goed in het rijtje met feiten en fabels over bevallen.

3. Stimuleer je tepels

Oxytocine is een hormoon dat weeën opwekt. Benieuwd hoe je dit hormoon kunt aanmaken? Simpel! Masseer je tepels of vraag je partner dit te doen. Je zult hiervoor wel toegewijd moeten zijn, want om echt een verschil te maken is een massage van 15 minuten tot drie uur per dag wel nodig.

4. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Sowieso is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk om bepaalde zwangerschapskwaaltjes te voorkomen, maar ook als je de bevalling wilt opwekken kan het zeer nuttig zijn, ten minste, dat wordt beweerd. Baat het niet dan schaadt het niet, want een wandelingetje in het park helpt je ook om je hoofd lekker leeg te maken. Helemaal niet verkeerd als je gestrest bent dat je al over je uitgerekende datum bent.

5. Oefeningen doen voor bevalling opwekken

Naast de gewone dagelijkse bewegingen, kun je ook specifieke oefeningen doen die de bevalling zouden kunnen opwekken. Beweeg je heupen in een cirkel om zo in je bekken meer ruimte te creëren. Met hetzelfde doel kun je één been op de weg zetten en één op de stoep. Loop vervolgens zo de straat uit.

Vrouw gaat pittig eten

6. Pittig eten

Sommigen zeggen dat pittig eten de bevalling kan opwekken, doordat het je darmwerking stimuleert. Tegelijkertijd zou hierdoor de baarmoeder kunnen samentrekken. Het nadeel van deze methode is dat, als je niet gewend bent aan pittig, je diarree kunt krijgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

7. Drink vrouwenmantelthee

Hoewel vrouwenmantelthee drinken afgeraden wordt aan het begin van de zwangerschap, is het een aanrader, wanneer je je weeën probeert op te wekken. Dankzij de tannine in de vrouwenmantel kan je baarmoeder gaan samentrekken. Een ander voordeel van vrouwenmantelthee drinken is dat je sneller stopt met bloeden na de bevalling.

Bevalling opwekken met vrouwenmantelthee

8. Caulophyllum thalictroides voor de bevalling opwekken

Het nemen van dit homeopathische middel stimuleert de rijping van de baarmoedermond en kan de bevalling opwekken. Hierdoor zul je sneller ontsluiten en, doordat het wee ondersteunend werkt, een makkelijke bevalling. Net als vrouwenmantelthee helpt het om bloedingen na de bevalling te verminderen.