Wil jij er tijdens jouw zwangerschap stralend uitzien? De juiste kleding kan enorm helpen. Vaak heb je geen zin in strakke kleding tijdens jouw zwangerschap. Gelukkig zijn er genoeg fashionable opties qua positiekleding. Er is helemaal geen reden toe om alleen maar shirts van jouw partner te lenen en jogging broeken te dragen. Lees gauw verder welke 5 fashion items niet mogen ontbreken in jouw garderobe wanneer je in verwachting bent.

1. Zwarte leggings

Leggings gaat jouw de negen maanden door helpen. Er zijn speciale positie leggings met extra veel ruimte bij de buik. Zo wordt jouw buikzone niet afgekneld en geniet je van comfort en flexibiliteit met een legging. Kies voor een zwarte legging van goed kwaliteit. Je kunt deze legging dag zowel stylen met een leuke jurk, tuniek of een oversized trui. Het ziet er gelijk wat gekleder uit en toch geniet van kleding dat fijn zit.

2. Positiejurk

Jouw ronde buik geeft jouw lichaam een enorme vrouwelijke uitstraling. Met een positiejurk kun je jouw zwangere figuur helemaal tot zijn recht laten komen. Het verschil met een positiejurk en een normale jurk, is dat een positiejurk extra ruimte heeft aan de voorkant. Hierdoor past er makkelijk een grote buik onder. Een normale jurk zou dan al snel omhoog gaan aan de voorkant. Daarnaast valt een positiejurk losjes om jouw lichaam heen en heb je geen last van strak zittende kleding. Schaf zeker een aantal positiejurken aan wanneer je in verwachting bent.

3. Goede schoenen

Tijdens jouw zwangerschap groei je niet alleen een baby in de buik, maar ook vaak de nodige kilo’s op andere plekken in jouw lichaam. Het is dan ook niet vreemd dat jouw gewrichten meer te verduren krijgen en je snel last kunt krijgen van pijn in het lichaam. Door goede schoenen te dragen kun je veel pijn verlichten en voorkomen. Kies voor goed en stevig schoeisel tijdens de zwangerschap. Draag bijvoorbeeld liever stevige gympen dan losse laarsjes.

4. Hemdjes

Niets is zo vervelend wanneer jouw hemd te kort is onder jouw kleding. Met een groeiende buik passen jouw normale hemdjes al gauw niet meer. Ze vliegen steeds uit jouw broek en over de buik heen. Kies daarom altijd voor speciale positiehemden. Deze zijn net wat langer en hebben rekbare stof aan de voorkant. Zo kan de buik gewoon groeien en groeien jouw hemdjes gewoon mee. Het is een item dat zeker niet mag ontbreken in jouw garderobe.

5. Grote truien

Soms wil je gewoon even helemaal niks en heerlijk thuis relaxen. Je wilt geen gedoe met strakke kleding en gewoon genieten van comfort. Grote truien waar je helemaal in kunt verdrinken zijn dan de beste optie. Er zijn genoeg grote en oversized truien die je perfect kunt dragen tijdens de zwangerschap. Ook kun je natuurlijk altijd positietruien kopen. Kies altijd liever een of twee maten te groot. Dan weet je zeker dat deze trui altijd heerlijk ruim blijft zitten. Ben je in jouw derde trimester en wil je het liefst de hele dag thuis op de bank hangen? Dan heb je in ieder geval in een heerlijke trui om te dragen.

Fashion en zwangerschap gaan zeker samen. Je zult enige aanpassingen moeten maken en sommige kledingitems 9 maanden moeten missen, maar je krijgt er veel opties voor terug. Schaf mooie positiejurken aan die jouw rondingen mooi benadrukken en kies vooral voor comfort tijdens het shoppen voor zwangerschapskleding. Met deze 5 fashion items kom jij jouw zwangerschap comfortabel en stijlvol door.