Moeders zijn multitaskers in hart en nieren. De ene minuut ben je bezig met broodjes smeren voor de lunch, de andere minuut race je naar school om op tijd te zijn voor het afzetten van de kinderen. En dan moeten er ook nog boodschappen worden gedaan en het liefst ook nog even gesport worden. Natuurlijk wil je ook nog wat leuks doen met de kids in het weekend. Een goede auto kan daarbij een wereld van verschil maken.

In dit blog vind je een overzicht van de beste auto’s voor moeders, geschikt voor zowel de dagelijkse schoolrun als een gezellig weekendje weg. Ook belangrijk: bij een nieuwe auto hoort natuurlijk een autoverzekering en je auto verzekering berekenen kun je heel makkelijk online doen. Doe dit altijd even zodat je weet dat je waar voor je geld krijgt.

Grijze Volvo XC90

Volvo XC90: veiligheid voorop bij de beste auto’s voor moeders

Volvo staat bekend om veiligheid en als er iets belangrijk is als moeder, dan is het wel veiligheid. Daarnaast is de Volvo XC90 ook gewoon ontzettend mooi en praktisch. In de auto heb je plek voor zeven personen. Ideaal voor grote gezinnen of als je ook regelmatig vriendjes en vriendinnetjes mee moet nemen. Volvo gaat altijd mee met de tijd en daarom is deze auto ook voorzien van de nieuwste technologieën. Van botswaarschuwing tot rijstrookassistentie: deze auto heeft het allemaal. Bovendien is de XC90 super comfortabel, zowel in de stad als op de snelweg. En heb je meer dan genoeg ruimte voor boodschappen, sporttassen en koffers.

Volkswagen Touran: de ruime gezinswagen

Als je vaak met meerdere kinderen of veel spullen op pad bent, is een ruime gezinswagen zoals de Volkswagen Touran ideaal. Deze auto heeft plaats voor zeven personen en heeft, zelfs met alle stoelen bezet, nog flink wat bagageruimte over. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld de kinderwagen en wat boodschappen mee wilt nemen en mag dus niet ontbreken in een overzicht met de beste auto’s voor moeders.

Volkswagen Touran

De Touran staat bekend om zijn betrouwbaarheid en comfort, en biedt bovendien veel handige opbergvakjes en snufjes die het leven van een moeder een stuk gemakkelijker maken. Denk aan opvouwbare tafeltjes voor de achterpassagiers en extra USB-poorten om alle tablets en telefoons van stroom te voorzien. Perfect voor lange ritten naar een vakantiepark of een weekendje weg met het gezin, maar ook gewoon heerlijk voor iedere dag.

Ford S-Max: sportief én praktisch

De Ford S-Max is een populaire keuze onder moeders die graag een sportieve, maar ook praktische auto willen. Deze auto heeft een gestroomlijnd design en heeft genoeg plek voor zeven personen. Wat de S-Max bijzonder maakt, is dat hij ondanks zijn grootte heel wendbaar is. Parkeren is ook geen probleem dankzij de parkeerhulpsystemen. Daarnaast heeft de auto een grote kofferbak, ideaal voor wanneer je boodschappen moet doen of koffers moet inladen voor een weekendje weg.

BMW 2 Serie Gran Tourer: luxe en comfort

Als je op zoek bent naar een gezinsauto die luxe en comfort combineert, dan is de BMW 2 Serie Gran Tourer iets voor jou. Deze ruime auto heeft plaats voor zeven personen en heeft een luxe interieur met hoogwaardige materialen. Het dashboard is voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor je onderweg gemakkelijk toegang hebt tot navigatie, muziek en meer.

BMW 2 serie gran tourer

Wat de BMW 2 Serie Gran Tourer bijzonder maakt, is de combinatie van rijcomfort en luxe. De auto heeft een krachtige motor, maar biedt tegelijkertijd een soepele en stille rit. Dit maakt het een ideale auto voor moeders die zowel in de stad als op de snelweg rijden. Bovendien is er voldoende bagageruimte voor een weekendje weg en zijn de achterstoelen makkelijk om te klappen voor nog meer opbergruimte.

Van schoolrun tot weekendje weg: de perfecte auto voor moeders

Er is voor iedere moeder wel een perfecte auto te vinden: je moet alleen even zoeken. Veiligheid, comfort en ruimte staan vaak bovenaan het lijstje, en de modellen in dit blog met de beste auto’s voor moeders hebben dat allemaal al.

Bij de keuze voor een auto als moeder is het belangrijk om te letten op praktische zaken zoals ruimte voor kinderstoelen, opbergruimte voor tassen en natuurlijk veiligheidssystemen. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op stijl of rijplezier. En natuurlijk is een nieuwe auto niet compleet zonder een nieuwe verzekering auto.