Misschien wel de leukste en moeilijkste keuze die je moet maken voor de baby-uitzet: de keuze voor kinderwagens. Want wat zijn er ontzettend veel kinderwagens! Verschillende merken, modellen, maten, kleuren en bijbehorende accessoires. Pff… iets met veel bomen en een bos. Toen Meer voor Mama’s mij vroeg om de EasyWalker Harvey te testen, zei ik gretig ja. Ik had de Harvey al in de winkels zien staan en hij viel toen erg in de smaak. Hij stuurt het fijnst van allemaal en het is een van de mooiere kinderwagens die ik heb gezien. En, niet onbelangrijk voor eventuele verdere gezinsuitbreiding: de wagen kun je voor één kind gebruiken, maar hij is ook eenvoudig om te bouwen tot duowagen.

Easywalker Harvey: de looks

De Harvey ziet er stoer en netjes uit. Als je goed naar de details kijkt zie je dat overal aan gedacht is. De afritsbare stukken zijn bijvoorbeeld netjes afgewerkt. Zo netjes dat het even zoeken was om de rits te vinden. Dit vind ik trouwens een groot pluspunt omdat ik van een strak design houd. Hoe minder zichtbare friemeltjes, hoe beter.

hoes voor Easywalker Harvey

Easywalker Harvey: lichtgewicht en super wendbaar

De Easywalker Harvey is ontzettend fijn in gebruik. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardig aluminium is het een stevige, maar lichte wagen die erg wendbaar is. Ik heb met andere kinderwagens gelopen, maar dat zijn veelal van die lompe dingen. Als je dan een blokje om gaat met de Easywalker Harvey is het een wereld van verschil. Dat komt door twee dingen: Hij is superlicht – Ik heb het even opgezocht: de Harvey weegt maar 10,8 kilogram! En dat is in de kinderwagen-modus, met reiswieg. Andere kinderwagens zijn zonder zitje vaak nog zwaarder.

Doordat de Harvey zo licht is bestuur je ‘m eenvoudig met één hand. En maak je gemakkelijk bochten. Ideaal! De wielen zijn shockproof en makkelijk wendbaar – Doordat de wielen gevuld zijn met schuim zijn ze bestand tegen een stootje, ze kunnen niet lek. Dankzij de vering ligt of zit je kindje altijd comfortabel, ook op hobbelig terrein. Scheve stoeptegels zijn geen probleem en bochtjes maken ook niet. Dat maakt de Easywalker Harvey geschikt om in de stad te gebruiken en ook in buitengebied, zoals het bos. Doordat de wagen zo licht is en omdat de wielen een kleine draaicirkel hebben, is de wagen makkelijk te besturen met één hand. De zwenkwielen kunnen vastgezet worden voor een iets stabielere besturing.

De Easywalker harvey is makkelijk in te klappen en om te bouwen

Opbergruimte in de Easywalker Harvey

Onderin de wagen is genoeg ruimte om bijvoorbeeld boodschappen in te vervoeren tot 5 kg. Aan de duwstang zitten twee haken waar je een luiertas of boodschappentas aan kunt hangen.

Compact op te vouwen

Ik word graag gezien met mijn Harvey, maar kan die ook weer snel uit het zicht? Jep! Binnen twee klikken vouw je hem eenvoudig en heel compact op. Naast het feit dat het een lichtgewicht kinderwagen is, en dus makkelijk te tillen als ie eenmaal ingeklapt is, past ‘ie met gemak in de kofferbak van kleinere auto’s.

De Easywalker harvey is eenvoudig opvouwbaar

Makkelijk om te toveren tot duowagen

Wist je dat je twee kinderen kunt meenemen in de Harvey? Doordat de wagen modulair is, kun je deze aanpassen naar jouw gezinssituatie. De wagen is heel eenvoudig om te bouwen tot duowagen, waar je je baby en je peuter samen in kunt vervoeren. En ben je de babytijd voorbij, dan verruil je de reiswieg voor een tweede zitje. Ook handig met een tweeling! Geen minpunten? Oké, een puntje. De voering aan de binnenkant van de zonnekap. Die heeft een andere kleur dan de rest van de kinderwagen. Ik stoor me zelf er niet aan, maar ik had het graag in dezelfde grijstint gezien als de rest van de Harvey.

Easywalker Harvey duowagen

De prijs van de Easywalker Harvey kinderwagen

Niet geheel onbelangrijk: de prijs. Het onderstel met zitje en reiswieg kost in totaal €799,-, zo heb je een complete kinderwagen voor één kind. Wil je er een duowagen van maken (reiswieg én zitje, voor baby en dreumes), dan kun je er een extensionset bij kopen van €124,99. Hiermee maak je er in een handomdraai een tandemversie van. De wagen is verder uit te breiden met een kliksysteem voor een autostoeltje, een regenhoes, parasol en wintermatras. Naar mijn mening is dit een van de meest gunstig geprijsde kinderwagens als je kijkt naar gemak en kwaliteit. En je hoeft geen aanschaf meer te doen als er een tweede op komst is. Conclusie: Een blije mama!

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Easywalker. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit artikel.