Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kinderschoenen?

Kindervoetjes groeien ontzettend snel. Binnen enkele maanden kunnen de voeten van jouw kind alweer een hele maat groter zijn. Het is dus erg belangrijk dat de schoenen van je kind goed passen en dat ze de snel groeiende voeten goed ondersteunen. Maar waar moet je nou...

Ontwikkeling van je baby vastleggen: dit zijn 5 leuke manieren

De tijd gaat zo snel voorbij, zeker het eerste jaar van je baby. Wil je dat niet vergeten en de ontwikkeling van je baby vastleggen? Het is later een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Wij zetten 5 leuke manieren op een rij om de ontwikkeling van je baby vast...

23 Natuurspeeltuinen in Nederland

Spelen en ravotten in de natuur is het allerleukst. Als ik mijn zoon met vieze handen, een smoezelige snoet en een blij gezicht weer mee naar huis neem na een dag spelen is het voor mij een geslaagde dag geweest. Ik wilde daarom graag op zoek naar leuke...

Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

Moedermelk is een van de beste manieren om je kind een gezonde start mee te geven. Daarnaast heeft het geven van borstvoeding ook veel positieve voordelen voor de baby, maar ook voor jou. Bekijk 10 voordelen van borstvoeding:

1. Voeding en afweerstoffen

Borstvoeding is niet alleen goede voeding voor je baby, maar het is ook een extra middel om de baby te beschermen. In de moedermelk zitten allemaal levende bestanddelen, zoals stamcellen, goede bacteriën, antistoffen, witte bloedlichaampjes, enzymen en hormonen. Deze bestanddelen helpen allemaal mee om infecties te bestrijden en ziekten te voorkomen. Ook op de lange termijn zijn er tal van gezondheidsvoordelen.

2. Minder kans op kwaaltjes

Baby’s die de eerste zes maanden alleen maar borstvoeding krijgen, hebben vaak minder kans op allerlei kwaaltjes. Diarree, gastro-enteritis, griep, verkoudheid, misselijkheid, spruw en infecties van het oor en de luchtwegen komen minder voor bij deze baby’s. Ook de kans op wiegendood of astma schijnt een stuk kleiner te zijn. Natuurlijk kan de borstvoeding-baby ook ziek worden, maar vaak herstellen ze beter met borstvoeding.

3. Kalmerende werking

Borstvoeding geven als de baby ziek of overstuur is, stelt de kleine gerust. Het kalmeert de baby en dat is een voordeel wat men niet mag onderschatten. Borstvoeding kan ook het huilen verminderen.

4. Baby’s vallen sneller in slaap

Baby’s die borstvoeding krijgen, vallen sneller weer in slaap. Tijdens het voeden maakt het lichaam van de baby oxytocine aan wat een slaperig gevoel geeft. De hormonen en nucleotiden in de melk zorgen dat de baby een gezond slaap en wakker patroon krijgt. Ook jouw lichaam maakt tijdens het voeden het knuffelhormoon oxytocine aan, goed voor de hechting met je kind.

5. Altijd de juiste voedingsstoffen

Met moedermelk weet je dat je kindje altijd de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. De substantie past zich aan de behoefte van de baby aan. Natuurlijk is het wel belangrijk dat jij ook gezond en gevarieerd eet.

6. Altijd eten voor de baby bij je

Geen gedoe met eten opwarmen waar je ook bent, je hebt altijd de voeding op de juiste temperatuur bij je voor de baby. En het is nog gratis ook.

7. Lekker afvallen en even niet ongesteld

Als je borstvoeding geeft, duurt het wat langer eer dat je weer ongesteld bent. Dat is ook prettig. Je raakt ook sneller de overtollige kilo’s kwijt als je borstvoeding geeft, mits je natuurlijk niet de hele dag door aan de chocoladerepen zit.

8. Gewoon een nachtje doorslapen

Ook met borstvoeding kun je af en toe een nachtje doorslapen. Kolf de melk af en bewaar het voor de nacht. Je partner kan dan in de nacht het flesje met de afgekolfde melk geven en jij slaapt een keertje lekker door. Kijk hier voor meer informatie over het bewaren van de moedermelk.

9. Ook goed voor jouw gezondheid

Als je borstvoeding geeft, heb je minder kans om een hoge bloeddruk, diabetes type 2 of reumatoïde artritis te ontwikkelen. Hoe langer je borstvoeding geeft, hoe kleiner de kans.

10. Borstvoeding is milieuvriendelijk

Borstvoeding zit nu eenmaal niet in plastic verpakkingen en er is geen transport voor nodig. Je hebt geen energie nodig om borstvoeding op te warmen. Eigenlijk is borstvoeding de ‘groenste’ voeding voor baby’s die er is.