De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

Ben jij ook niet zo goed in minimalistisch inpakken als je op vakantie gaat? Klinkt standaard te veel meenemen, op je koffer zitten of de hele kofferbak volstouwen tot de nok plús dakkoffer bekent in je oren? Vaak heb je niet eens zo veel nodig op vakantie en gaat veel kleding ongedragen zo vanuit de hotelkamerkast weer je koffer in.

Hoe voorkom je dat je deze vakantie je weer een breuk tilt aan een overvolle koffer en houd je overzicht in alles wat je écht nodig hebt? Een aantal tips om te beginnen met minimalistisch inpakken voor de vakantie:

Maak setjes kleding

minimalistisch-inpakken-voor-de-vakantie

De beste manier om minimalistisch in te pakken en te zorgen dat je ook echt alles aan doet op vakantie is: setjes maken. Begin bij de shorts en de rokjes en ga vervolgens met shirtjes en tops aan de slag om setjes maken. Afhankelijk van de vooruitzichten van het weer natuurlijk, maar ga je naar een zomerse bestemming, dan heb je niet meer dan één lange broek en een trui en/of vest nodig. Neem nog een lange en een korte jurk mee: klaar.

Neem wasmiddel mee

Ga je drie weken op vakantie maar weinig ruimte om meer dan een week aan kleding mee te nemen? Neem een reisverpakking wasmiddel mee! Zo hoef je minder kleding mee te nemen en kun je toch altijd schone kleding aan.

Opvouwbaar en opblaasbaar

Waar je ruimte kunt besparen, is op spullen en speelgoed dat veel volume inneemt. Voor heel veel is een variant te vinden die minder ruimte inneemt. Kies voor opblaasbare stoelen, opvouwbare emmer en schepjes, gebruik een shampooblok in plaats van een fles of bewaar door het jaar heen de kleine verpakkingen van proefmonsters zodat je daar shampoo, douchegel en bodylotion in kunt overgieten. Kies ook bijvoorbeeld voor hamamdoeken, hydrofiele doeken of microvezel handdoeken in plaats van badstof handdoeken. Dat scheelt een hoop ruimte.

Schoenen

Dit kan zo veel ruimte innemen in je koffer(bak). Afhankelijk van het seizoen waarin je gaat: Beperk het aantal schoenen dat je meeneemt als streeft naar minimalistisch inpakken en neem van elk soort dat je wilt meenemen één paar mee. Dus niet alle kleuren sleehakken, maar die sleehak die overal bij kan. Niet vijf verschillende sandaaltjes, maar dat ene paar dat echt lekker loopt. Niet voor elke outfit een ander paar sneakers of laarsjes, maar van elk eentje.

Echt minimalistisch gaan? Neem alleen sneakers mee en slippers in de zomer en twee paar schoenen als je in het najaar gaat (heb je altijd een droog paar als je natregent in herfstig Berlijn), meer heb je echt niet nodig.

slippers op vakantie

Minder is meer bij minimalistisch inpakken

Neem niet te veel speelgoed mee, vaak hebben kinderen genoeg aan zand en water. Met minder speelgoed wordt een kind vaak net iets meer uitgedaagd om haar fantasie te gebruiken. Bovendien is er vaak genoeg te spelen in de natuur en op de plek waar jullie zijn.

Zandspeelgoed meenemen? Er bestaan opvouwbare emmertjes die je plat in je koffer kunt meenemen en uitvouwen op het strand. Handig! Kijk bij bijvoorbeeld Zeeman of Action of google op ‘opvouwbare emmer’.

Boeken nemen ontzettend veel ruimte in en wegen met z’n allen ook een paar kilo, als je voor het hele gezin leesvoer meeneemt. Neem in plaats van boeken een e-reader mee of installeer een app waar je e-boeken op kunt lezen. Bijvoorbeeld Kobo books, Google Play, Amazon Kindle of Storytel.

Op Storytel kun je ook luisterboeken luisteren, hoef je alleen maar je telefoon mee te nemen. Kun je terwijl je een boek luistert een oogje houden op je kind in het zwembad of in zee. Voorlezen kan ook met e-boeken natuurlijk, maar het is misschien minder leuk dan een tastbaar boek (vind ik in ieder geval). Ik neem in het kader van minimalistisch inpakken dan één verhalenboek mee om voor te lezen in plaats van meerdere prenten- of kinderboeken.