Auto’s, vliegtuigen, treinen en boten: is jouw zoon of dochter er ook zo’n fan van? Speciaal voor jouw kleine voertuigfans lijsten we hier dé tien leukste activiteiten op. We wensen jullie alvast veel plezier!

Aviodrome – Lelystad

Meer dan 6000 vierkante meter vliegtuigpret: dat vind je bij Aviodrome in het mooie Lelystad. Je kind kan zich helemaal uitleven met de vluchtsimulators, 4D-films en een echte radiokamer. Maar je kan ook piloot of stewardess voor één dag zijn! Komt je kind door alle tests heen? Dan ontvangt-ie een echte diploma! En wat dacht je van de rondvluchten die aangeboden worden? Da’s een echte onvergetelijke ervaring!

Spoorwegmuseum – Utrecht

Is je zoon of dochter eerder fan van treinen? Dan ben je bij het Spoorwegmuseum in Utrecht aan het juiste adres. Samen met je gezin maak je een reis door de tijd en leer je alle treinen van binnen én buiten beter kennen. Maar er zijn ook speciale evenementen binnen het museum. Wat dacht je van het Dagje uit met Thomas? De enige echte Thomas de Stoomlocomotief rijdt door het hele museum!

De Miljoenenlijn

En als we het dan toch over treinen hebben… Een bezoekje aan De Miljoenenlijn in Limburg is voor treinliefhebbers absoluut de moeite waard. Maak samen met je gezin een onvergetelijke rit met een ouderwetse diesel- of stoomtrein en ontdek de prachtigste plekjes in het Zuid-Limburgse Heuvelland!

WegWijsVR

Misschien zag je de reclames voor WegWijsVR al voorbij komen op de televisie. Dit is een innovatieve verkeerstraining in de vorm van een app voor kinderen op de basisschool. Doorheen verschillende virtuele verkeerssituaties leert je kind waar hij of zij zeker op moet letten om zich veilig door het verkeer te manoeuvreren. En de effecten van de app zijn bewezen: uit onderzoek blijkt dat kinderen daadwerkelijk meer veilig verkeersgedrag vertonen! Ook voor je kind is de app heel erg motiverend. Hij of zij kan namelijk punten verzamelen door juiste antwoorden te geven. Hiermee kunnen ze klasgenootjes uitdagen om ook mee te doen! De app is trouwens helemaal gratis te downloaden, dus waarom zou je het niet proberen?

Autostadt Wolfsburg

En is je kind nu écht autofan? Vroem vroem, op naar Duitsland! In Wolfsburg bevindt zich namelijk het ontzettend boeiende Autostadt. Kinderen leven zich uit in het automuseum, kunnen hun kinderrijbewijs halen en kunnen daarnaast een bezoekje achter de schermen nemen in de fabriek van Volkswagen. Daar kunnen ze zien hoe hun favoriete auto’s in elkaar gezet worden!

Driven by Max Verstappen

Als je denkt aan autoracen, dan denk je spontaan aan Max Verstappen: dé sensatie van Nederland binnen de autowereld. Ook jouw kroost kent de populaire F1-coureur waarschijnlijk wel. Tijdens de zogenaamde Jumbo Racedagen kunnen ze de enige echte Max Verstappen in actie zien op het circuit van Zandvoort. Voor de kids staan er daarnaast ook een groot springkussen, een reuzenrad en een ontzettend spectaculaire kinderkartbaan. Vervelen doen ze daar sowieso niet!

Pannenkoekenboot Amsterdam

Een citytrip naar Amsterdam met kinderen een nachtmerrie? Absoluut niet! Zo kun je onder andere met de originele Pannenkoekenboot meer dan een uur op het IJ varen. De volwassenen genieten van de indrukwekkende uitzichten en de kids van een heerlijk én onbeperkt pannenkoekenbuffet. Voor de allerjongste bezoekers is er trouwens ook een ballenbak aan boord! En als je zoon of dochter dan ook nog eens gek is van boten, dan is dit natuurlijk dé ideale combinatie!

Verkeerstuin Plaswijckpark

Echt leren rijden en daarbij rekening houden met alle – soms heel ingewikkelde – verkeersregels kunnen kinderen in de Verkeerstuin in het Rotterdamse Plaswijckpark. Op skelters kunnen ze naar hartenlust rondrijden op de grote circuits en leren ze al doende de betekenis van verkeerslichten, verkeersborden en andere verkeerstekens kennen! Maar er zijn ook allerlei speeltuinen. Zo slingeren kids aan touwen in de Apenspeeltuin, kunnen ze met water spelen in de Havenspeeltuin en ontwijken ze de regen in de binnenspeeltuin!

Race Planet for Kids

Karten mag je vaak pas doen, wanneer je ouder bent dan een jaar of 18. Maar bij Race Planet kunnen kinderen vanaf acht jaar en met een minimumlengte van 1m35 met een zogenaamde rookie kart racen. De baan is extra beschermd en de kids mogen alleen maar tegen elkaar racen. Ze krijgen een helm, een body- en neckprotector en beschermende kleding. Heb je trouwens geen inspiratie meer voor het zoveelste kinderfeestje? Je kan hier ook speciale arrangementen voor regelen! Dat wordt een onvergetelijke ervaring.

Kartcentrum Lelystad

Liever buiten karten? Dat kan in het kartcentrum van Lelystad. Ook hier kunnen kinderen van zeven tot dertien jaar lekker rondrijden op de enorme kartbaan. En ook hier kun je toffe kinderfeestjes organiseren! Met deze tien tips kan het niet meer mis gaan! Have fun!