Kunnen de mensen naast je als het ware jouw eierstokken horen rammelen? De wens om een kindje te krijgen hebben veel vrouwen. De een heeft geluk en is zo zwanger, bij de ander kan het wat langer duren. Veel vrouwen kunnen op een gegeven moment stress gaan ervaren wanneer de kinderwens maar niet vervuld lijkt te worden. Wil je weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan? In dit artikel geven wij tips hoe je met de kinderwensstress het beste om kunt gaan.

1. De juiste tijd

Helaas werkt het in veel gevallen niet zo dat wanneer je zwanger wilt worden, dat ook daadwerkelijk direct gebeurt. Er kunnen veel factoren invloed hebben op jouw vruchtbaarheid en de mogelijkheid om zwanger te worden. Ben je bijvoorbeeld pas net gestopt met de pil of ander anticonceptie middel? Dan heeft jouw lichaam simpelweg tijd nodig om weer op gang te komen en vruchtbaar te worden. Soms kan dit wel twee jaar duren. Het heeft weinig zin om te stressen hierover. Geef jouw lichaam de tijd en wacht tot de tijd rijp (pun not intended) is.

2. Stress is het laatste wat je wilt

Kinderwensstress is wel het laatste wat je kunt gebruiken wanneer je zwanger wilt worden. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op heel jouw lichaam en geest. De stresshormonen kunnen jouw hormoonhuishouding flink aantasten. Aangezien een gezonde hormoonhuishouding cruciaal is voor jouw vruchtbaarheid wil je kosten wat kosten stress voorkomen. Het is natuurlijk moeilijk om tegenslag na tegenslag te verwerken wanneer je iedere maand weer ongesteld wordt, maar probeer om jouw stresslevels juist laag te houden.

3. Pas je levensstijl aan

Heb jij een kinderwens die maar niet wordt vervuld? Kijk dan eens hoe jij dit zelf misschien kunt oplossen. Voorkom stress en pas jouw levensstijl aan. Werk jij veel of onregelmatige tijden, ervaar je veel druk in jouw leven of heb jij ongezonde gewoontes? Dit kan allemaal een succesvolle zwangerschap in de weg staan. Vermijd de stress door zelf de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten.

4. Gezonde voeding

Jouw voeding heeft een immense invloed op jouw totale fysieke en mentale gesteldheid. Een ongezond eetpatroon doet meer kwaad dan je denkt. Overmatige suiker en vetconsumptie kan leiden tot een verminderde vruchtbaarheid. Ook kant-en-klaar producten kunnen schadelijke stoffen bevatten die jouw hormoonhuishouding compleet in de war kunnen gooien. Probeer eens een gezonder eetpatroon en consumeer voornamelijk natuurlijke producten hormoonhuishouding weer op te krikken.

5. Professionele hulp

Wanneer jij er echt niet van kan slapen en dagelijks stress ervaart, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Dit kan door medisch advies. Wanneer jij erachter komt dat er lichamelijk niets mis is, kan de stress wegebben waardoor je binnen de kortste keren zwanger kunt zijn. Ook mentale professionele hulp kan een aanrader zijn. Een psycholoog kan de aard van de angst en stress vinden en jou handvatten geven om beter om te kunnen gaan met de stress.

Wanneer een baby iets is wat je het liefste wilt en deze wens begint onmogelijk te lijken, dan kan de kinderwensstress goed toeslaan. Je doet er echter toch goed aan om je hoofd koel te houden. Stress heeft een veel negatievere invloed dan je denkt. Wees ook niet bang om professionele medische of psychische hulp te zoeken wanneer je zelf geen raad meer weet.