Optimaal genieten in de tuin kan niet zonder een mooie tuinterras en een comfortabel ligbed in de tuin. Je leest het goed: een ligbed hoort erbij in een moderne tuin. Ligbedden zijn het hele jaar door bruikbaar in de tuin, ook als het wat frisser is. Dan zet je gewoon een terrasheater naast je neer en kun je toch heerlijk in de tuin zitten. Is jouw terras al klaar voor de lente, zomer én najaar, heb je al een ligbed aangeschaft? Maar welke voordelen hebben ligbedden eigenlijk allemaal te bieden? Wat maakt een ligbed zo ideaal? We hebben alle voordelen van een goed ligbed in je tuin voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Genieten van optimaal comfort in je eigen tuin

Als één van de grootste voordelen van ligbedden geldt het feit dat een ligbed optimaal comfort en liggemak in je eigen tuin garandeert. Of het nu lente, zomer, najaar of kerst is: een ligbed kun je het hele jaar door gebruiken om even lekker weg te zakken, je te ontspannen en te genieten van 'even niets hoeven doen'. Dat komt omdat ligbedden ergonomisch vormgegeven zijn, dus zijn aangepast op de vormen en de behoeften van het menselijk lichaam. Pak er een boek, je smartphone en een drankje bij en je komt in een ligbed even helemaal tot rust. Niet alleen je lichaam, maar zeker ook je geest kan dit zo nu en dan wel gebruiken. Veel comfortabeler kan het niet, toch?

Je tuin krijgt meer uitstraling en wordt gezelliger

Een ligbed is niet alleen in de praktijk comfortabel en relaxed, maar ook vanuit visueel perspectief een interessante aanvulling. Wie een ligbed in de tuin heeft staan, geeft daarmee een zichtbare boodschap af: in deze tuin staat ontspanning en genot centraal. Een ligbed staat gewoon gezellig en knus. En zeker als je kinderen hebt is een ligbed handig om samen met hen een boekje te lezen.

Je bent lekker flexibel

Moderne ligbedden zijn een stuk flexibeler dan de logge, zware tuinbedden die vroeger de norm waren. Hedendaagse ligbedden zijn veelal voorzien van sterke wielen, die het mogelijk maken om het ligbed snel en gemakkelijk te verplaatsen. De mobiliteit die hedendaagse ligbedden bieden, zorgt ervoor dat je jouw ligbed snel op een andere plek in de tuin kunt neerzetten. Ook het opruimen van het ligbed, mocht je dat willen, is door de wieltjes die gebruikt worden een stuk eenvoudiger.

Hoe kritisch je ook bent, er is altijd genoeg te kiezen!

Als een van de meest interessante pluspunten van het fenomeen ligbed noemen we de grote keuze die er is aan stijlen, kleuren, formaten en merken ligbedden. Welke soorten ligbedden zijn er verkrijgbaar als je een goed exemplaar zoekt? Het antwoord is: alles wat je je maar wenst! Zo kun je gaan voor een houten ligbed, een ligbed van rvs of een kunststof uitvoering. Ook qua kleuren (wit, zwart, grijs of een felle primaire kleur) bieden aanbieders van ligbedden genoeg keuze. Verder kun je kiezen uit tal van stijlen. Als je jouw tuin op een romantische, landelijke manier wilt inrichten is een houten ligbed een slimme aankoop. Maar ook in een moderne tuin komt hout natuurlijk prima tot zijn recht als je een ligbed zoekt. Zoek je een ligbed dat weinig onderhoud nodig heeft, dan kun je beter gaan voor rvs of kunststof exemplaren. Wat je ook kiest, er is voordeliger keuze genoeg bij diverse (online) aanbieders. Laat je gewoon verrassen door de mogelijkheden!