Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Als je moeder van tieners bent, ben je tegelijkertijd hip en niet hip. Dat zal ik uitleggen: de tieners vinden je per definitie niet hip, want je bent hun moeder. Maar je bént wel hip, want je bent op de hoogte van de nieuwste trends, TikTok muziek en internetmemes.

Nu is het woord ‘hip’ al niet hip, dat realiseer ik me wel. Ik heb me er ook al bij neergelegd dat ik in de ogen van mijn tienerkinderen héél oud ben. Ik hoef alleen maar terug te denken aan mijn eigen puberteit en hoe ik toen zelf over mijn ouders dacht. Maar stiekem vind ik het heel leuk dat ik inkijkjes krijg in de tienerwereld. Dat ze hun muziek met me delen en filmpjes laten zien. Tenminste, meestal.

Hilarische memes

hip-volgens-mijn-pubers-memes-op-smartphone

De filmpjes die tienerzoon me laat zien zijn vaak van het genre ‘leedvermaak’ en dus niet zo aan mij besteed. De TikTok melodietjes van dochterlief zijn vooral veel herhaling. Toch hebben wij thuis regelmatig lol met onze telefoons. Mijn lief is IT’er en dus net als de kinderen op de hoogte van de laatste memes. Zo gaan wij niet naar de Lidl, maar naar de Lai-del (‘Lidl-meneer’) en als de kinderen iets in de verkeerde afvalbak gooien klinkt het regelmatig ‘zo is natoer’ (‘blikje in die water’- meneer). De kinderen hebben daarnaast ook hun eigen memes, hoewel wij die niet altijd begrijpen.

De laatste weken hebben we lol met de app Wombo, leuk voor jong en oud. Ik heb filmpjes voorbij zien komen waarin de voltallige ‘royal family’ (inclusief Harry en Meghan) vrolijk YMCA zingen. Ik vind het allemaal erg geestig.

Pubergezelschap

Trok ik een jaar geleden nog wel eens met een auto vol opgeschoten knullen op naar de hockeyclub in Woerden of Hilversum, tegenwoordig – vanwege corona – kan dat even niet meer. Ik ben verstoken van pubergezelschap en dat vind ik af en toe best jammer. Ik mag graag luisteren naar hun gesprekjes en grapjes, vooral als ze op de achterbank zitten en niet zo doorhebben dat er een volwassene meeluistert.

Mijn zoon is door ons degelijk opgevoed in de muziek en kan zowel Mozart als Michael Jackson herkennen én waarderen. Op zijn beurt laat hij mij kennismaken met rappers als Juiceworld en Post Malone. Ik vind het toffe muziek (of ‘vet zieke’ muziek?).

Herrie

mijn-pubers-vinden-me-hip-tiktok-muziek

Wat dat betreft was de generatiekloof tussen onze generatie en onze ouders toch veel groter. Mijn ouders vonden de muziek die ik luisterde in het beste geval ‘wel aardig’, meestal was het ‘zet die herrie zachter!’ Ik heb het idee dat ik het veel beter doe dan mijn ouders, doordat ik probeer aan te sluiten bij de belevingswereld van mijn kinderen. Maar heeft elke nieuwe generatie niet het idee dat zij het beter doen dan hun ouders?

Waarschijnlijker is dat ik lang niet zo ‘hot and happening’ ben als ik zelf denk, tenminste als ik kijk naar hoe ze zich vaak voor me schamen. ‘Mahám, doe niet zo raar!’, klinkt het als ik weer eens door de kamer loop te dansen. Ik probeer me nu toch maar een beetje in te houden als hun vrienden of vriendinnetjes erbij zijn.

Af en toe word ik beloond voor mijn goede gedrag, dan zeggen ze dat ik best wel hip ben. Voor mijn leeftijd.