7x nieuwe haartrends voor dit jaar

Net als mooie kleding, kan goed zittend haar een echt sieraad zijn voor een vrouw. We doen er immers alles aan om die "bad hair day" te voorkomen. Een bezoekje aan de kapper kan uitkomst bieden, maar voor welke haartrends ga je deze keer? Kies je voor je oude...

Zo koop je je luiers zo goedkoop mogelijk

Als je een baby hebt kun je niet zonder luiers. Maar hoe koop je je luiers zo goedkoop mogelijk? Baby’s verbruiken in hun eerst levensjaar gemiddeld zeven luiers per dag. Dat komt neer op 2555 luiers per jaar! En voordat je kindje helemaal zindelijk is heeft het zelfs...

9 tips voor je zwangerschapsverlof

Je hebt je collega's en je baas al uitgebreid verteld dat je zwanger bent. Na een paar maanden ben je aan het aftellen naar het zwangerschapsverlof. Maar wat moet je doen voordat je je afwezigheidsbericht in je e-mail aan zet en je laatste werkdag ten einde komt? In...

De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

Heftig en hectisch om weer in het ritme te moeten komen na een drukke dag of na de vakantie? I got you, het is weer wennen! Laat het huis even tot rust komen met één van onderstaande activiteiten om te knutselen voor de kids (en jou) om even tot rust te komen.

Maak je eigen sensorische fles

Nodig: leeg (doorzichtig) flesje, water en allerlei knutselmaterialen (bijv.: viltballetjes, kralen, lovertjes, kleine takjes, lintjes, elastiekjes, glitters)
Eventueel ook een olie (bijv.: babyolie of badolie)

Stal alles lekker uit op tafel en geef de kids ieder een eigen flesje om te knutselen. Ze mogen dit flesje nu vullen met alles wat zij leuk of mooi vinden. Let hierbij wel op dat minstens één derde deel leeg blijft. Hiermee zorg je straks voor een magisch effect.

Wanneer je kind klaar is met vullen mag er water bij. Voeg optioneel ook wat olie toe aan het flesje.
Dopje erop en laat de magie verder zijn werk doen!

knutselen-kids-happy-stones-maken

Happy stones knutselen

Het is een inkoppertje, deze rage. Maar wat is het leuk om zelf te doen!

Nodig: stenen en stiften of verfspullen

Voordat jullie aan de slag gaan, was de stenen om alle stof en vuil eraf te halen. Succes gegarandeerd wanneer je dit klusje uitbesteed aan de kids! Zijn ze droog? Tekenen maar!
Voor inspiratie pak je er wat tijdschriften bij of zoek eens op het internet.

Laat de stenen goed drogen. Daarna kunnen jullie ze ergens gaan verstoppen buiten. Als je dat gaat doen vergeet dan niet je postcode en eventueel je naam op de onderkant te schrijven. Wie weet zien jullie ze dan nog eens terug op de sociale media wanneer ze zijn gevonden!

Maisplezier

Nodig: gedroogde maiskorrels (macaroni kan ook), auto’s, mini-schepjes, bekertjes en bakjes

Kijk eens bij de auto’s en in je keuken. Verzamel wat dingen waarmee kan worden geschept en verplaatst. Leg alles bij elkaar en vul een wat groter bakje met de maiskorrels.
Nu mag je kind de rest doen. En dat gaat vanzelf, geloof mij. Jij zet even je verstand op nul, want je gaat dit straks ook allemaal weer opgeruimd en netjes krijgen. Het is maar “droge rommel”. En die kleine vind het straks fantastisch om te helpen vegen met de bezem of het veger en blik.

Voeten omhoog en geniet even van de rust en het spelen.

Knutselen-activiteiten-kijkdoos-maken

Kijkdoos knutselen

Nodig: schoenendoos, papier, schaar, stiften of kleurpotloden en eventueel satéprikkers of stokjes

Eéntje uit de “oude doos” die wat mij betreft niet mocht ontbreken. Maak een kijkdoos met je kids!
Wie kent hem niet van vroeger? Ik vond het vroeger heerlijk om te knutselen en was daarna uren bezig om verhaaltjes te verzinnen en uit te spelen.

Is je kind al wat ouder, laat hem of haar dan zelf figuurtjes verzinnen en tekenen. Mocht je kindje wat jonger zijn of jouw kind is minder van het tekenen en knutselen. Kijk dan eens op het internet. Er zijn meer dan genoeg opties die je zo uit de printer kunt laten rollen. (Tip! Geen printer? Vergroot de afbeelding op je beeldscherm en trek het voorzichtig over met een zacht potlood op papier.)

Vergeet niet om de kijkdoos aan de binnenkant ook mooi te maken. Het geeft een extra leuk effect als de bodem, zijkanten en de deksel gekleurd of beplakt zijn.

Knutsel-activiteiten-tentje-maken

Tentje maken

Even geen zin in knutsel activiteiten met je kids of rotzooi? Maak een gezellig (tafel)tent van een paar lakens. Zet de lakens vast met een knoop, een knijper of een touwtje.
Kussens erin, boekjes, een (geluidloos) speelgoedje of een zaklamp. Genoeg vermaak om je kind lekker even te laten genieten in zijn eigen wereldje. Of je kruipt er natuurlijk zelf ook gezellig bij. Lees samen een boekje of verzin een grappig verhaal met elkaar. Dat werkt vast op jullie lachspieren, ontspanning gegarandeerd!

Zit er voor jou iets bij wat je gaat uitproberen, of heb je juist heel andere ideeën gekregen om de rust weer terug te brengen in het gezin? Veel plezier met  knutselen!