Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Heftig en hectisch om weer in het ritme te moeten komen na een drukke dag of na de vakantie? I got you, het is weer wennen! Laat het huis even tot rust komen met één van onderstaande activiteiten om te knutselen voor de kids (en jou) om even tot rust te komen.

Maak je eigen sensorische fles

Nodig: leeg (doorzichtig) flesje, water en allerlei knutselmaterialen (bijv.: viltballetjes, kralen, lovertjes, kleine takjes, lintjes, elastiekjes, glitters)
Eventueel ook een olie (bijv.: babyolie of badolie)

Stal alles lekker uit op tafel en geef de kids ieder een eigen flesje om te knutselen. Ze mogen dit flesje nu vullen met alles wat zij leuk of mooi vinden. Let hierbij wel op dat minstens één derde deel leeg blijft. Hiermee zorg je straks voor een magisch effect.

Wanneer je kind klaar is met vullen mag er water bij. Voeg optioneel ook wat olie toe aan het flesje.
Dopje erop en laat de magie verder zijn werk doen!

knutselen-kids-happy-stones-maken

Happy stones knutselen

Het is een inkoppertje, deze rage. Maar wat is het leuk om zelf te doen!

Nodig: stenen en stiften of verfspullen

Voordat jullie aan de slag gaan, was de stenen om alle stof en vuil eraf te halen. Succes gegarandeerd wanneer je dit klusje uitbesteed aan de kids! Zijn ze droog? Tekenen maar!
Voor inspiratie pak je er wat tijdschriften bij of zoek eens op het internet.

Laat de stenen goed drogen. Daarna kunnen jullie ze ergens gaan verstoppen buiten. Als je dat gaat doen vergeet dan niet je postcode en eventueel je naam op de onderkant te schrijven. Wie weet zien jullie ze dan nog eens terug op de sociale media wanneer ze zijn gevonden!

Maisplezier

Nodig: gedroogde maiskorrels (macaroni kan ook), auto’s, mini-schepjes, bekertjes en bakjes

Kijk eens bij de auto’s en in je keuken. Verzamel wat dingen waarmee kan worden geschept en verplaatst. Leg alles bij elkaar en vul een wat groter bakje met de maiskorrels.
Nu mag je kind de rest doen. En dat gaat vanzelf, geloof mij. Jij zet even je verstand op nul, want je gaat dit straks ook allemaal weer opgeruimd en netjes krijgen. Het is maar “droge rommel”. En die kleine vind het straks fantastisch om te helpen vegen met de bezem of het veger en blik.

Voeten omhoog en geniet even van de rust en het spelen.

Knutselen-activiteiten-kijkdoos-maken

Kijkdoos knutselen

Nodig: schoenendoos, papier, schaar, stiften of kleurpotloden en eventueel satéprikkers of stokjes

Eéntje uit de “oude doos” die wat mij betreft niet mocht ontbreken. Maak een kijkdoos met je kids!
Wie kent hem niet van vroeger? Ik vond het vroeger heerlijk om te knutselen en was daarna uren bezig om verhaaltjes te verzinnen en uit te spelen.

Is je kind al wat ouder, laat hem of haar dan zelf figuurtjes verzinnen en tekenen. Mocht je kindje wat jonger zijn of jouw kind is minder van het tekenen en knutselen. Kijk dan eens op het internet. Er zijn meer dan genoeg opties die je zo uit de printer kunt laten rollen. (Tip! Geen printer? Vergroot de afbeelding op je beeldscherm en trek het voorzichtig over met een zacht potlood op papier.)

Vergeet niet om de kijkdoos aan de binnenkant ook mooi te maken. Het geeft een extra leuk effect als de bodem, zijkanten en de deksel gekleurd of beplakt zijn.

Knutsel-activiteiten-tentje-maken

Tentje maken

Even geen zin in knutsel activiteiten met je kids of rotzooi? Maak een gezellig (tafel)tent van een paar lakens. Zet de lakens vast met een knoop, een knijper of een touwtje.
Kussens erin, boekjes, een (geluidloos) speelgoedje of een zaklamp. Genoeg vermaak om je kind lekker even te laten genieten in zijn eigen wereldje. Of je kruipt er natuurlijk zelf ook gezellig bij. Lees samen een boekje of verzin een grappig verhaal met elkaar. Dat werkt vast op jullie lachspieren, ontspanning gegarandeerd!

Zit er voor jou iets bij wat je gaat uitproberen, of heb je juist heel andere ideeën gekregen om de rust weer terug te brengen in het gezin? Veel plezier met  knutselen!