Ben je een wintersportliefhebber en heb je kinderen? In die gevallen is het verstandig om naar een kindvriendelijke wintersportplaats te gaan. Het is namelijk belangrijk dat wintersport leuk is voor iedereen. Lees snel verder voor beschrijvingen van 4 kindvriendelijke wintersportplaatsen.

1. Serfaus – Fiss – Ladis

Serfaus – Fiss – Ladis is wellicht het meest geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De drie dorpen liggen op een plateau waar statistisch gezien veel zonuren zijn. Wat dit gebied zo speciaal maakt, is dat verschillende gebieden volledig zijn ingericht voor kinderen. Verschillende mascottes zorgen voor plezier en dat de kinderen de basis techniek van het skiën leren. De kinderen worden heel de dag opgevangen waardoor ouders ook zelf zonder zorgen kunnen gaan skiën. Het skigebied is voor elk niveau geschikt en heeft goede verbindingen tussen de dorpen. Daarnaast is er een groot aanbod aan verschillende restaurants om te genieten van de Oostenrijkse keuken. Wie Serfaus – Fiss – Ladis nog niet kent, moet zeker een keertje kijken op de website.

2. Zillertal Arena

Deze wintersportplaats bevindt zich in Oostenrijk in het pittoreske plaatsje Rohrberg. Dit is een fantastische plek voor kinderen omdat er veel te beleven is. Natuurlijk is er ook heel veel voor ouderen te beleven, zoals bijvoorbeeld een fijne après-ski, maar ook voor kinderen is hier genoeg jolijt. Enerzijds heb je er bijvoorbeeld een ski-school zitten. Bij deze ski-school zijn kinderen ook welkom. Het is belangrijk om al zo vroeg mogelijk te beginnen met skiën en snowboarden. Wanneer je kind dan een paar lessen neemt, dan is dat natuurlijk extra leuk. Kinderen leren in de regel veel sneller dan volwassenen, dus ze hebben er dan ook veel baat bij. Als je kinderen dan ouder zijn, dan zullen je in de toekomst dankbaar zijn dat jij ze naar een skischool hebt gestuurd. Ook is er hier veel ruimte om bijvoorbeeld leuk te gaan sleeën. Bovendien kun je er leuk op uit en is er ook de mogelijkheid om te rodelen. Het voordeel is ook dat de skileraren hier allemaal Nederlands spreken. Het kan wel zo zijn dat jij goed bent in Engels, maar je kinderen natuurlijk nog niet. Met Nederlands sprekende skileraren wordt dit allemaal een stuk gemakkelijker.

3. SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

In Tirol bevindt zich dit prachtige skigebied. Dit skigebied is een lust voor het oog. Het is er prachtig en er zijn fantastische pistes waar je af kunt glijden. Het is bovendien niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er daar erg veel te beleven. Maar wat is er dan zoal te beleven voor kinderen, vraag je je natuurlijk af? Veel mensen zijn namelijk in de veronderstelling dat je tijdens wintersport alleen maar kunt skiën, maar vrijwel geen andere dingen kunt doen. Dit is echter niet geheel waar. Allereerst zijn er vele rodelbanen in dit gebied. Kinderen zijn dol op rodelen en daarom is het ook leuk om daarheen te gaan met je kinderen. Rodelen is zo leuk, omdat het erg veilig is, maar bovendien kunnen kinderen ook nog eens hun eigen tempo bepalen. Maar er is nog meer dan dat. In dit gebied liggen namelijk ook verschillende themaparken. Kinderen houden daarvan, want kinderen zijn voorzien van een eindeloze fantasie. Daarnaast zijn er ook veel speeltuinen en andere leuke activiteiten voor kinderen.

4. Katschberg

Ook het skigebied Katschberg bevindt zich in Oostenrijk en is werkelijk waar ideaal voor kinderen. Het voordeel van dit gebied is de intimiteit ervan. Het is namelijk een zeer kleinschalig gebied en om die reden dan ook toepasselijk voor gezinnen met meerdere kinderen. Er is dan namelijk minder risico dat je elkaar kwijtraakt en over het algemeen waarderen kinderen kleinschalige gebieden ook veel meer. Er zijn daar dus ook veel kleine pistes voor de jongere kinderen. Jonge kinderen die gaan skiën kunnen natuurlijk niet van zeer grote pistes af. Dat is levensgevaarlijk. Daarom is Katschberg ideaal, want er zijn voornamelijk veel kleine pistes. Er zijn dus ook veel meer gezinnen met kinderen daar, waardoor het bovendien ook nog eens een erg gezellige plaats is. Ook worden er hier veel leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de jaargetijden. Ga je in een drukke periode? Dan is de kans groot dat er veel leuks wordt georganiseerd. In minder drukke periodes zal dit natuurlijk niet altijd het geval zijn.