Donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober was het In de wolken Festival in de Expo Haarlemmermeer. Een heel leuke beurs om te bezoeken als je zwanger bent en/of een baby of peuter hebt. Meer Voor Mama's was voor de eerste keer aanwezig op de beurs als bezoeker om leuke, mooie, nieuwe en handige nieuwe producten en ondernemers te spotten!

Nieuwe ontdekkingen

Voor het eerst bezocht ik het In de wolken Festival en ik was erg nieuwsgierig wat ik kon verwachten. Vooraf keek ik de exposantenlijst door en zag veel – voor mij – nieuwe namen en dat vind ik altijd leuk. Vaak zijn dit kleine(re) ondernemers die iets slims hebben bedacht dat nog niet op de markt is. Dat maakt voor mij een beursbezoek zo leuk: nieuwe producten en merken 'ontdekken'. Zeker ook als blijkt dat er ook aan duurzaamheid wordt gedacht. Leuk: Laura van Poppy to Pumpkin heeft alle duurzame merken van In de Wolken op een rijtje gezet op Poppytopumpkin.nl

Ik heb weer een aantal heel leuke ondernemers getroffen met mooie, handige en zeer bruikbare producten voor ouder & kind. Ik zet graag de merken op een rij die mijn aandacht trokken:

Babykamerinspiratie

Meteen bij binnenkomst heeft Babypark een aantal babykamers ingericht ter inspiratie. Bij meerdere kamers dacht ik: mag ik dit mee naar huis nemen? Zo tof ingericht!

Loopfietsen en kinderfietsen van Lekker

Superleuk, deze fietsen van het merk Lekker. De Lekker kinderfiets is er in drie trendy kleuren en de loopfiets is er in maar liefst 7 verschillende frisse kleuren. Ze hebben ook dames- en herenfietsen en e-bikes. Lekker twinnen op de fiets met je kind!

Pure Baby Box

De Pure Baby Box is een cadeaubox vol met pure en duurzame producten zonder toevoegingen. Er is een box voor de baby, een box voor mama en een XL-box voor baby én mama. Heerlijke verwennerij als cadeau voor een vriendin, collega, zus of buurvrouw. Of lekker voor jezelf. Zo zitten er in de babybox o.a. fijne verzorgingsproducten, een XL hydrofieldoek en een speen/flesje. In de box voor mama zitten verzorgingsproducten voor jou, het Borstvoedingsboekje en nog meer fijns.

Ivy & Oliver pictoplanner

Als je een peuter of een kleuter hebt dan ben je vaak ook bezig met uitleggen wat je wanneer gaat doen. Ik krijg vaak de vraag 'moet ik vandaag naar school?', 'moet ik 1 of 2 keer naar school' of 'moet ik vandaag overblijven?' Een (picto)planner kan daar bij helpen en Ivy & Oliver is een superhandige en leuke planner met magneetjes met vrolijke plaatjes. Hij is compact, kan makkelijk weer opgeborgen worden en is uit te breiden met verschillende magneetsets. Ook leuk: de speenpotjes en beloningsboekjes met stickers van Ivy & Oliver.

Sieraad met geboortesteentje

Mayli maakt heel mooie subtiele sieraden en heeft sinds een jaar ook een speciale geboortesteencollectie. MAYLI Jewels maakte een speciale collectie waarmee je je eigen geboortesteen of de geboortesteen van je baby kan dragen in een subtiele ketting of een setje oorbellen. Heel mooi samen met een handgestempelde initiaal van je kind of kinderen aan de ketting. Een bijzondere herinnering aan de geboorte van je kind.

kettingkjes

'Groene' luiers thuisbezorgd

Een nieuwe speler op de luiermarkt! Little Big Change bezorgt maandelijks luiers bij jou aan huis. Handig, dat scheelt een hoop gesjouw met die pakken. Het wordt nog mooier: de luiers van Little Big Change bevatten een volledig natuurlijke binnenlaag die tot 12 uur bescherming biedt. De luiers bevatten geen chemische stoffen, geen parfums en worden geproduceerd op 100% groene stroom.

Tweetalige boekjes voor baby, peuter en kleuter

Toen Lianne en haar Italiaanse man Germano hun eerste dochter kregen, wilden ze haar graag tweetalig opvoeden. Maar nergens konden ze geschikte tweetalige boekjes vinden. Vorig jaar besloten ze het om het zelf te gaan doen. Ze hebben een boekje ontworpen (Lianne heeft dit zelf geïllustreerd) met dieren die je zelf kunt customizen in de talen naar keuze door middel van stickers. De stickers met dierennamen zijn inmiddels beschikbaar in 14 talen, van Engels tot Mandarijn en van Hindi tot Arabisch. En zelfs Fries en Maastrichts! Ontzettend leuk en leerzaam voor als je je kinderen meertalig wilt opvoeden.

Hippe inklapbare wandcommode

Een commode is meestal behoorlijk groot en niet in elke kinderkamer is daar ruimte voor. De Babywoods wandcommode is dan een uitkomst: deze commode kun je makkelijk opklappen als je 'm niet nodig hebt. Maar ook uitgeklapt neemt ie weinig ruimte in én het design staat ook nog eens mooi in je interieur. Ze zijn er in verschillende formaten en behalve duurzaam geproduceerd gaan de commodes van Babywoods ook lang mee: na de babytijd kun je 'm gebruiken als speeltafel/-bureautje voor je kind. De XL-versie is zelfs te gebruiken als bureau, bijvoorbeeld voor een studentenkamer. Of als je een thuiswerkhoekje wilt inrichten. Ideaal!

babywoods

Masterclass programma

Behalve inspiratie opdoen, zien en kopen, was er ook genoeg te doen op het In de wolken Festival. Zo kon je je laten fotograferen als je zwanger bent of samen met je kindje, een bellypaint doen en er waren diverse masterclasses op het gebied van zwanger zijn, voeden, opvoeden, dragen en bijvoorbeeld ook een minicursus EHBO aan baby's en kinderen.

De volgende editie staat alweer gepland: In de Wolken Festival 2020 is van 8 tot en met 10 oktober, die kan alvast in je agenda!