10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buiten activiteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Wereldproblemen oplossen, dat is alleen voor grote mensen toch? Welnee! In de Bright Ideas Hub kunnen kinderen van de basisschool nu op een speelse manier meedenken en meewerken aan oplossingen voor problemen van wereldformaat. Afgelopen woensdag 31 mei kon dat samen met YouTube-ster Dylan Haegens, die de hub in Amsterdam opende. Samen met mijn twee jongens mocht ik erbij zijn. Opgetogen stapten we de auto in!

Aangekomen op de bijzondere locatie – het Marineterrein in Amsterdam – werden we ontvangen met drankjes en lekkers. De kinderen konden direct aan de slag met het bouwen van hun zoutwaterauto: een soort Lego-pakketje voor gevorderden en het in elkaar zetten ging heel goed. Een beetje zout water op de auto en daar ging de auto. En nog hard ook!

Opening Generation Discover bright ideas hub

Na het in elkaar zetten van de auto's kwam YouTuber Dylan Haegens binnen voor het startschot van de middag: de opening van de hub, een soort futuristische dome. Alle kinderen waren enorm onder de indruk van het feit dat hun held Dylan voor hun neus stond. Gelukkig duurde dat maar heel even en toen het bekende 'Hey Mensen' klonk waren ze weer helemaal bij de tijd. Dylan was aanwezig omdat hij jurylid is van de Generation Discover Bright ideas challenge is. Deze challenge daagt jongeren uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel.

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam0
wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam

Nu was het tijd om de futuristisch uitziende hub in te gaan. Deze enorme gele iglo-tent zag er al tof uit aan de buitenkant maar binnen was er nog veel meer leuks te zien. Er waren drie challenges – create, inspire & amaze – in de hub die de kinderen allemaal mochten doen. Op interactieve wijze werden alle challenges in een uur doorlopen en kwam er veel creativiteit vrij. In het nagesprek kwamen veel kinderen met diverse slimme ideeën hoe zij energie zouden willen besparen.

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam1

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam2

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam3

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam4

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam5

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam6

wereldprobelem-oplossen-in-de-bright-ideas-hub-amsterdam7

Met twee heel blije jongens stapte ik weer in de auto. Ze hadden een superleuke middag gehad in de hub én een foto van hun idool.

Meer informatie over de Bright Ideas Hub

De Bright Ideas Hub is bedoeld om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. In de hub ga je op een hi-tech avontuur van ongeveer anderhalf uur. Door middel van de nieuwste technieken zoals VR-brillen, denk en bouw je mee aan oplossingen voor een schone en eerlijke toekomst van de wereld.

In de eerste drie korte stappen leer je wat er speelt rondom de drie wereldproblemen (schone en betaalbare energie, schoon drinkwater en voedsel), doe je inspiratie op door echte innovaties te bekijken en kun je helpen bij het bouwen van een auto die op zoutwater rijdt. Daarna ga je echt aan de slag en leer je ontwerpen en werk je in een team je eigen 'bright idea' uit. Zo origineel, creatief en innovatief als maar kan. Heel leuk én heel leerzaam!

De bright ideas hub bezoeken

Na Rotterdam, Helmond en Enschede staat de Bright Ideas Hub nu op het Marineterrein in Amsterdam. Door de weeks is de hub exclusief voor groep 7 klassen die deelnemen aan de bright ideas challenge, zij ontvangen daarvoor vanzelf een uitnodiging. In het weekend is de hub publiekelijk toegankelijk. De bright ideas hub staat vanaf 31 mei 2017 twee weken lang in Amsterdam. Daarna staat de hub twee weken in Emmen.

De Bright Ideas Hub is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over de hub en over het verkrijgen van tickets op brightideas.generationdiscover.nl

Wie is Dylan Haegens?

Mocht je Dylan niet kennen (ik neem het je niet kwalijk): hij heeft ruim 1 miljoen volgers op YouTube en is enorm populair onder kinderen. Hij maakt leuke video's voor kids, bijvoorbeeld deze met de 10 leukste proefjes.