Ik hou echt van de knusse decembermaand. Buiten wordt het steeds kouder, binnen steeds knusser. De kerstboom opzetten, kaarsjes aan, binnen cocoonen: love it. De ideale avond in december breng ik dan ook graag thuis door. Met een dekentje op de bank, kop chaithee en wat lekkers erbij en dan een heerlijke romantische zoetzappige kerstfilm kijken. Ik denk niet dat ik de enige ben, want niet voor niets worden er deze maand op Net5 alleen maar fijne films uitgezonden onder de titel Lovely December. Mijn favoriete decemberfilm staat al met dikke letters op de kalender. Nu ben ik wel vaker te laat op de hoogte van deze dingen, dus hebben we helaas al een paar films gemist deze week. The Proposal, Bridget Jones's Diary en The Princess Diaries zijn al geweest. Ik heb de decemberfilms die nog komen op een rij gezet voor je zodat je die niet meer hoeft te missen.

Zondag 10 december Mamma Mia!

Niet echt een decemberfilm in de trant van sneeuw en kerstbomen, maar een heerlijke feel good film is dit wel. Het gaat over een single moeder (Meryl Streep) die op een Grieks eiland een hotel heeft en daar de bruiloft van haar dochter voorbereid. Zij wil weten voordat ze trouwt wie haar vader is, waar haar moeder nooit iets over heeft verteld. Maar er zijn drie mogelijke vaders… De film is doorspekt met muziek van uiteraard ABBA en tovert ongetwijfeld een lach op je gezicht. Ik zag 'm destijds in de bioscoop en kon niet stil blijven (zitten).

Maandag 11 december Bridget Jones: The Edge of Reason

Het vervolg op Bridget Jones's Diary, moet ik er nog meer over zeggen? Okee dan. Bridget heeft eindelijk verkering met de lovely Marc Darcy en ze is tot over haar oren verliefd. Tot ze zijn collega ontmoet, een prachtige vrouw. Ze wordt extreem onzeker en dan komt ze óók nog womanizer Daniel Cleaver, haar oude crush. Met onder andere Renee Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant.

Donderdag 14 december The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Prinses Mia (gespeeld door Anne Hathaway) verblijft samen met haar vriendin bij haar oma (Julie Andrews). Terwijl ze daar is, gaat ze verder met haar 'prinsessenlessen'. Tot haar schrik blijkt dat ze moet trouwen omdat ze anders de troon van Genovia niet mag bestijgen. Dan gaan de rechten op de troon over naar een verre neef. Het vinden van een geschikte man is alleen niet zo heel makkelijk…

Zondag 17 december Pitch Perfect 2

Muzikale komedie met Anna Kendrick over een zang-dansgroep (de Barden Bellas) die moet concurreren met de drievoudige kampioen uit Duitsland. Nadat een schandaal de groep bijna uit de Barden groep heeft gekickt zijn de drie-voudige kampioenen bang dat ze hun harmonie hebben verloren.

Maandag 18 december The Holiday

Mijn favoriete feelgood film allertijden! Hij staat niet meer op Netflix dus vandaar dat ik deze avond de televisie claim. De Amerikaanse Amanda, een Amerikaanse drukke filmproducent (gespeeld door Cameron Diaz) en de Britse Iris, doodongelukkig in de liefde (Kate Winslet) ruilen rond de kerstperiode twee weken lang van huis en leven. Met Jude Law en Jack Black. Zo leuk.

Donderdag 21 december Notting Hill

Deze film… <3 O een kleine samenvatting? Okee dan. Anna Scott (gespeeld door Julia Roberts) is een beroemde en felbegeerde filmster. William Thacker (Hugh Grant, again) heeft een klein boekwinkeltje in Notting Hill, Londen. Dan kruisen Anna's en Williams paden elkaar onverwacht. Met een fantastische rol van Rhys Ifans (je weet wel, van die onderbroekenscene).

Zondag 24 december The Sound of Music

The hillllls are aliiiive! Ach, deze klassieker mag toch echt niet ontbreken in december. The Sound of Music is een musical die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse familie Von Trapp in het boek The Trapp Story of Family Singers.

Maandag 25 december Love Actually

Deze hoort in het rijtje 'nieuwe kerstklassiekers' vind ik, naast Notting Hill en Bridget Jones. Kerstfilm bij uitstek met een flinke dosis romantiek. Verschillende verhaallijnen over liefdeskoppels lopen naast en door elkaar. Met onder andere Keira Knightly, Emma Thompson en (daar heb je ze weer) Colin Firth en Hugh Grant. Ik kan deze ook oneindig vaak kijken.

Donderdag 28 december New Year’s Eve

De meest recente film in dit rijtje en valt in dezelfde categorie als Love Actually, maar dan Amerikaans. Het is oudjaarsdag en iedereen leeft toe naar het nieuwjaarsfeest op Times Square in New York. Maar het loopt niet voor iedereen zoals ze gepland hebben. Met een flinke sterrencast waaronder Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi (!), Alyssa Milano, Michelle Pfeiffer, Ludacris, Josh Duhamel, Robert DeNiro en Sarah Jessica Parker. Bron: Lovely December op Net5