Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Je hoeft tegenwoordig geen wekker meer te zetten omdat je al wakker wordt door de misselijkheid en je daardoor snel naar het toilet moet haasten? Dit is hinderlijk, maar ook het feliciteren waard, want het is een symptoom dat hoort bij een zwangerschap. Het zal uiteindelijk vanzelf weer overgaan en in de tussentijd kun je onderstaande 10 natuurlijke middelen tegen ochtendmisselijkheid uitproberen.

1. Gember

Al eeuwenlang is de specerij gember bekend om de geneeskrachtige werking. Maar gember staat er ook om bekend dat het misselijkheid en de neiging tot braken kan remmen. Gember is daarnaast zeer veilig om te nemen, ook voor het ongeboren kind. Je hoeft gember niet rauw te eten, maar je kunt gemberthee nemen. Als je meerdere kopjes gemberthee per dag drinkt, zal dit de kans op ochtendmisselijkheid de volgende ochtend flink doen verminderen.

2. Citroen

Citroen kan een sterke zure smaak hebben en ook een sterke geur. Soms kan het helpen door enkel aan de citroengeur te ruiken, om je ochtendmisselijkheid te laten verminderen. De meeste mensen zullen vanwege de smaak niet zomaar even een citroen eten, maar citroen is op allerlei manieren binnen te krijgen. Citroenthee bijvoorbeeld met een schijfje citroen of water met enkele druppels citroen. Ben je helemaal geen liefhebber van citroen eten of drinken? Enkele druppels etherische citroenolie in een zakdoek om bij de hand te hebben als je braakneigingen krijgt helpt ook.

3. Pepermunt

Hou je van de frisse smaak van pepermunt? Koop dan genoeg pepermuntsnoepjes in, want dit zal de maag kalmeren en je ochtendmisselijkheid tegengaan. Pepermunt is daarnaast in allerlei vormen in te nemen, zoals pepermuntthee of pepermuntolie dat je in water kunt oplossen.

4. Water

Misschien wel het belangrijkste middel tegen je ochtendmisselijkheid is het drinken van water. Niet een slokje, maar veel water de gehele dag door. Vooral als je gedurende de dag lang last blijft houden van ochtendmisselijkheid, is het belangrijk dat je gehydrateerd blijft. Voor de afwisseling kun je wat druppels etherische olie in je water druppelen, zodat je toch een andere smaak verkrijgt.

5. Waterijsjes

Als je na veel water drinken geen water meer kunt zien, dan is het een idee om waterijsjes te maken. Je kunt hiervoor vruchtensap of andere suikervrije dranken gebruiken, maar een smoothie van vers fruit is helemaal lekker. Doe het in een vormpje en laat het invriezen. Zo krijg je toch voldoende vocht binnen en bij veel mensen zal ijs eten een verzachtende werking op de maag hebben.

6. Avocado

Avocado is een supervrucht dat gezond is voor je gehele gestel. Avocado’s zitten barstensvol met vitamine B6. Vitamine B6 staat bekend om het verlagen van ochtendmisselijkheid. Een lekkere kom met stukjes avocado is niet alleen goed tegen je misselijkheid, het is ook een goed en lekker ontbijt. Ook bevat avocado nog meer stoffen die zeker tijdens een zwangerschap zeer gezond zijn.

7. Ontbijt met natuurlijke producten

Hoewel je tijdens ochtendmisselijkheid waarschijnlijk helemaal geen zin in ontbijten hebt, is het wel verstandig. Helemaal als je natuurlijke producten gebruikt die je misselijkheid laten verminderen. Denk hierbij aan Brinta en havermoutpap, dikke yoghurt, kwark, karnemelk, maar ook noten en zaden. Vooral walnoten en amandelen zijn erg gezond en goed tegen ochtendmisselijkheid.

8. Bananen

Bananen zijn een ideaal tussendoortje als je tijdens de dag geen zin in eten hebt. Toch heb je voedsel nodig, anders wordt je suikerspiegel te laag en zul je je nog misselijker voelen. Neem af en toe een banaan om je suikerspiegel op peil te houden. Zo voorkom je ook ochtendmisselijkheid. Tevens werken bananen ook tegen opspelend maagzuur.

9. Natuurlijke tussendoortjes

Krijg je in de loop van de dag toch trek, pak dan wel iets verstandigs en geen snoep of chips. Opteer voor vers fruit, maar als je daar niet tegen kunt, probeer dan gedroogd fruit. Ook noten kunnen een goede vulling zijn voor een tussendoortje. Wil je het gemakkelijk houden, eet dan een granenreep. Hierin zitten natuurlijke granen en noten vermengt, smaakt ook nog goed en gaat misselijkheid tegen.

10. Enkele kruiden tegen ochtendmisselijkheid

Basilicum is een kruid dat de maag tot rust brengt en je snel van je ochtendmisselijkheid af bent. Hetzelfde geldt voor kamille en bijvoet. Als je deze kruiden in huis hebt kun je hier gemakkelijk thee van maken of door een salade mengen.