Natuurlijk zorg je goed voor jezelf als je zwanger bent omdat dat ten goede komt aan jou en aan je kindje. Voldoende rust nemen, gevarieerd en gezond eten en in beweging blijven is belangrijk. Extra vitamines en voedingssupplementen nemen hoort daar ook bij. Zwangere vrouwen hebben een specifieke behoefte aan extra voedingsstoffen. De Gezondheidsraad adviseert om voor en tijdens je zwangerschap extra vitamines te nemen. Wij zetten op een rij welke vitamines je voor en tijdens je zwangerschap het beste kunt nemen.

Foliumzuur voor en tijdens je zwangerschap

Als je zwanger wilt worden adviseert de Gezondheidsraad om extra foliumzuur te nemen. Ook als je heel gezond eet is het nodig, omdat je niet genoeg foliumzuur binnen krijgt via je voeding alleen. Foliumzuur (vitamine B11) voorkomt bloedarmoede en draagt bij aan de groei van je baby, het draagt bij aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het verkleint de kans op bepaalde aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje, hazenlip en een gespleten gehemelte.

Je kunt met foliumzuur beginnen vanaf het moment dat je de wens hebt om zwanger te worden. Geadviseerd wordt om door te gaan met het supplement tot minimaal de 10e week van je zwangerschap. Maar ook daarna blijft foliumzuur een belangrijk voedingssupplement. Als je borstvoeding gaat geven, heeft je lichaam ook behoefte aan extra foliumzuur.

Vitamine D tijdens je zwangerschap

Naast extra foliumzuur is het advies om tijdens je zwangerschap ook dagelijks extra vitamine D te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed te laten opnemen uit je voeding. En calcium zorgt voor het behoud van gezonde en sterke botten en tanden voor jou en voor de opbouw van botten van je baby. Heel belangrijk dus tijdens je zwangerschap. Een deel van de dagelijkse inname van vitamine D kunnen we uit onze voeding halen zoals bijvoorbeeld uit vette vis, margarine en halvarine. Maar door onze huidige levensstijl (lange werkdagen, minder zon, eetgewoonten en lange winters) krijgen we er niet voldoende van binnen, vandaar dat de Gezondheidsraad adviseert aan zwangere vrouwen om extra vitamine D te nemen.

Handige vitaminespray met alle benodigde vitamines

Het probleem met supplementen en vitamines is vaak dat je ze vergeet te nemen. En tijdens je zwangerschap kan je hoofd soms echt een vergiet zijn! Wij zijn daarom fan van de Best Choice vitaminesprays. Zo bevat de Best Choice vitamine D Zwangerschap spray alle extra vitamines (D3, B3 en foliumzuur) die je nodig hebt en je kunt de vitaminespray gedurende je hele zwangerschap veilig gebruiken. Handig, alle benodigde supplementen in één vitaminespray. Je sprayt het simpelweg in je mond, de vitamines worden door je mondslijmvlies snel op genomen en de spray heeft een lekkere fruitsmaak. Vergeten is bijna onmogelijk, want je neemt het kleine sprayflesje gemakkelijk mee onderweg in je handtas.

vitamine-d-zwangerschaps-spray-best-choice

Over Best Choice vitamines

Best Choice vitaminesprays zijn voedingssupplementen in een handige sprayvorm. De spray maakt het heel makkelijk om dagelijks je vitamines binnen te krijgen. De Best Choice vitaminesprays zijn verkrijgbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dus geen gehannes met (kauw)tabletjes, pillen of drankjes. De vitaminessprays zijn makkelijk in te nemen en hebben een lekkere fruitsmaak. Je sprayt de vitamine direct in je mond, geen water of andere vloeistof nodig om het in te nemen. De vitamines worden direct opgenomen door het mondslijmvlies en dit zorgt ervoor dat de vitamines sneller en beter worden opgenomen door je lichaam. Omdat je geen water hoeft te gebruiken is het ook ideaal voor onderweg (naar je werk bijvoorbeeld) of op reis. Dus stop een vitaminespray in je handtas en je zit nooit meer zonder.

De vitaminesprays van Best Choice zijn verkrijgbaar met natuurlijke fruitsmaakjes, bijvoorbeeld kers, aardbei of sinaasappel. De sprays zijn glutenvrij, hebben geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, zijn gezoet met een natuurlijke zoetstof en zijn geschikt voor diabeten, vegetariërs en veganisten.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.