De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Voor een stoere meisjesnaam moet de meisjesnaam kort en krachtig zijn. In dit artikel vind je 25 korte stoere meiden namen, die jullie meisje haar hele leven met trots mag dragen. Je kunt wel gaan zoeken via zoektermen als: ‘stoere meiden namen 2022’, maar het is fijner als de naam nog jarenlang in de smaak valt. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Je zult de naam veel gaan gebruiken dus laat je inspireren en kies met zorg een mooie naam uit onze lijst met 25 stoere meiden namen!

25 stoere meisjesnamen ter inspiratie

1. Mila

Op nummer 1 in ons lijstje met stoere meiden namen staat Mila. Deze naam wordt steeds vaker gebruikt. De naam komt uit Oost-Europa en betekent: ‘bemind door het volk’. Het is een naam voor een lief, zacht meisje, die haar mannetje kan staan als dat nodig is. Stoer met een lieve kant dus.

2. Emma

Emma betekent ‘ambitieus’ of ‘sterk’. Dit klinkt natuurlijk gelijk al erg stoer. Het is een Duitse naam, maar ook bij ons is de naam al lang populair. Het is een naam voor een zelfzekere, verstandige meid die loyaal is naar haar familie.

3. Julia

Dit is ook een naam die al jarenlang veel gebruikt wordt. Het betekent ‘de jongeling’, of ‘de jeugdige. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Julius. Dit is een naam voor een hardwerkende meid met pit, die een tikkeltje eigenwijs is.

Stoere meid op een schommel

4. Nora of Nore

Noor kan natuurlijk ook! De betekenis van deze namen hangen allemaal samen met ‘eer’, ‘vlam’ of ‘licht’. Deze naam hoort dus bij een vurige meid, die haar eer hoog zal houden. Een zonnestraal in je leven.

5. Zoë of Xoë

Zoë of Xoë betekent ‘leven’. En dat zal ze doen ook. Ze zal er alles uit halen dat erin zit. Dit is een meid waar je je handen aan vol gaat hebben, maar je krijgt er heel veel voor terug. De naam Zoë komt veel voor. De variant met de x heel wat minder. Aan jou de keuze.

6. Liv

Deze naam is een afkorting van de naam Olivia. Olivia is afgeleid van olijfboom in het Latijns. Een olijfboom is een symbool voor rust en vrede. In het Zweeds betekent Liv ‘leven’. Als je de twee betekenissen samenvoegt kom je tot een mooi geheel: ‘leven in rust en vrede’. Wie wil dat nou niet?

7. Sara

Deze naam is internationaal een veel voorkomende naam. Het is een Hebreeuwse naam die ‘vorstin’ betekent. Dit is dus een naam waar jullie meid overal op de wereld mee terecht kan.

8. Yara

Dit is een naam in het lijstje met stoere meiden namen die flink in opkomst is. De betekenissen, die eraan gegeven worden, lopen nogal uiteen. Het gaat van ‘heftig’ tot ‘klein vlindertje’. Als je voor deze naam kiest kun je je dus best niet teveel van de betekenis aantrekken. Kies de naam gewoon omdat je hem mooi vindt.

9. Sophie

Wil je een naam voor een slimme meid, kies dan Sophie. De naam betekent namelijk ‘wijsheid’.

10. Tess

Dit is een Engelse naam die ‘zomer’ of ‘oogster’ betekent. De naam is ook in andere talen gemakkelijk uit te spreken, wat een voordeel kan zijn als jullie meid later de wereld wil ontdekken. De naam Tes met één s wordt veel minder gebruikt. Tess is een tijdloze naam voor een meid die later op een ontspannen manier de leiding zal kunnen nemen.

11. Nova

Deze naam betekent ‘nieuw’. In het Indiaas betekent het ‘achtervolgt vlinders’. Zie je jullie nieuwe meisje al vlinders zoeken? Dan kun je deze naam gerust in beraad nemen.

12. Mex

Deze naam kan zowel voor een jongen als een meisje gebruikt worden. De naam is afgeleid van Max of Maximiliaan. Dit betekent ‘de grootste’. Mex is een frisse hippe naam, voor een assertieve meid.

Stoere meid met kauwgum

13. Maxime

Voor deze naam geldt hetzelfde als de naam Mex. Maxime wordt voor een meisje vaak met een e achteraan geschreven maar dit is uiteraard niet verplicht.

14. Sam

Ook Sam is een gender neutrale naam. Deze naam komt net als Sem van Samuel. Een bijbelse naam dus. De betekenis van deze naam is ‘de luisterende’. Het kan leuk zijn om jullie Sam daaraan te herinneren, als ze eens stout is.

15. Luna

Luna betekent ‘maan’. De kracht van de maan is heel sterk. Zo sterk dat het zelfs de eb en vloed bepaalt. Dit is dus een naam voor een krachtige meid.

16. Cato

Deze naam kan ook met een K geschreven worden al komt Kato minder vaak voor dan Cato. Het betekent ‘de wijze’ of ‘scherpzinnig’. Het is dus een naam voor een slimme meid die scherpzinnig uit de hoek kan komen.

17. Mae

Mae is de stoerdere versie van Maya. Over de betekenis van de naam Mae lopen de meningen uiteen. In het Portugees betekent het moeder en in het Chinees zusje. Het is dus een naam voor een familiemens. Deze naam wordt vaak gecombineerd met een andere naam. Wil je de stoere versie, gebruik hem dan zonder iets erbij.

18. Maud

Dit is een Ierse naam die ‘sterke krijger’ betekent. Het is een mooie en krachtige naam in dit lijstje met stoere meiden namen. Een kind met deze naam zal haar mannetje dus wel kunnen staan.

19. Rox

Ook dit is een unisex naam. Al wordt Rox meer voor meisjes gebruikt. Het is een naam die vooral in Nederland voorkomt. Hij past bij een lieve, stoere meid.

20. Lou

Ook dit is een naam die aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden. Deze naam betekent ‘beroemde krijger’. Wil je een meer Nederlandse vorm van Lou, kies dan voor Loes.

Portret van een stoer meisje

21. Ava

Wil je leven in de brouwerij, kies dan voor de naam Ava als naam uit dit lijstje met stoere meiden namen. De naam betekent namelijk ‘stem’ of geluid’. Het is een variant op Eva wat ‘ de leven gevende betekent’.

22. Marijn

De naam Marijn komt van Marinus. Dat betekent ‘van de zee’. Deze naam wordt meestal aan jongens gegeven, maar de meisjesvariant is in opkomst. Wist je dat Martijn tegenwoordig ook kan als meisjesnaam?

23. Elena

Dit is in Nederland een heel populaire naam, maar de naam komt uit Italië. Het betekent ‘licht’, ‘fakkel’, of ‘zonnestraal’. Niet voor niks dus, dat de naam zo populair is. Iedereen wil wel een zonnestraal in huis.

24. Ella

Uit het overzicht met stoere meiden namen, wordt deze naam steeds vaker gekozen. De naam komt ook veel voor in Engelstalige landen. Zoals wel meer namen komt het van Elisabeth. In Italië betekent de naam ‘beeldschone fee’. Mooi hè!

25. Lina

Lina betekent ‘zacht’. Deze naam wordt internationaal veel gebruikt. Perfect dus voor een jongedame die graag op avontuur gaat. Maar wel eentje met een lief en zacht karakter.

Kenmerken van stoere meiden namen

Als je aan stoer denkt, dan denk je aan dapper, krachtig, flink en kordaat. Als je dat samenvoegt met een meisje dan kom je uit bij een meid die haar mannetje weet te staan. Eentje die assertief durft te zijn en wellicht geregeld een kwajongensstreek durft uit te halen. Eentje die in bomen klimt en hutten bouwt. Op avontuur vertrekt en in de modder springt. Eentje die niet alleen wil leren zwemmen, maar ook met een salto het zwembad in wil kunnen springen. Eentje die de wereld gaat ontdekken op haar eigen manier. Als jouw ogen gaan glimmen als je dit leest, dan zijn korte stoere meiden namen echt iets voor jou.

Stoer meisje op een klimmuur

In dit artikel vind je al 25 pittige, korte, stoere meiden namen. De lijst met mogelijkheden is gelukkig nog veel langer. Als je een stoere naam wil voor jullie kleine bengeltje, dan zijn er enkele kenmerken die vaak aan stoere meiden namen worden toegeschreven.

Kort en krachtig

Zoals waarschijnlijk wel al duidelijk was, worden korte namen vaak als stoer gezien. Meestal is de naam van oudsher veel langer en is het dus een afkorting van een langere naam (die veel minder stoer klinkt). Een korte naam heeft maximaal twee lettergrepen. Houd de naam kort en krachtig en ga er geen onnodige letters tussen plakken. Bedenk dat jullie kind haar naam haar hele leven moet schrijven en vaak zal moeten spellen. Hoe langer, hoe lastiger. Een korte naam is dus absoluut een goed idee als je stoere meiden namen zoekt!

Engels en internationaal

Engelse namen klinken vanzelf vaak stoer. Dat komt door de klanken in de Engelse taal. Een Engelse naam is dus een slimme, internationale keuze. Jouw kind kan er gerust mee de wereld in trekken.

Uiteraard mag iedereen de naam voor zijn kindje zelf kiezen, maar het is wel een goed idee om even te controleren hoe de naam klinkt in een andere taal. Zo klinkt de naam Joke bij ons best leuk, maar is het in het engels toch echt een grapje. De combinatie van de i en de j zoals wij die kennen, is in het Spaans niet gekend. Marijn wordt in het Spaans uitgesproken als ‘Marighen’. Of dit je keuze qua naam moet beïnvloeden, mag je zelf weten. Andersom gebeurt het namelijk ook. Buitenlanders geven hun kinderen ook namen waarom wij moeten lachen, of waarvan we de uitspraak niet snappen. Weet jij hoe je de Portugese naam João uitspreekt?

Stoer meisje

Let ook op, bij een naam met veel rijmwoorden. Vooral als het gaat om woorden die je liever niet hoort. Denk bijvoorbeeld aan de naam Ruth. Hoewel deze naam in onze cultuur volledig geaccepteerd is en stoer klinkt, zijn kinderen soms hard voor elkaar. Dat is dan weer niet leuk en niet stoer!

Uniseks namen

Uniseks namen zijn helemaal hip qua stoerheid. Net als namen met de letter x erin. Het zorgt ervoor dat de vooroordelen tussen meisjesgedrag en jongensgedrag wegvallen. Een stoere meid mag lekker zelf kiezen waarmee ze speelt en welke kleren ze draagt. Daar past een genderneutrale naam perfect bij. In de lijst kun je al meerdere vinden.

Tot slot

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met dit artikel over stoere meisjesnamen. Misschien zit de naam voor jullie oogappel er wel tussen! Of misschien heb je nu de inspiratie gevonden om zelf een naam te verzinnen. Bedenk wel dat niet alle namen worden toegestaan. Er zijn een paar regels rond naamgeving van je kind.

Denk goed na over de naam van jullie kind en volg je gevoel. Je gaat gegarandeerd overlopen van liefde zodra je jullie meisje vast hebt en je wilt het leven voor haar zo mooi mogelijk maken. Daar hoort een mooie naam bij en die mag uiteraard best stoer zijn!