4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Panty's voor tijdens je zwangerschap die met je meegroeien en ook nog ondersteunen, dat zijn de zwangerschapspanty's van Item M6. Inmiddels zit ik in de derde trimester van mijn zwangerschap en had ik het geluk dat ik de enorm fijne zwangerschapspanty’s mocht testen. Hieronder mijn ervaring!
zwangerschapspantys-mama-tights-m6

In het algemeen houd ik erg van (spijker)broeken, zwanger en niet-zwanger. Toch voelt het naarmate deze zwangerschap vordert steeds vaker fijner om een jurkje te dragen, gewoon omdat dat minder strak zit of zo. En valt je tweede (en derde) trimester zoals bij mij in herfst en winter, dan is het essentieel dat je goed zittende zwangerschapspanty’s in je garderobe hebt als je het mij vraagt. Blote benen zijn immers niet echt een aanrader bij storm, lage temperaturen of winterse neerslag. Nu had ik wel wat zwangerschapspanty’s (en een maillot, maar dat ziet er toch wat minder verfijnd uit) maar net als bij gewone panty’s is ‘heel houden-wassen-nog eens dragen’ van panty’s tijdens de zwangerschap een ware uitdaging voor mij.

Panty's die met je meegroeien

Item M6 is een merk met zogenaamde ‘intelligent legwear’: beenmode die echt iets doet met en voor je lichaam. In 2017 lanceerden ze speciale zwangerschapspanty’s – ook intelligent natuurlijk – en deze worden gekenmerkt door enerzijds een liftend en push-upeffect en anderzijds door compressietechnologie die zorgt voor een mooie pasvorm en betere bloedsomloop in de benen. ‘Mama: the tights that grow with you’ worden ze genoemd en ze beloven ‘beauty & care voor mommy’s to be vanaf de vijfde zwangerschapsmaand’.

De panty’s geven verlichting aan de rug, de bovenkant zorgt voor een extra push, en herbergen op de voorkant een schattig rood hart. Daarnaast liften en ondersteunen ze benen en billen voor perfecte zwangerschapscurves. Ik kreeg de Mama Tights Black 50 denier (€59,90), de Mama Tights Teint 30 denier (€49,90) en een paar kleurige sokjes om te testen.
zwangerschapspanty-mama-tights-item-m6

De test: comfortabel en stevig

Op een frisse herfstdag was het zover. Meteen bij het aantrekken merkte ik al verschil met de panty’s die ik normaal draag: de Mama Tights hebben een voorgevormd voetje en voelen zeer stevig, denk aan een (lichte) steunkous. Daardoor waren ze zelfs een beetje lastig omhoog te krijgen, met ook nog een dikke buik die in de weg zit. Maar het lukte en toen alles eenmaal zat waar het moest zitten, voelde de panty heerlijk aansluitend aan, zeker niet onaangenaam strak, door de perfecte pasvorm.

Een écht pluspunt wat mij betreft is dat ondanks mijn ruwe handen (want droog want koud buiten) en altijd aanwezige nagelhaakjes de panty toen ik ‘m eenmaal aan had onaangetast was, zonder haaltjes, ladders of ‘streepjes’ waar het weefsel al beschadigd is voordat je goed en wel je schoenen hebt aangetrokken. Hoewel de Mama Tights 40 en 50 denier zijn, zijn ze wat mij betreft ook niet echt vergelijkbaar met 40- en 50-denier-panty’s van een ander merk. Ze voelen gewoon veel steviger en dikker aan en dat vind ik persoonlijk wel fijn in een panty – zeker in de herfst en winter.

Ideaal aan de Mama Tights van Item M6 is ook dat de goede pasvorm en stevige feel van het weefsel blíjven, ook nadat je ze meerdere keren gedragen en gewassen hebt. Ze zijn het geld – want ja, ze kosten wat meer – dus zeker waard.
zwangerschapspanty-vooraanzicht
zwangerschapspanty-bovenaanzicht

Aanrader

Zijn er dan naast die wat hogere aanschafprijs geen nadelen te noemen? Niet echt, hoewel zoals gezegd het aan- en uittrekken wat moeizaam gaat als er een dikke buik in de weg zit (maar ja, dat is ook zo met een skinny positiejeans. Of gewoon met schoenen en sokken; met een babybuik moet je er nu eenmaal bij gaan zitten en er de tijd voor nemen). Nog een laatste minpuntje zijn de naden op het zitvlak: ik had de panty een keer aan tijdens een etentje waarbij ik de hele avond op een houten stoel zat en toen voelde ik op een gegeven moment de twee naden die over het zitvlak lopen wel irriteren. Maar ik had waarschijnlijk sowieso billenpijn gehad door die harde stoel. Kortom, de Mama Tights van Item M6 zijn zeker een aanrader als je zwanger bent.

Winactie: Win een Item M6 pakket t.w.v. €130,00!

Ben je zwanger en wil je kans maken op een Item M6 pakket t.w.v. €130,00 ? Laat dan een berichtje achter onder dit blog of op onder de Facebookpost. De winnares krijgt 2 panty’s (Mama Tights Black 30 of 50 den & de Mama Tights Teint 30 den) + een paar sokken.

De winactie loopt van vrijdag 19 januari tot en met maandag 22 januari. De winnares wordt op dinsdag 23 januari bekendgemaakt.

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Item M6. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.