Vijfjarigen staan __aan de vooravond van een mijlpaal: de overgang van kleuter naar een volwaardig schoolkind! Zelfs als ze nog niet naar school gaan, zullen ze veel schoolvaardigheden ontwikkelen, zoals brieven schrijven en veel knippen, plakken en creëren. Kunst-, ambachts- en wetenschapskits komen op deze leeftijd echt tot hun recht. Met het educatief speelgoed dat wij hebben verzameld, zal elke 5-jarige in de wolken zijn.

Waarom educatief speelgoed kopen?

Onderzoek toont aan dat spelenderwijs leren een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van een kind. Door middel van educatief speelgoed begint een kind te ontdekken wie het is. Zelfs in het begin van de ontwikkeling breidt de geest van een kind zich uit door alleen maar naar zijn omgeving te kijken en zijn omgeving in zich op te nemen. Het gebruik van educatief speelgoed kan kinderen helpen veel verschillende vaardigheden te leren die ze in hun leven nodig zullen hebben. Educatief speelgoed kan helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden, het oplossen van conflicten en hoe oorzaak en gevolg werken. Educatief speelgoed leert kinderen ook over dingen delen met anderen. Het helpt hun fijne en grove motoriek te ontwikkelen en stimuleert hun creativiteit en verbeeldingskracht. Maak je klaar voor verjaardagsfeestjes en andere geschenkideeën voor een 5-jarige, want dit speelgoed zal zeker al het plezier brengen.

1. Camera

Sommige kinderen zijn uit zichzelf super oplettend; het maakt deel uit van wie ze zijn. Andere kinderen vinden het moeilijk om details en nuances te ontdekken; ze houden van het grote geheel. Het maakt niet uit op welke manier kinderen fotografie benaderen, het zal hen helpen om de kleine details rondom hen te zien: het zien van mensen, kleuren, texturen, insecten, hoge bomen, contrasten, bewegingen en alles daar tussenin. Als je een camera aan een 5-jarige geeft en hij of zij is overweldigd, doe dan een soort speurtocht (laten we iets speciaals zoeken!). Maar je zult versteld staan van __wat ze allemaal vanzelf beginnen op te merken van zodra ze de camera in de hand nemen.

2. Karaoke machine

Zingen en muziek zijn belangrijk voor je kind, want ze hebben beide heel wat positieve effecten op zijn of haar ontwikkeling. Zingen moedigt je kind aan om zijn emoties te uiten en scherpt het vermogen om te communiceren tijdens het oefenen van lip- en tongbewegingen. Maar een van de grootste voordelen van zingen is het herhaaldelijk gebruik van de ‘geheugenspier’. Door een stukje informatie te leren dat aan een deuntje is gekoppeld, wordt die informatie sneller in de geest van een kind ingebed. De meeste kinderen leren het alfabet niet door simpelweg de letters uit te spreken, maar door ze te zingen. Naarmate je kind ouder wordt, kan de kracht van zingen in zijn of haar leven nog steeds buitengewoon nuttig zijn. Zingen kan worden gebruikt als een creatieve en leuke manier om het plezier en de prestaties te vergroten in vakgebieden waar kinderen normaal gesproken moeite mee hebben.

3. Experimenten set

Wetenschappelijke experimenten sets zijn innovatieve kits die exclusief zijn ontworpen om educatie en plezier te combineren. Deze kits zijn voornamelijk ontworpen om kennis te geven, omdat ze gedetailleerde en subtiele feiten bieden over verschillende aspecten van het leven en de natuurwetenschappen. Ze zijn vooral populair onder kinderen die nieuwsgierig zijn om te experimenteren. Je kind leert met deze kits verschillende takken van wetenschap verkennen, waaronder scheikunde, biologie, natuurkunde, ecologie en astronomie. De kits zijn speels en aantrekkelijk ontworpen zodat je kind er ontzettend veel plezier aan kan beleven. Zo biedt bijvoorbeeld het experimenten set van Buki Chemie maar liefst de mogelijkheid om 150 experimenten uit te voeren.

jongetje-speelt-met-rekenspeelgoed

4. Rekenspeelgoed

Rekenen is meer dan cijfers. Rekenen is noodzakelijk voor het dagelijks leven, ook voor je 5-jarige. Van dagelijkse activiteiten zoals klokkijken en de tafel dekken tot moeilijkere taken zoals het begrijpen van mobiele telefoonnummers. Naarmate kinderen en jongeren door levensfasen gaan, worden de dagelijkse eisen op het gebied van rekenen steeds complexer. Rekenvaardigheden geven kinderen een belangrijke start in hun leerproces en ontwikkeling. Ze helpen hen ook bij de voorbereiding op het dagelijkse leven van alle leeftijden. Bijvoorbeeld bij het omgaan met geld en het oplossen van problemen.

5. Alfabet spelletjes

Denk je dat het alfabetlied de enige manier is om het alfabet te leren? Denk nog eens na! Heel wat spellen, samengesteld door leraren en onderwijsprofessionals, helpen je __kind in een mum van tijd een alfabet professional te worden. In deze spellen strekt je 5-jarige zoon of dochter zijn of haar kennis verder uit dan alleen de letters achter elkaar opzeggen. In plaats daarvan hebben ze de kans om zich te concentreren op het individueel leren van elke letter, waarbij ze de naam, vorm en het geluid dat het creëert onder de knie krijgen. Voor een grotere uitdaging kun je kiezen voor een spel met hoofdletters en kleine letters, waarbij ze de twee verschillende vormen letter voor letter leren. Door het alfabet op te splitsen in meer toegankelijke brokken, hebben jonge kinderen de tijd om volledig te integreren wat ze hebben geleerd. Hierdoor behouden ze gemakkelijker de informatie wanneer ze doorgaan met het aanleren van nieuwe leesvaardigheden. Het leren van alle 26 letters van het alfabet – elk met hoofdletters en kleine letters – kan voor de kleintjes een ontmoedigende taak zijn, maar deze spellen zullen het vertrouwen van je kind de hoogte laten inschieten.

6. Puzzelen

Puzzels zijn meer dan enkel een spel om je kind een fijne tijd te bezorgen. Ze zijn een geweldige manier om de hersenen op latere leeftijd goed te laten functioneren, maar welke voordelen hebben ze voor 5-jarigen en andere jonge kinderen? We zijn enkele belangrijke feiten tegengekomen om te bewijzen dat puzzels het perfecte hersenvoedsel zijn, ongeacht de leeftijd van je kind.

Basisconcepten en vaardigheden

Een puzzel leert jonge kinderen over het concept van een ‘geheel’ en dat elk stuk een fractie is van het grotere geheel. Het helpt ook bij het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals vormherkenning, concentratie, het stellen van doelen, geduld en een gevoel van prestatie, wat voor je 5-jarige kind goed van pas zal komen van zodra hij of zij naar school gaat.

Fysieke vaardigheden

Puzzels helpen bij het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en fijne motoriek vanwege de precieze aard van het exact matchen van elk stuk. Er is enige co-relatie te zien in het vermogen van een kind om puzzels te voltooien en zijn handschriftvaardigheid, aangezien hij zorgvuldig moet werken.

Probleemoplossing

Kritisch denken, oordeel, visueel-perceptuele vaardigheden en geheugen worden allemaal getest met een puzzel. Er is maar één manier om een __puzzel te voltooien en deze kan niet worden bedrogen. Kinderen merken dat hun tijd met elke puzzel verbetert naarmate ze logischer gaan nadenken en tactieken ontwikkelen.

Teamwerk

Soms gaan kinderen de uitdaging van een grotere puzzel aan met een vriend of vriendin. Het ene kind kan de leiding hebben over het vinden van de buitenranden, terwijl een ander zich concentreert op een element erin – communicatie en het samen uitwerken is de sleutel tot de voltooiing van de puzzel. Door te puzzelen met de grote of kleine broer of zus leert je kind wat samenwerken betekent, wat hem of haar ook van pas zal komen op school en in het verdere leven.