10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buiten activiteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Sociale-mediasites zijn de favoriet onder kinderen, waardoor ze via chat contact kunnen houden met vrienden, nieuwe mensen met vergelijkbare interesses kunnen ontmoeten en foto's en video's kunnen delen. Naarmate ze opgroeien, willen de kinderen in contact komen met de virtuele wereld en met vrienden die steeds eerder naar sociale netwerken komen. Daarom is het noodzakelijk om een evenwicht te vinden tussen de online realiteit en de problemen van overmatig gebruik van sociale netwerken.

Als het goed wordt gebruikt, zijn sociale netwerken een geweldige plek voor jongeren om hun creativiteit te laten zien. Als ouder kunt u veel doen om ervoor te zorgen dat de ervaring van uw kinderen veilig en leuk is.In deze post hebben we een aantal adviezen opgesomd om je te helpen je tiener aan te moedigen de nodige tools te creëren om sociale media veilig te laten werken.

1. Facebook is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 13 jaar

Wist u dat niemand onder de 13 jaar een Facebook-account kan aanmaken? Er is echter geen concrete manier voor Facebook om deze limiet op te leggen, omdat iedereen kan liegen over zijn of haar geboortejaar. U moet ervoor zorgen dat uw kind geen sociaal netwerk account heeft aangemaakt voordat hij of zij 13 jaar oud is – of totdat u zich comfortabel voelt met het feit dat hij of zij een Facebook-identiteit heeft – wat na die leeftijd kan zijn.

2. Leer uw kind veilig gebruik te maken van sociale media

Ervaringen zijn essentieel voor de gezonde groei van uw kind en de meeste zijn gerelateerd aan het herhalen van veelvoorkomende activiteiten in de lesroutine. De wens om deel te nemen aan sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Instagram is de laatste tijd een van de grootste zorgen van de ouders. Maar het is niet genoeg om controle uit te oefenen, de relatie tussen vader en zoon moet leuk zijn, en niet alleen gekenmerkt worden door supervisie en gehoorzaamheid aan de regels. In plaats van de positie van dictator in te nemen, stimuleert u de creativiteit van het kind en geeft u voorbeelden van de risico's.

3. Creëer basisregels

Als uw kinderen oud genoeg zijn om de computer alleen te gebruiken, zijn ze ook oud genoeg om te begrijpen dat er regels zijn die moeten worden nageleefd. De beste manier voor gezinnen om het eens te worden over de basisregels is het creëren van een “contract” tussen iedereen. Idealiter zouden ouders en kinderen een open discussie moeten voeren over wat deze regels betekenen – en zich eraan houden.

4. Ken de gewoontes van uw kind

U hoeft zich niet te gedragen als een detective en de online bewegingen van uw kind te bespioneren, maar het is belangrijk dat u zich bewust bent van het soort websites waar hij naartoe gaat en de mensen met wie hij communiceert. Je weet met welke vrienden hij op school rondhangt – en je online vrienden zouden niet anders moeten zijn. Een van de regels moet zijn dat je toegang hebt tot je Facebook-vrienden en dat je kunt rondkijken wanneer je maar wilt.

onder-controle-van-moeder-op-social-media

5. Wees in het begin aan zijn zijde

Wat is de beste foto om aan al je vrienden te laten zien? Welke informatie is het waard om te onthullen op een sociaal netwerk? Deze eenvoudige vragen worden meestal gesteld bij de registratie van een website en het is belangrijk om voor elke vraag een accuraat antwoord te hebben. Ouders moeten hun kind opvolgen en op een bepaalde manier begeleiden in aspecten die betrekking hebben op de constructie van de identiteit. Het zeggen van de leeftijd, de favoriete activiteiten en het gewenste beroep voor de toekomst is een manier om aan de wereld bloot te stellen, het kind moet dit begrijpen met eenvoudige voorbeelden. In het begin is het ideaal om aan de kant van uw kind te staan wanneer het deze sites binnenkomt en de mogelijkheden en risico's die er bestaan uit te leggen.

6. Bewaak de beelden die uw kind post

Als uw kind foto's wil delen met vrienden via e-mail of sociale netwerken, zorg er dan voor dat u weet welke foto's worden gepost. Zorg ervoor dat de foto-inhoud volledig onschadelijk is (voor uw kind, vrienden en familie) en dat er geen herkenbare plaatsen op de achtergrond zijn.

7. Het belangrijkste is om een goed voorbeeld te zijn van het gebruik van sociale media

Als u uw Facebook-pagina elke minuut post en bijwerkt of elke gelegenheid aangrijpt om “even iets te bekijken”, schept u een precedent over het gebruik van sociale netwerken door uw kind. Vergeet niet jezelf af te vragen of je het goede voorbeeld geeft en het juiste gebruik van de technologie aantoont.