Als je zich zorgen maakt over de tijd die jouw kind voor de TV doorbrengt, probeer dan een evenwicht te bereiken, inclusief activiteiten en het nakomen van verplichtingen; houd er ook rekening mee dat hij het voorbeeld van de ouders en de familieleden zal volgen.

Je kind kan TV kijken, ja, maar dat kan geen probleem worden. We leven in een steeds meer geglobaliseerde omgeving en de aanwezigheid van technologie wordt steeds sterker. Deze situatie leidt ertoe dat we ons zorgen maken over de dagelijkse tijd die onze kinderen aan TV kijken.

Televisie is een van de meest voorkomende objecten van vermaak in huizen vandaag de dag. Bovendien is het vandaag de dag mogelijk om de TV aan te sluiten op het internet. Het is voor veel mensen een traditie om na het diner bij de familie te zitten om het avondprogramma te bekijken.

Kan jouw kind TV kijken? Veelgestelde vragen

Het is moeilijk te bepalen wat de tijdslimiet is voor jouw kind om TV te kijken. Het belangrijkste is echter om uit te vinden wanneer de televisie een probleem wordt.

Hoe lang kan jouw kind TV kijken?

Hoewel televisie nu een bijna perfecte vervanger voor babysitters is geworden, is het raadzaam om een tijdstip vast te stellen waarop jouw kind naar programma's kan kijken. Probeer educatieve inhoud in de programmering op te nemen, wat het constante leren van jouw kind zal verrijken.

In plaats van jouw kind gewoon achterover te laten leunen en alles op TV te bekijken, kiest je zorgvuldig een programma dat geschikt is voor zijn of haar leeftijd. Kies programma's die boeiend, stimulerend en educatief zijn.

Vermijd dat de TV de hele tijd aanstaat. Het apparaat mag niet worden gebruikt als 'achtergrondgeluid'. Zet in plaats daarvan de juiste muziek op en laat de kinderen betrokken raken en zich concentreren op een specifieke activiteit, of je nu betrokken bent of niet. Kinderen in staat stellen zich te concentreren op fantasievolle, niet-afleidende spelletjes is cruciaal voor de creatieve ontwikkeling.

Wat zijn de gevolgen van te veel TV kijken?

Een kind moet de constante aanwezigheid van zijn of haar ouders hebben, dus beide moeten kijken en toezicht houden op wat het kind kijkt. Een kind dat via de televisie aan een opleiding wordt overgelaten, zal een kind zijn dat wordt blootgesteld aan allerlei programma's, zowel positieve als negatieve.

Het is belangrijk om alert te zijn op de boodschap die de programma's bieden. Ze zullen een zeer sterke invloed uitoefenen op het kind. Momenteel zijn er veel programma's met waardevolle inhoud voor jouw kind. Pas de programmering aan jouw smaak aan.

Het is belangrijk om grenzen te stellen, duidelijke regels op te stellen en de hoeveelheid tijd die jouw kind kan besteden aan TV kijken; dit apparaat hoeft geen onderwerp van discussie te zijn. Je kunt het gebruiken om jouw kind te belonen als het zijn verplichtingen nakomt en om het onderwijs dat het thuis en op school krijgt te versterken.

Stel tijdslimieten en volg ze op. Gebruik een timer om de verwachtingen van de kinderen te beheren en laat ze weten hoeveel tijd ze nog hebben om de tv uit te zetten. Vermijd lange films totdat je kind echt kan begrijpen wat er in die films gebeurt.

Hoe vermijd je overmatig gebruik van TV?

Er zijn een aantal alternatieven om het overmatig gebruik van de televisie te reguleren, die je moet weten hoe je moet kiezen, afhankelijk van de smaak van jouw kind. Het is belangrijk dat je weet dat je je kind niet moet dwingen om dingen te doen die het niet leuk vindt. Probeer altijd te bemiddelen en te onderhandelen om tot een akkoord te komen.

Stimuleer de verantwoordelijkheid

Laat het gebruik van de TV pas los nadat het kind zijn plichten heeft vervuld; de verantwoordelijkheid zal hem leren zijn doelen te bereiken gedurende het hele leven. Hoe kleiner de kinderen, hoe gemakkelijker het zal zijn om gewoontes en waarden uit te dragen.

Stel regels op en eis dat jouw kind de taken uitvoert. Laat hem zien dat als hij een verantwoordelijk kind is, hij positieve resultaten krijgt in alles wat hij doet. Hoe meer tijd jouw kind bezig is met recreatieve taken, hoe minder tijd hij of zij hoeft te besteden aan activiteiten die niet pedagogisch zijn.

Indien mogelijk, schrijf jouw kind in voor sportieve of artistieke activiteiten

Kinderen zijn wezens vol energie. Stimuleer hen om deze energie te kanaliseren naar verschillende activiteiten die hun groei verrijken en nuttig zijn voor hun leven.

Vraag jouw kind wat hij of zij graag doet: ze kunnen artistieke of sportieve activiteiten overwegen die hun talenten zullen ontwikkelen, en ze zullen ook een goede gelegenheid zijn om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Stimuleer het lezen thuis

Het is essentieel dat je de tijd neemt om met je kleintje te lezen. De tijd die jouw kind besteedt aan televisie kijken is een tijd die je ook kunt gebruiken om met hem te delen en hem de waarde van het lezen van een goed boek te leren. Dit zal jouw verbeelding en waardering voor boeken stimuleren.

Conclusie

Jouw zoon kan tv kijken, ja, maar met mate. Om het gebruik van dit apparaat te verminderen, zet het niet aan tijdens de lunch of laat het niet voorbijgaan aan de bedtijd om naar jouw favoriete programma te kijken. Kinderen leren door het voorbeeld te geven, dus maak geen misbruik van het gebruik van televisie of een ander technologisch apparaat.

Maak ook tijd om bij je kinderen te zijn. Vergeet niet dat je de familie bij elkaar moet houden, dus zet je in en geniet van elke minuut met je kleintjes. Waardeer deze momenten, praat met ze. Gebruik de dagelijkse dynamiek om jouw kind te betrekken bij de activiteiten van het gezin en maak even afstand van de technologie.