Er is tegenwoordig zoveel speelgoed op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, de gekste dingen worden verkocht. Maar zoals je wellicht al hebt ondervonden, speelt een peuter net zo lief met een afstandsbediening of een leesbril. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het punt is, het simpelste speelgoed kan een peuter al ontzettend leuk vinden. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een peuter, maar heb je geen idee wat je zou moeten kopen? Wellicht vind je hier dan wat inspiratie. Hier onder vind je een lijstje van speelgoed waar je elke peuter blij mee kan maken!

1. Blokken

Al vanaf het eerste moment dat een kind leert spelen, zijn blokken favoriet. Ook peuters vinden het nog altijd erg leuk om met blokken te spelen. Ze bouwen graag hoge torens en laten graag zien wat ze allemaal kunnen maken met blokken. Het is behalve erg leuk om mee te spelen, ook nog eens goed voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht.

2. Bal

Peuters vinden het altijd leuk om met een bal te spelen. Rollen, gooien en schoppen, alleen of samen. Het is simpel speelgoed maar het is vaak een van de speelgoedjes waar het meeste mee gespeeld wordt. Het is bovendien ook speelgoed waar een kind actief mee speelt, goed voor de lichaamsbeweging.

3. Puzzel

Bij puzzels denk je wellicht aan ingewikkelde legpuzzels, maar er zijn hele leuke puzzels voor peuters te vinden. Peuters vinden het ook erg leuk om te puzzelen! In het begin vinden ze het soms nog wat moeilijk, wat ze des te trotser maakt wanneer ze de puzzel na veel oefenen in een keer afmaken. Er zijn simpele vormpjes puzzels, dan hoeft alleen een vormpje van bijvoorbeeld een dier in het juiste vakje gepuzzeld te worden. Maar er zijn ook peuter legpuzzels, deze geven iets meer uitdaging. Puzzelen is bovendien cognitief verantwoord speelgoed.

4. Knutsel speelgoed

Elke peuter vind het leuk om te kleien, tekenen, schilderen of knutselen. Er zijn ontzettend veel soorten knutsel speelgoed op de markt. Let wel altijd op de leeftijdsaanduiding op het speelgoed, niet al het knutsel speelgoed is geschikt voor peuters. Knutselen is ook leuk om samen te doen, en peuters doen graag dingen samen!

5. Loopauto of fiets

Een mooie loopauto of loopfiets valt ook altijd in de smaak bij peuters. Ze vinden het maar al te leuk om rond te crossen en te laten zien hoe hard ze kunnen gaan! Je kunt kiezen uit echte kleine auto replica's, leuk voor de jongens. Maar je hebt ook hele leuke dieren loopauto's, Wheely Bugs genaamd. Deze zijn al geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar maar ook peuters hebben hier nog veel plezier van.

6. Interactief speelgoed

Al het speelgoed waar knopjes op zitten en waar muziek uit komt vinden peuters leuk. Je hebt tegenwoordig eindeloos veel soorten interactief speelgoed. Zo heb je interactieve ijscokarren, waar je peuter zelf ijsjes kan maken en opdrachten kan doen. Maar ook interactieve picknickmanden, auto banen en prinsessen kastelen. Voor elke peuter is wel iets leuks te vinden.

7. Poppen en knuffels

Bij poppen denk je al snel aan meisjes speelgoed, maar ook voor jongens zijn leuke poppen te vinden. Peuters zijn op de leeftijd dat ze al wat fantasie gaan gebruiken, ze vinden het dan ook leuk om verhaaltjes te verzinnen met poppen en om er mee te kletsen. Als je weet welk tekenfilm figuur een peuter leuk vind, zul je hem of haar zeker blij maken met een pop of knuffel van dat figuur!

8. Tekenfilm figuren

Over tekenfilm figuren gesproken, een peuter vind meestal alles leuk wat met zijn of haar favoriete tekenfilm figuur te maken heeft. Vaak is er een hele speelgoedlijn om een tekenfilm heen gebouwd, het gaat vaak van boekjes, tot knuffels, speelgoed en lunch trommels. Genoeg keuze dus!

9. Boeken

Peuters lezen graag een boekje. Ze vinden voorlezen leuk, maar vinden het ook leuk om alleen te “lezen”. Ze kijken graag naar de plaatjes en soms verzinnen ze het verhaaltje er zelf bij. Kijk daarom vooral even bij de kinderboekerij

Een peuter is al snel blij

Speelgoed hoeft ook zeker niet duur te zijn, een peuter kijkt niet naar de prijs. Met al dit speelgoed zal een peuter uren zoet zijn!