De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen.

De kinderen zijn waarschijnlijk echt uit hun kleren van vorig jaar gegroeid. Je mag daarom opnieuw de leukste outfit samenstellen, zodat jouw oogappel er ook dit jaar weer mooi uitziet met de feestdagen. Waar ga jij voor kiezen? Chique, of gewoon relaxt en stijlvol? Onderstaande tips gaan je direct helpen om de goede keuzes te maken bij het kopen van nieuwe kinderkleding voor de feestdagen.

Verschillende soorten kinderkleding voor de feestdagen

Tip 1: Kies voor duurzaam

De feestdagen zijn een ideale gelegenheid om je een goed gevoel te bezorgen. De familie komt samen en er is liefde en warmte. Diezelfde liefde mogen we ook tonen aan de planeet. Zo kunnen onze kinderen en kleinkinderen er ook nog van genieten.

Om zelf je steentje bij te dragen hoef je maar kleine dingen te ondernemen. Geen plastic in de natuur gooien en zuinig zijn met energie en water zijn acties die iedereen gelukkig steeds beter doet. Maar wist je dat je ook duurzame kinderkleding voor de feestdagen kunt kopen?

Duurzame kleding wordt gemaakt op een manier waarop het minder impact heeft op het milieu. Deze kleding is ook diervriendelijk. Daarnaast wordt er bij het fabriceren rekening gehouden met de mensenrechten. Op de site van OTTO kun je bij ieder kledingstuk zien of het duurzaam werd geproduceerd.

Tip 2: Kies voor tijdloos bij het kopen van kinderkleding voor de feestdagen

Het is zonde om een nieuwe set kleren aan te schaffen voor eenmalig gebruik. Dat zou ook niet duurzaam zijn. Kies dus kleding die jouw kind na de feestdagen ook nog kan dragen.

Zo verkoopt OTTO kinderrokjes waar een legging onder kan. In de zomer laat je de legging gewoon weg en heeft jouw dochter een hip rokje waarmee ze prima naar school kan. Andersom kan ook. Kies voor de feestdagen voor een zwart jurkje en fleur hem na de feestdagen op met een bont gekleurde legging. Al kan deze combinatie ook prima tijdens de feestdagen.

Voor de jongens geldt hetzelfde. Er is niemand die jou verplicht om je zoon in driedelig kostuum aan het kerstmaal te laten verschijnen. Een spijkerbroek met een hemd zijn al netjes genoeg. Desnoods kan er een trui over het hemd gedragen worden. Na de feestdagen kunnen deze kledingstukken anders gecombineerd worden.

Trendy kinderkleding voor de feestdagen

Tip 3: Kies voor comfortabel

Kinderen gaan echt niet braaf op de bank zitten omdat het een feestdag is. Ze willen juist met hun neefjes, nichtjes of andere kinderen kunnen ravotten. Daar moeten ze dan ook alle mogelijkheden voor krijgen. Het is gezond en belangrijk voor hun ontwikkeling dat ze kunnen spelen en bewegen.

Bij de aankoop van de feestkleding dien je daar rekening mee te houden. Het mag er zeker netjes uitzien, maar de kleding mag de beweging niet belemmeren. Een kinderbroek met genoeg stretch is dus zeker een aanrader. Ook voor rokjes en jurkjes kies je het beste een rekbare stof. Je zoon of dochter zal je dankbaar zijn.

Tip 4: Kies voor hip

Nette kleding hoeft niet saai te zijn. Vooral voor de meisjes is er kleding te vinden met de leukste patronen. Een jurkje met sterretjes kan perfect voor tijdens de feestdagen, maar kan daarna ook nog gewoon gedragen worden. Ben jij de trotse ouder van een stoere meid, kleed haar dan ook zo. Een hippe broek met een t-shirt en een bouwvakkers hemd, toveren haar om tot een pittige dame. Haren los en feesten maar!

Voor de jongens zijn er ook diverse stijlen mogelijk als je kinderkleding voor de feestdagen gaat kopen. Zo is een skate outfit hartstikke leuk. Het ziet er sportief uit en zal zeker in de smaak vallen. Ook zijn de baggy broeken helemaal in de mode. Deze kun je gewoon combineren met een net hemd. Hip maar netjes.

Let erop dat de kleding bij jouw kind past. Kies de stijl waarin hij of zij zich prettig voelt als je kinderkleding voor de feestdagen gaat kopen.

Accessoires bij kinderkleding voor de feestdagen

Tip 5: Doe eens gek bij het kopen van kinderkleding voor de feestdagen

Tot slot mag je voor de feestdagen best eens gek doen. Dat lukt prima met accessoires. Maak de outfit af met een rendiergewei diadeem, kies voor kerstballen als oorbellen of doe glittergel in het haar van je zoon. Laat je fantasie zijn gang gaan bij het kopen van kinderkleding voor de feestdagen. Zo maak je er echt iets speciaals van. Fijne feestdagen!