Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

De Stokke Flexi Bath is een opvouwbaar babybadje. Ontzettend handig als je niet al te groot woont of als je op vakantie graag een badje mee wilt nemen. Wij hebben zelf een gewoon bad, maar ik testte het opvouwbadje graag omdat ik benieuwd was of het ons badritueel kon vergemakkelijken omdat we geen babybadje hebben. Dat was namelijk één van die babyuitzet-dingen die we destijds geleend hadden; tummytub én badje met standaard welteverstaan.

Inmiddels is de dreumes niet meer zo van het stil zitten (lees: staat, loopt en klimt alleen maar) in bad maar wie weet komt dat vóór zijn vierde verjaardag nog wel terug (#wishfulthinking). Dat is namelijk de leeftijd tot welke je de Stokke Flexi Bath ongeveer kunt gebruiken. Met de optionele Newborn Support kun je het opvouwbadje vanaf de geboorte gebruiken dus het is zeker iets dat je voor de langere termijn aanschaft. Bovendien kun je de Flexi Bath met een beetje inventiviteit nog voor andere doeleinden gebruiken, waarover meer in de PS regel onderaan dit artikel.

stokke-snel-onder-de-douche

Stokke Flexi Bath: opvouwbaar en veilig babybadje

Goed, tijd om verslag te doen van mijn ervaringen met de Stokke Flexi Bath. Op een avond dat Teun in bad moest, heb ik het badje in de douchebak gezet en gevuld met water en badschuim. Dat vullen ging vlot en eenvoudig met de douchekop, het badje vormt zich snel tot een rechthoekige bak door het gewicht van het water. Er staat een handige maximumstreep voor baby’s van 0 tot 10 maanden; ik heb er wat meer water in gedaan omdat meneer prima kan zitten en het hoofd boven water kan houden. Wat speeltjes erin en het badje was klaar voor gebruik. En hij ging er warempel lekker bij zitten. Snel een foto gemaakt!

stokke-dreumes-zit

Al gauw was zitten echter niet meer interessant voor Teun en moest hij de buitenkant van het badje checken, maar toen was ik al overtuigd van het gemak van het Stokke-badje. Het is een fijn alternatief voor een gewoon groot bad waarin veel meer water moet en… had ik de antisliponderkant al genoemd? Onmisbaar bij klimgrage dreumesen.

De Stokke Flexi Bath is verkrijgbaar in meerdere kleuren, heeft diverse designprijzen gewonnen en is gemaakt van degelijk materiaal. Er zit een grappig gevormde stop (kon ook op belangstelling van de dreumes rekenen) in maar als je het in de douchebak zet zoals ik, kun je de Flexi Bath ook makkelijk omkiepen om het water eruit te laten. Op reis moet de Stokke Flexi Bath ook superhandig zijn want het badje is licht van gewicht, compact opvouwbaar en dus eenvoudig mee te nemen.

stokke-verwarming

Prima alternatief voor het grote bad

Al met al ben ik zeker te spreken over de Flexi Bath van Stokke. Ik vind het een prima vervanger voor het grote bad: je hebt het snel gevuld en leeg gelaten, bespaart dus water en je hoeft er geen badranden voor leeg te ruimen (ja, dat moeten wij dus elke keer doen als meneer gaat badderen). Daarnaast kan ik me voorstellen dat het zeker voor kleinere, minder beweeglijke baby’s en bij weinig ruimte ideaal is. Wij gaan het de Stokke Flexi Bath gegarandeerd vaker gebruiken, bijvoorbeeld als mijn kind ‘even snel’ in bad moet en een kort badritueel gewenst is.

stokke-met-kleren-aan

Aanvullende informatie over Stokke Flexi Bath

Naast het opvouwbare babybad van Stokke, is er ook een XL versie beschikbaar. In de XL versie van Stokke Flexi Bath maken je opgroeiende kinderen samen plezier in het badje. Door de grotere afmeting is er meer ruimte om plezier te maken en om te spelen. De XL versie is geschikt voor kinderen tot ongeveer 6 jaar, samen met een broertje of zusje. Aangezien de veiligheid van kinderen voor alles gaat, is het bad voorzien van een anti-slip bodem en een badstop met warmtesensor. Meer informatie vind je op de website van Stokke.

PS. Het Stokke babybadje is ook ideaal als speeltoestel voor dreumesen, zonder water uiteraard – als voetenbad voor jezelf op warme dagen, binnen of buiten, en als baby-/kinderbadje in de tuin.

Dit blog over de Stokke Flexi Bath is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.