Review Stokke Flexi Bath: opvouwbaar babybadje

Ank - 13-09-2016
stokkeflexi-bath-header

De Stokke Flexi Bath is een opvouwbaar babybadje. Ontzettend handig als je niet al te groot woont of als je op vakantie graag een badje mee wilt nemen. Wij hebben zelf een gewoon bad, maar ik testte het opvouwbadje graag omdat ik benieuwd was of het ons badritueel kon vergemakkelijken omdat we geen babybadje hebben. Dat was namelijk één van die babyuitzet-dingen die we destijds geleend hadden; tummytub én badje met standaard welteverstaan. Inmiddels is de dreumes niet meer zo van het stil zitten (lees: staat, loopt en klimt alleen maar) in bad maar wie weet komt dat vóór zijn vierde verjaardag nog wel terug (#wishfulthinking). Dat is namelijk de leeftijd tot welke je de Stokke Flexi Bath ongeveer kunt gebruiken. Met de optionele Newborn Support kun je het opvouwbadje vanaf de geboorte gebruiken dus het is zeker iets dat je voor de langere termijn aanschaft. Bovendien kun je de Flexi Bath met een beetje inventiviteit nog voor andere doeleinden gebruiken, waarover meer in de voetnoot*.

stokke-snel-onder-de-douche

Stokke Flexi Bath: opvouwbaar en veilig babybadje

Goed, tijd om verslag te doen van mijn ervaringen met de Stokke Flexi Bath. Op een avond dat Teun in bad moest, heb ik het badje in de douchebak gezet en gevuld met water en badschuim. Dat vullen ging vlot en eenvoudig met de douchekop, het badje vormt zich snel tot een rechthoekige bak door het gewicht van het water. Er staat een handige maximumstreep voor baby’s van 0 tot 10 maanden; ik heb er wat meer water in gedaan omdat meneer prima kan zitten en het hoofd boven water kan houden. Wat speeltjes erin en het badje was klaar voor gebruik. En hij ging er warempel lekker bij zitten. Snel een foto gemaakt!

stokke-dreumes-zit


Al gauw was zitten echter niet meer interessant voor Teun en moest hij de buitenkant van het badje checken, maar toen was ik al overtuigd van het gemak van het Stokke-badje. Het is een fijn alternatief voor een gewoon groot bad waarin veel meer water moet en… had ik de antisliponderkant al genoemd? Onmisbaar bij klimgrage dreumesen. De Stokke Flexi Bath is momenteel verkrijgbaar in vier kleuren, heeft diverse designprijzen gewonnen en is gemaakt van degelijk materiaal. Er zit een grappig gevormde stop (kon ook op belangstelling van de dreumes rekenen) in maar als je het in de douchebak zet zoals ik, kun je de Flexi Bath ook makkelijk omkiepen om het water eruit te laten. Op reis moet de Stokke Flexi Bath ook superhandig zijn want het badje is licht van gewicht, compact opvouwbaar en dus eenvoudig mee te nemen.

stokke-verwarming

Prima alternatief voor het grote bad

Al met al ben ik zeker te spreken over de Flexi Bath van Stokke. Ik vind het een prima vervanger voor het grote bad: je hebt het snel gevuld en leeg gelaten, bespaart dus water en je hoeft er geen badranden voor leeg te ruimen (ja, dat moeten wij dus elke keer doen als meneer gaat badderen). Daarnaast kan ik me voorstellen dat het zeker voor kleinere, minder beweeglijke baby’s en bij weinig ruimte ideaal is. Wij gaan het de Stokke Flexi Bath gegarandeerd vaker gebruiken, bijvoorbeeld als Teun ‘even snel’ in bad moet en een kort badritueel gewenst is. De Stokke Flexi Bath is verkrijgbaar in wit, blauw, roze en doorzichtig en kost €39,95. De Newborn Support is verkrijgbaar voor €14,95.

stokke-met-kleren-aan

* Voetnoot: het Stokke babybadje is ook ideaal…

- als speeltoestel voor dreumesen, zonder water uiteraard - als voetenbad voor jezelf op warme dagen, binnen of buiten - als baby-/kinderbadje in de tuin Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Ank woont in het oosten van Brabant samen met haar vriend en hun twee zoontjes (2015 en 2018). Na zeven jaar als copywriter en hoofdredacteur gewerkt te hebben, maakte ze in 2013 de stap naar het onderwijs als docent schrijfvaardigheid aan een hbo-instelling.
lees meer blog's van Ank

Ook veel gelezen:
Social
Partners