Een goede start van de dag is belangrijk. Voor iedereen, maar zeker voor kleine kinderen. Zo geeft een gezond ontbijt een voedzame start voor een energieke dag. Biologische ontbijtpap is een heel goede en voedzame keuze als ontbijt voor baby’s en kleine kinderen.

Welke biologische ontbijtpap kies jij voor je kind?

biologische-haver-en-boekweit-pap

Er is zo veel keuze in papjes, welke pap kies jij voor je kind? De Biologische Haver & Boekweit pap van de Kleine Keuken is een heel voedzaam ontbijt. De biologische ontbijtpap is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden, maar ook voor oudere kinderen is het heel geschikt als goede start van de dag. Zoals alle producten van de Kleine Keuken is Biologische Haver & Boekweit pap biologisch en bevat het geen kunstmatige toevoegingen. Wist je dat in veel papjes die je in de supermarkt kunt kopen voor baby’s en kinderen vaak een hoog gehalte aan suikers zit? De biologische ontbijtpap van de Kleine Keuken is een bron van ijzer, zink en vezels en bevat geen toegevoegde suikers, alleen van nature aanwezige suikers.

Wat deze biologische ontbijtpap verder uniek maakt is dat er meerdere granen worden gebruikt, zoals haver, boekweit en quinoa. Deze zijn behalve heel voedzaam ook makkelijk verteerbaar. Een fijne afwisseling met tarwe, waar je kind vaak al genoeg van binnenkrijgt via het eten van boterhammen.

biologische-ontbijtpap-volkoren-de-kleine-keuken

Als je kind haar eerste verjaardag al heeft gevierd, blijft pap een gezonde start van de dag. Daarom heeft de Kleine Keuken nu een nieuwe pap voor kinderen vanaf 12 maanden: Biologische Ontbijtpap Volkoren. De Volkoren Ontbijtpap is gemaakt van 100 % volkoren granen, met alleen volkoren haver (dat van nature een zoetige smaak heeft) en volkoren spelt. Een lekkere pap met vezels en mineralen. Behalve een beetje vitamine B1 is er niets aan toegevoegd. Puur en laag in suikers.

Waarom is afwisseling zo belangrijk voor je kind?

Afwisseling in het eetpatroon is niet alleen belangrijk om je kind te laten wennen aan verschillende smaken en texturen, maar ook omdat elk ingrediënt andere bouwstoffen met zich meebrengt. Door een grote variatie aan ingrediënten krijg je veel soorten vezels, vetzuren, vitamines en mineralen binnen.

Mocht het zo zijn dat je door een deskundige wordt geadviseerd om je baby bij te voeden, dan is de Haver & Boekweit pap ook geschikt vanaf 4 maanden. Deze is een stuk voedzamer dan rijstebloempap, waar als ingrediënt alleen geraffineerde witte rijstebloem in zit.

Het belang van een goede start

Bovendien is afwisseling in een gezond eetpatroon ook belangrijk voor de rest van het leven van je kind. ‘De eerste jaren van een kind tellen voor tien,’ aldus de Kleine Keuken. Uit onderzoek blijkt dat de eerste duizend levensdagen van een kind van grote invloed zijn op een levenslange gezondheid.

Waarom zijn die eerste jaren van een kind zo belangrijk?

In de eerste levensjaren is je kind volop in ontwikkeling. Van organen tot weefsels tot hersenen: je kind heeft goede bouwstoffen nodig uit voeding om haar of zijn lichaam op te bouwen. Daarnaast worden in die eerste jaren ook smaakvoorkeuren ontwikkeld. Daarom is een gevarieerd eetpatroon zo belangrijk.

Kinderen moeten wennen aan smaken

Wist je dat je gemiddeld 12 keer een smaak moet proeven voordat je eraan went? Het lichaam wordt dan als het ware ‘geprogrammeerd’ voor de rest van het leven. Zo weten ze hoe ze hun werk moeten doen. Daarom is een balans in voeding zo belangrijk voor kinderen die eerste paar jaar.

Over de Kleine Keuken

de-kleine-keuken-ontbijt

De Kleine Keuken heeft als missie dat alle kinderen op de wereld gezond en energiek op kunnen groeien. Om dat te bereiken ontwikkelen zij gezonde en biologische alternatieven voor tussendoortjes, broodbeleg en ontbijtjes. Betaalbaar en te koop in de supermarkt. Sinds kort heeft de Kleine Keuken ook een verzorgingslijn voor baby’s met 100% natuurlijke ingrediënten.

Producten van de Kleine Keuken, zoals de Biologische Haver & Boekweit pap en de Biologische Ontbijtpap Volkoren zijn te koop bij onder andere Picnic, Plus, Jumbo, Albert Heijn en Landmarkt. Wil je meer informatie over de biologische ontbijtpap van de Kleine Keuken of heb je andere vragen over voeding voor je kleintje? Het team staat altijd voor je klaar voor advies of inspiratie!

Dit artikel over biologische ontbijtpap voor kinderen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Headerfoto credits: @kijkjebijliset via Instagram