Een tienermoeder wordt vaak als een drama gezien in de huidige maatschappij. Dit hoeft echter niet altijd een drama te zijn. Bij dezen 4 redenen waarom je ook als tiener een kind kan hebben en wat er zo leuk aan is.

1. Je bent jong dus je kind kan langer van je genieten

Een voordeel van het zijn van tienermoeder is het feit dat je nog jong bent. Dit betekent dat je qua leeftijd niet extreem veel verschilt met de leeftijd van je kind. Dat heeft natuurlijk een aantal grote voordelen. Allereerst betekent dit dat je dus jonger bent en de kans groter is dat je langer in leven blijft. Dan moet je natuurlijk wel een beetje op je gezondheid letten, maar de kans dat je kind lang van je kan genieten is aanzienlijk groter dan wanneer je een oude moeder bent. Bij oude moeders is het namelijk zo dat ze qua leeftijd veel verschillen met hun kind. Dit brengt als risico met zich mee dat een kind hun moeder sneller kan verliezen. En dat is natuurlijk een tragedie die je het liefst zo lang mogelijk wilt uitstellen. Als tienermoeder heb je daar geen last van. Je bent nog jong en vitaal en dat betekent dat je ook veel leuke dingen met je kind kan ondernemen.

2. Energie

Dat brengt ons dan ook op het tweede punt. Als tienermoeder ben je doorgaans een stuk energieker dan een oudere moeder. Dat is natuurlijk ook wel enigszins logisch. Je bent immers nog jong en vitaal. Wanneer je 40 bent en je krijgt een kind dan ligt dat wel anders. Dan begint de ouderdom namelijk al parten te spelen en dat kan erin resulteren dat je minder fysiek bent. Dat kan er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen leuke dingen met je kind kan ondernemen. En kinderen houden er echt van om leuke dingen te ondernemen. Als tienermoeder kun je van alles met je kind doen. Je kunt bijvoorbeeld samen met je kind naar de speeltuin. Daar kun je bijvoorbeeld gezamenlijk van de glijbaan af. Maar ook heerlijk door de stad banjeren is natuurlijk leuk. Je hebt nog krachtige benen als tienermoeder, dus dat moet helemaal geen probleem zijn. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Als tienermoeder heb je het vaak zwaar, dus daarom is het van belang dat je het van een positieve kant bekijkt. De situatie valt toch niet meer te veranderen, dus daarom moet je het zo mooi mogelijk proberen te maken.

3. Je zit meer op 1 level

Een ander voordeel van tienermoeder zijn, is het feit dat je veel sneller op één level met elkaar zit. Wanneer er een groot leeftijdsverschil tussen moeder en kind ligt, kan dit er namelijk voor zorgen dat er veel problemen ontstaan. Je ligt namelijk op een hele andere lijn. Als tienermoeder is dit echter niet het geval. Je begrijpt je kind dan veel beter, omdat je qua leeftijd nog niet heel ver uit elkaar ligt. Dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. De kans is dan namelijk groter dat je meer gemeenschappelijks met je kind hebt. Daarnaast kun je ook meer dingen met elkaar delen, omdat je in dezelfde tijd bent opgegroeid. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de technologie die veel ouders tegenwoordig hebben. Als tienermoeder heb je daar weinig problemen.

4. Je bent bijzonder

Het zijn van tienermoeder is heel uniek. Het gebeurt namelijk niet vaak en kan nog wel eens veroordeeld worden door de omgeving. Dat is natuurlijk heel erg jammer, want het is zo dat veel tienermoeders daar veel last aan ondervinden. Het is vaak logisch dat je je daar iets van aantrekt, maar het is belangrijk om dat niet te doen. Iedereen heeft zijn oordeel doorgaans namelijk al over je klaar liggen. Veel mensen zullen denken: ach zo’n jong iemand kan geen kind opvoeden. Maar dat is natuurlijk onzin. Het gaat erom hoe je je gedraagt en niet om hoe oud je bent. Er zijn namelijk heel veel onvolwassen mensen die in de 40 zijn. Maar ook veel volwassen mensen die veel jonger zijn. Juist door als tienermoeder te laten zien dat je goed voor je kind kunt zorgen, kun je een spreekwoordelijk statement afgeven aan de omgeving. En je bent dan ook nog eens bijzonder, want het is een hele prestatie als je het op voor elkaar krijgt om je kind op een goede manier op te voeden!