Je bent heus niet de eerste vrouw op de wereld die gelijk denkt dat ze zwanger is wanneer jouw ongesteldheid een dag op zich laat wachten. Wellicht draag jij wel een klein wonder in jouw buik, maar het kan natuurlijk ook vals alarm zijn. Wil jij weten welke gedachten er om de hoek kunnen komen kijken wanneer je denkt dat je zwanger bent? Lees dan gauw verder, wij hebben de meest voorkomende gedachten wanneer je denkt dat je zwanger bent op een rijtje gezet.

1. Hoe, wat, waar en wanneer?

Wanneer jouw menstruatie uitblijft, kunnen de raderen gaan lopen. Het eerste wat veel vrouwen doen is terugdenken aan wanneer de eventuele conceptie plaats zou hebben gevonden. Is het wel echt mogelijk dat je zwanger bent en wanneer zou dat dan gebeurt zijn? Hoe, wat, waar en wanneer zijn vaak een van de eerste gedachten die je hebt wanneer je denkt dat je zwanger bent.

2. Maar het komt niet uit!

Veel vrouwen bevinden zich niet direct op een roze wolk. Wanneer de zwangerschap niet gepland is, kan het natuurlijk een shock zijn wanneer je denkt dat je zwanger bent. Je haalt direct jouw volledige planning voor de komende tijd er mentaal bij en kunt al in de stress raken wanneer je denkt dat je zwanger bent. Het is niet vreemd als dit nieuws je overvalt, het is natuurlijk niet niks. Voordat je het weet draai je helemaal bij en kun je niet wachten tot jouw kleine spruit er is.

3. Hoe ga ik het mijn partner vertellen?

Denk je dat je zwanger bent, maar heb je geen idee hoe je het jouw partner moet vertellen? Zeker wanneer je nog geen zekerheid hebt, maar alleen het vermoeden hebt dat je zwanger bent. Hoe vertel je jouw partner dit en hoe pak je het aan? Wat zal zijn reactie zijn en zal het een reactie zijn waar jij blij van wordt?

4. Wat heb ik allemaal gemist?

Soms kikt het moederinstinct direct in wanneer je denkt dat je zwanger bent. Het kan natuurlijk bent een shock zijn wanneer je denkt dat je zwanger bent. Sommige vrouwen werken hier naartoe en zorgen voor de juiste voeding, supplementen en passende levensstijl. Wanneer jij gewoon jouw leventje hebt geleid zonder rekening te houden met een zwangerschap, kun je het gevoel hebben dat je zaken hebt gemist. Welke supplementen had je al moeten slikken en heeft jouw leefpatroon tot nu toe invloed gehad op jouw baby?

5. Ik kan niet wachten

De gedachte dat je wellicht zwanger bent, kan natuurlijk ook een hoop vreugde met zich meebrengen. Heb jij al lang een kinderwens? Dan kan het uitblijven van de menstruatie je natuurlijk direct een boost van blijheid geven. Je kunt niet wachten tot je jouw baby eindelijk vast kunt houden.

De gedachten die op kunnen komen wanneer je denkt dat je zwanger bent, zijn bij iedereen anders. Heb jij weleens de schrik ervaren dat je gaat rekenen en erachter komt dat je een menstruatie bent overgeslagen? Voordat je op de zaken vooruit gaat lopen, doe je er goed aan om een zwangerschapstest te doen. Was het slechts een gedachte dat je zwanger bent of kun je het blijde nieuws al bijna gaan verkondigen?